Декемврийски бебета 2023г

• 43 241
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
И аз пусках, но е ок за сега 2.2 беше някъде, фт4 ми беше перфектно. Със сина ми скочи над 3 още на положителен тест за бременност и бях на хапчета, с неуспешната ми също скочи , пак бях на лтироксин. Но едно светило след това ми обясни че е нормално до 9та седмица да скача, стига фт4 да е в норма, за това се пускат двете

Ето ми ги резултатите от днес. TSH е завишено, знам, че трябва да е под 2.5 през първите 3 месеца, но се надявам да не е драматично и да може да изчака няколко дни до след празниците, че не знам сега дали ще има дежурен ендокринолог.

# 151
  • Варна
Аз съм от Варна, ходих при Мая Горчевска за установяване, ще видим за натам. Още нямам мнение

# 152
Mia_00  и аз към Кироваков съм се насочила , първия ми преглед беше при Давидова , защото при него нямаше по-рано час от 25 април , а исках преди това пак някой да ме прегледа. Днес ,обаче като казах на една приятелка ,че съм бременна и мисля при Кироваков да ходя , тя като почна едни страшни истории да ми разказва . Аз знам ,че няма как за един доктор да има само положителни коментари,но сякаш много ми повлияха думите и , и сега се чувствам раздвоена.

# 153
Mia_00  и аз към Кироваков съм се насочила , първия ми преглед беше при Давидова , защото при него нямаше по-рано час от 25 април , а исках преди това пак някой да ме прегледа. Днес ,обаче като казах на една приятелка ,че съм бременна и мисля при Кироваков да ходя , тя като почна едни страшни истории да ми разказва . Аз знам ,че няма как за един доктор да има само положителни коментари,но сякаш много ми повлияха думите и , и сега се чувствам раздвоена.
За всеки един доктор е така. А да попитам някоя от вас мисли ли да прави Пренатест?

# 154
С първата бременност не правих и сега не мисля да правя.

# 155
Аз мисля да направя някой разширен, живот и здраве като стигнем до там. В Синево има някакъв пакет Veragene, за който вземат ДНК и от бащата също, и правят скрининг за доста заболявания (не само тризомии).

# 156
  • София
Аз само да стигна до там, мисля да направя пренатест, годинките са ми в повече и ще видя какво ще препоръча лекарката, правят няколко вида в болницата.

# 157
Момичета , искам да ви попитам нещо , понеже с предната бременност не ми се е налагало. Та как трябва да уведомя работодателя ми ,че съм бременна , има ли срок, трябва ли да представя някакъв документ като казвам или може на по-късен етап ?

# 158
  • София
Maria, не си длъжна да уведомяваш работодателя си, а болнични за бременност имаш право да взимаш 6 месеца от бременността си, тогава трябва да покажеш сертификат. В майчинство се излиза официално от средата на 7-мия месец.
И аз смятам да правя пренатест. Дават го валиден след 10-тата седмица.

# 159
Аз казах на моя шеф ,тъй като работя във вредна среда и трябваше да се вземат мерки ,но по принцип не си длъжна  .Иначе изобщо не ми се казваше ,още дори на родителите си не сме казали .
    Решила съм да не правя Пренатест засега .Коментирахме го с гинеколожката и тя каза, че ако имам висок риск при биохимични скрининг или някакво съмнение тогава тя сама ще ми го предложи . А и парите не са малко. 😒

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 22:06 от Sezariya

# 160
  • София
https://www.genica.bg/test/nifty-pro
Този тест, който предлагат в Геника ми се вижда добър, но ще се посъветвам и с лекарката ми дали е по-всеобхватен от пренатеста.
В Геника си правих изследване за тромбофилии и смятам, че са много добра и прецизна лаборатория.

# 161
Здравейте, аз също се чудих за този тест между сесиите от гадене и повръщане, но смятам за сега да не го правя, освен ако лекарката ми не препоръча 😁 моите приятелки не са го правили, а всички имат здрави дечица и мисля, че ако няма основателна причина не бих дала такава сума..

Maria няма срок, но от това което съм чела в момента в който предоставиш документ закона ги задължава да те пускат по време на работния ден ако имаш прегледи и т.н. Аз лично казах веднага, понеже имах и нощни смени а с тази умора няма как да ги карам, а и е забранено по време на бременност, та всичко зависи от условията ти на труд- ако не е наложително не е и задължително да казваш веднага Simple Smile

# 162
  • София, България
M a r i a, моят съвет е ако не се чувстваш сигурна в реакцията на работодателят ти, го направи официално като входираш медицински документ от АГ за уведомяване, че си бременна. Искаш си входящ номер и така не могат да те бутнат. Всъщност точно тук в Бг-мама неведнъж съм чела за случаи, в които без да е входирано официално на служителката ѝ връчват предизвестие и вече няма какво да направи 🙈
Ако шефът ти е пич, няма какво да му мислиш, просто му казваш Simple Smile особено в твоя случай, както трябва да почиваш.

Ох за пренаталния тест, много го мислих тия дни, обаче май за сега няма. Ще мина първо феталната да видим как изглежда плода и какви са рисковете и ще помислим… все още не съм решила със сигурност.

# 163
Добро утроо! Как сте ?
На мен днес ми е първия работен ден след отпуската. Постоянно мисля за моята точица и за това отлепяне , сега ще седя 12 часа на работа , нали се счита за почиване това ? 😀

# 164
  • София
Изписаха ли ти нещо за отлепването? Прогестеронов препарат? Пий и но шпа 3*2. И ако можеш краката вдигнати, седенето не е най-оптималното.

Общи условия

Активация на акаунт