Декемврийски бебета 2023г

• 43 252
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Дуфастон 2х1 и но-шпа 2х1  ми изписа . Ще се опитам тук да си изпъвам краката поне от време на време .

# 166
Здравейте!

От няколко дни следя групата, току-що се присъединих Simple Smile
Първа бременност, последна менструация на 05 март, според приложението днес би трябвало да е 5 г.с + 4 дни. Имам записан час за преглед чак след празниците, на 18 април, но днес ме обзе паника да не закъснявам с изследване на щитовидни хормони (TSH, FT3, FT4), които са много важни както за зачеване, така и за първите седмици от бременността, и съответно взимане на мерки, ако не са наред.
Последното ми изследване на TSH e от юли 2022, когато е бил 2.2, за съжаление нямам по-скорошно. Знам, че тази стойност е окей за небременни жени, но преди забременяване е желателно да е по-нисък, защото в началото на бременността започва да се покачва (което може да е опасно).
Та, на някоя от вас препоръчали ли са й вече да изследва тези хормони на този етап или опит от предходни бременности?

Привет!
Аз миналата година не знаех, че съм с високо ТСХ и бях бременна, но в 10г.с. получих спонтанен аборт. После разбрах, че вероятно това е причината, когато отидох на ендокринолог. Свалих нивата от 3/4 към 0,3
с Еутирокс, обаче в последните месеци преди да забременея, нещо сякаш надеждите ми се стопиха. Не бях стриктна и редовна в приема и когато изненадващо забременях, (а бяхме решили и то не убедително, да пробваме само още веднъж за Козирог и да преустановим (На 42г. съм.) ) , бързо отидох на ендокринолог и нивата ми бяха пак над 3. Стреснах се и се самосезирах. Лекарят ми увеличи дозата и сега съм повече от стриктна. Във вторник ще направя ново изследване, за да видя дали и колко съм го свалила. Приемам и Утрогестан предписан от моя гинеколог. Моля се всичко да е наред! Цяло чудо е, че отново съм забременяла предвид обстоятелствата! В понеделник ще гледаме за сърдечна дейност.🤞
 С много късна овулация се оказах и все още не знам дали термина ми е ноември или декември. За това за сега съм и в двете групи. 😆 Не съм от най-активните, че ми е свито сърцето ...
Стискам палци и при Вас всичко да е наред! 🌷🐣🍀

# 167
Здравейте мамита. Пих антибиотик Ципрофлоксацин за много силен цистит преди да разбера, че съм бременна. Някоя пила ли го е? Отразило ли се е по някакъв начин? Доктора ме успокои, че няма проблем, но аз съм голяма паника.

# 168
  • София
Ок е този АБ за бременнна, така че не се притеснявай

# 169
Момиче, имате ли някакви неразположения? Прочетох, че на някои им се гади, аз не съм от групата, но предполагам, че е рано на етап 4 г.с. + 3. Като че ли имам лека тъпа болка долу, ама не е постоянно и не е точно болка, ами по-скоро като напрежение леко /и аз не мога да определя/, усетих и леки бодежи.

ПП. И аз съм с първи преглед на 25 април при д-р Бабаков в Пловдив.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 15:30 от Vikodi

# 170
Момиче, имате ли някакви неразположения? Прочетох, че на някои им се гади, аз не съм от групата, но предполагам, че е рано на етап 4 г.с. + 3. Като че ли имам лека тъпа болка долу, ама не е постоянно и не е точно болка, ами по-скоро като напрежение леко /и аз не мога да определя/, усетих и леки бодежи.

Аз започнах 7-ма и нямам кой знае какви неразположения. Имах и аз леко напрежение в корема, по-рядко ходя до тоалетна, което е необичайно за мен, спя по-малко и по-леко и интересното е, че имам повече енергия. Най-изразения ми симптом е кривотията, която ме е погнала още от самото начало. Мъжа ми горкия луд стана и една колежка ме разконспирира  заради това. Също от няколко дни не ми се яде. Тоест гладна съм, но като си помисля за някоя манджа и се отвращавам. Салати ми писна да ям. Сега я карам на закуски, сандвичи и мляко кисело.

# 171

Аз започнах 7-ма и нямам кой знае какви неразположения. Имах и аз леко напрежение в корема, по-рядко ходя до тоалетна, което е необичайно за мен, спя по-малко и по-леко и интересното е, че имам повече енергия. Най-изразения ми симптом е кривотията, която ме е погнала още от самото начало. Мъжа ми горкия луд стана и една колежка ме разконспирира  заради това. Също от няколко дни не ми се яде. Тоест гладна съм, но като си помисля за някоя манджа и се отвращавам. Салати ми писна да ям. Сега я карам на закуски, сандвичи и мляко кисело.

Аз имам ярки сънища и пишкам често, иначе за другата работа съм като теб. Досега нямам зацапване, което вероятно не е необичайно.

# 172
Аз имах болки ниско долу - като предменструални ,но си провеждам лечението и е доста по - добре , много ме болят гърдите - усещам ги като гюлета и носът ми е запушен от време на време ,често се усещам ,че дишам през устата . Умората ,отпадналостта и гаденето още не са ме нападнали .

# 173
И моя холидей си е към края на 18 ще мие първия работен ден ще трябва да напрая много пиш паузи за да си почивам да не съм на крак дълго време 😀😀

# 174
Аз от вчера имам болки в корема. Онзи ден нямах никакви и си мислих, че искам да имам, за да усещам, че матката ми се разтяга.😄 И на моменти ми се гади и е винаги, като усетя, че съм гладна.

# 175
Здравейте!

От няколко дни следя групата, току-що се присъединих Simple Smile
Първа бременност, последна менструация на 05 март, според приложението днес би трябвало да е 5 г.с + 4 дни. Имам записан час за преглед чак след празниците, на 18 април, но днес ме обзе паника да не закъснявам с изследване на щитовидни хормони (TSH, FT3, FT4), които са много важни както за зачеване, така и за първите седмици от бременността, и съответно взимане на мерки, ако не са наред.
Последното ми изследване на TSH e от юли 2022, когато е бил 2.2, за съжаление нямам по-скорошно. Знам, че тази стойност е окей за небременни жени, но преди забременяване е желателно да е по-нисък, защото в началото на бременността започва да се покачва (което може да е опасно).
Та, на някоя от вас препоръчали ли са й вече да изследва тези хормони на този етап или опит от предходни бременности?

Привет!
Аз миналата година не знаех, че съм с високо ТСХ и бях бременна, но в 10г.с. получих спонтанен аборт. После разбрах, че вероятно това е причината, когато отидох на ендокринолог. Свалих нивата от 3/4 към 0,3
с Еутирокс, обаче в последните месеци преди да забременея, нещо сякаш надеждите ми се стопиха. Не бях стриктна и редовна в приема и когато изненадващо забременях, (а бяхме решили и то не убедително, да пробваме само още веднъж за Козирог и да преустановим (На 42г. съм.) ) , бързо отидох на ендокринолог и нивата ми бяха пак над 3. Стреснах се и се самосезирах. Лекарят ми увеличи дозата и сега съм повече от стриктна. Във вторник ще направя ново изследване, за да видя дали и колко съм го свалила. Приемам и Утрогестан предписан от моя гинеколог. Моля се всичко да е наред! Цяло чудо е, че отново съм забременяла предвид обстоятелствата! В понеделник ще гледаме за сърдечна дейност.🤞
 С много късна овулация се оказах и все още не знам дали термина ми е ноември или декември. За това за сега съм и в двете групи. 😆 Не съм от най-активните, че ми е свито сърцето ...
Стискам палци и при Вас всичко да е наред! 🌷🐣🍀
От коя седмица започна да пиеш хормона след забременяване? При мен месеци преди да забременя TSH е бил около 2.2, вчера го изследвах и е скочил на 3.44. В почти 6 г.с съм и се притеснявам да не е късно до другата седмица, когато ще мога да отида на ендокринолог.

# 176
При мен днес се появиха и газове, корема ми е супер издут, дори си откопчах панталона на работа 😀 чувствам ,че ще се пръсна , а не съм приемала някакво голямо количество течности или храна.

# 177
  • София
Здрасти, на твоя етап, в 5-та седмица имах леки болки ниско долу подобни на менструални, дори имах един ден кафеникаво зацапване, което спря. Иначе гадене и повръшане - не, но по-малко апетит и ям по-често и по малко. Някои дни имам подуване на корема и запек, също така често запушен нос. Умора и раздразнителност понякога, най-често към края на деня.
Не е задължително да ти се гади, аз и до сега (към края на 6-та) нямам такива симптоми. При всяка е индивидуално, но най-важното е да се грижиш за доброто си настроение, да не се ядосваш и да ядеш качествена храна и винаги, когато ти се яде, дори да е много малко. Добре дошла в редиците Simple Smile

# 178
  • София, България
В 4 г.с. +1 нямам кой знае какви симптоми, освен, че вчера на датата на очаквания МЦ ме болеше доста корема. Гърдите са ми много чувствителни и почнах трудно да ходя до тоалетната по голямата нужда.
(С предишната бременност си го имах този проблем през цялата и си докарах хемороиди рано рано. 🙈 )

# 179
Здравейте бъдещи мами. Включих се в ноемврийската тема, но според гинеколога ми очаквания ми термин е 02.12. Накратко за мен-това ми е четвърта бременност, 2 миседа и едно дългоочаквано момченце на 1,2 години. ПРМ 25.02. Както се сещате, преживелите Мисед и аз се панирам за симптомите има ли ги, няма ли ги, намалят ли, макар, че знам, че всичко е божа работа и положителна нагласа и че всяка бременност е различна. В четвъртък бях на преглед, чухме сърдечна дейност. По ехограф бях 7гс и 3 дни, според изчисления на дати 6гс и 5дни. На терапия съм с хепарин, прогестерон инджекция, прогестерон вагинално, ТСХ ми беше 1.92 изписаха ми и Лтироксин 25мг. С нисък витамин Д съм, два пъти под границата и с нисък феритинин и ми преляха желязо. За ТСХ според моята гинеколожка и според хематолога ми трябва да е под 2.

Общи условия

Активация на акаунт