Декемврийски бебета 2023г

• 43 215
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз пусках, но е ок за сега 2.2 беше някъде, фт4 ми беше перфектно. Със сина ми скочи над 3 още на положителен тест за бременност и бях на хапчета, с неуспешната ми също скочи , пак бях на лтироксин. Но едно светило след това ми обясни че е нормално до 9та седмица да скача, стига фт4 да е в норма, за това се пускат двете

# 136
Здравейте, включвам се и аз в групата. В 7г.с. седмица след трансфер на две 5 дневни ембриони. Бяха се захванали и двете, но миналата седмица на прегледа сърдечната дейност на едното беше спряла. Това много ме стресира и уплаши...ей така изведнъж... Без никакви симптоми... И сега се притеснявам и се страхувам да не се случи нещо и с другото. Този страх не ме оставя. Лоши мисли се въртят в главата ми(наясно съм, че първите три месеци са най-рискови) и това допълнително ме плаши. Всеки ден е предизвикателство, преди всеки преглед изпитвам ужас да не чуя "лошата новина". Дълго желана бременност е. След 3 години опити и три инвитро процедури. Как се справяте с подобни мисли и страхове ако минават през главата ви? Благодаря. И светли великденски празници❤️

# 137
  • София
Eyeawideopen добре дошла и тук! Как се справяме... Ден да мине друг да дойде... Аз угодия нямам, днес не ми се гади и съм в депресия... Ама какво да се прави...

# 138
За съжаление няма универсална рецепта за справяне с лоши мисли 😔 молим се всичко да е наред , гледам да съм заета и да се разсейвам , за да не ми оставя време за лоши мисли .
И аз тези дни нещо депресивно се чувствам и след вчерашния преглед като чух ,че има отлепяне на сака пък съвсем , не можах хубаво да се зарадвам.

От къде сте бъдещи мами? Има ли момичета от Бургас , към кой специалист сте се насочили?

# 139
Здравейте! 🍀 Включвам се и аз със 3 положителни теста 4,3,2дни преди очакван МЦ! Бях записала час по други причини при АГ  , казах и за тестовете , но е прекалено рано и единственото което видя е ,че е имало овулация и че няма нищо в тръбите. Днес пуснах Чхг и чакам резултатите и ще повторя след 48ч! Имам притеснение макар да ми е втора бременност ( с първата имах много контракции и други проблеми ), но не съм имала кафеникаво зацапване или кръв ! Преди малко видях кафеникаво зацапване по бельото и си сложих Утрогестан и изпих но-шпа, но се притеснявам защото Аг и е изключен телефона и не знам какво да правя освет това което изпих и да лежа ..много се надявам да се задържи защото правим от месеци опити .. Благодаря че ме изчетохте !🌷

# 140
Здравейте, включвам се и аз в групата. В 7г.с. седмица след трансфер на две 5 дневни ембриони. Бяха се захванали и двете, но миналата седмица на прегледа сърдечната дейност на едното беше спряла. Това много ме стресира и уплаши...ей така изведнъж... Без никакви симптоми... И сега се притеснявам и се страхувам да не се случи нещо и с другото. Този страх не ме оставя. Лоши мисли се въртят в главата ми(наясно съм, че първите три месеци са най-рискови) и това допълнително ме плаши. Всеки ден е предизвикателство, преди всеки преглед изпитвам ужас да не чуя "лошата новина". Дълго желана бременност е. След 3 години опити и три инвитро процедури. Как се справяте с подобни мисли и страхове ако минават през главата ви? Благодаря. И светли великденски празници❤

За лошите мисли лично на мен сякаш ми помогна това, че споделих с близки хора. Те много се зарадваха и някакси ми вдъхнаха  кураж и направиха нещата по-истински.

# 141
Аз в момента съм се спекла за един изпит на 18ти и не се сещам много за бременността.  Като се сетя си пипам гърдите ,казвам си : "ох,още ме болят " и се успокоявам .😁
    Знам ,че не е особен критерий ,че всичко е наред ,но си е мой начин за справяне със страха от неизвестното.🤗
    В отговор на , Maria ,съм от Пловдив, но много ми се искаше да живея в Бургас . Обожавам морето !

# 142
Аз в момента съм се спекла за един изпит на 18ти и не се сещам много за бременността.  Като се сетя си пипам гърдите ,казвам си : "ох,още ме болят " и се успокоявам .😁
    Знам ,че не е особен критерий ,че всичко е наред ,но си е мой начин за справяне със страха от неизвестното.🤗
    В отговор на , Maria ,съм от Пловдив, но много ми се искаше да живея в Бургас . Обожавам морето !

Аз пък много харесвам Пловдив ❤️ но за нищо не си заменям Бургас и морето 💙

# 143
  • София
Майка ми е от Бургас и всичките ми лета от детството съм изкарала на морето Simple Smile
Относно изнервеността и депресивните мисли понякога, намирам си разнообразни дейности или разговарям с хора, които не знаят състоянието ми и се разсейвам. На мен лично проблем ми е на моменти изнервеността или умората преди края на деня. Имам и умерено високо кръвно, за което пия допегит. Очаквах да ми падне в първия триместър, но за момента най-голямото ми постижение е, че се нормализира. Но понякога пак вдигам кръвно. Спряла съм кафета и силни чайове, внимавам за всичко. И въпреки това доста често се притеснявам дали всичко ще е наред. Четох за разните прееклампсии и доста се филмирах. Но се старая вече да не задълбавам в такива теми, защото освен тревожност, друго няма да ми докарат.
Слушам често музика. Ще си поръчам картини за до рисуване и оцветяване вкъщи. Разхождам се навън. Такива работи да минава времето. Когато не ходя на работа.
Идва най-светлият празник, трябва да сме щастливи за това, което предстои! Кураж, момичета! ❤

# 144
  • София, България
Geryy123, добре дошла. Ако върнеш 2-3 страници назад ще видиш, че и аз по същото време като теб имах кафеникаво зацапване. Аз също много се притесних , спря ми за един ден. Имах реално само вечерта до сутринта по тоалетната хартия. И други тук споделиха и ме успокоиха, че са имали. Това, което разбрах е, че ако не е обилно и е кафяво или светло розово не е особено притеснително. Все пак ако ти е много притеснено, отиди в някой спешен АГ. Според мен изчакай, ще спре вероятно от самосебе си Simple Smile

За лошите мисли и аз като Sezariya - пипна си гърдите и се успокоя Joy а знам, че ще спрат да болят рязко Grinning

Честно казано малко се успокоих след прегледа. Много се надявам всичко да е наред и ще излъжа ако кажа, че не го мисля постоянно, но се старая да се разсейвам с други неща.

# 145
Eyeawideopen добре дошла и тук! Как се справяме... Ден да мине друг да дойде... Аз угодия нямам, днес не ми се гади и съм в депресия... Ама какво да се прави...
При мен гаденето е от време на време... В седмицата един-два дни ми се гади и то само сутрин и толкова. През другото време - нищо🙄

# 146
  • София, България
Аз с първата бременност даже нямах и един ден да ми се е повдигало.
Но каква умора ме налегна! До третия месец почти всеки следобед си тръгвах от работа по-рано да полегна да дремна, защото на краката си не можех да стоя.

# 147
  • София
Мен със сина ми почти не ми се е гадило, тук ме почна от рано и се зарадвах, ама спря, ама ей сега май пак почна... Аз нямам угодия, искам от всичко по много 😂

# 148
  • София
И на мен не ми се гади, но пък умората ме връхлита внезапно. И най-добре ми е като си направя през деня час-два сиеста.

# 149
За съжаление няма универсална рецепта за справяне с лоши мисли 😔 молим се всичко да е наред , гледам да съм заета и да се разсейвам , за да не ми оставя време за лоши мисли .
И аз тези дни нещо депресивно се чувствам и след вчерашния преглед като чух ,че има отлепяне на сака пък съвсем , не можах хубаво да се зарадвам.

От къде сте бъдещи мами? Има ли момичета от Бургас , към кой специалист сте се насочили?

Аз съм от Бургас. Исках да се следя при д-р Мануелян, но тя е в отпуска и май месец няма да я има и засега съм се насочила към д-р Кироваков, защото имам някои мутации на тромбофилия и искам той да ме следи. Иначе първия ми преглед беше при Парушева и обмислям и втория. Ти към кого си се насочила?

Общи условия

Активация на акаунт