Декемврийски бебета 2023г

• 40 057
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Аз изобщо не знам какво да правя. Първият преглед си го платих, личните ми лекари не знаят още. Тогава гинеколожката ми каза ако искам да отида началото на май, но не било задължително. В края на месеца бил по-важният преглед. Тогава не знам защо не питах, ама реших че е фетална морфология. Сега се оказва че тя не прави фетална. Какво да правя сега да си взема ли направление, то за колко прегледа важи? Също ако се запиша при друг в края на месеца на фетална за там трябва ли ми направление, ако отида на фетална при друг, тогава да ходя ли на този важен преглед при моята си гинеколожка. За Варна също ако можете да ми препоръчате някой за фетална? Ще ми гръмне главата.

# 286
  • София
Те включиха ли вече феталната морфология по ЗК?  То тази първата не се води май фетална морфология, а скрининг за БХС, в МД в София е безплатно взимането на кръв

Вече за направления за проследяване на бременност никога не съм се занимавала, аз съм се следила на частно само, както и имам допълнително здравно което покрива частично следене и раждане

Marie_Ka от мен съвет, следене при АГ който изражда от самото начало е най-добрия вариант. Недай боже ще се наложи да се отиде извънредно на лекар и е хубаво да има болница в която работи АГто и ако не е там твоя лекар ще има кой да те поеме. За прентален, не съм избрала кой, ще се съветвам с лекар, да стигнем до там, правят се 9-10та седмица най-рано

# 287
  • Варна
Аз изобщо не знам какво да правя. Първият преглед си го платих, личните ми лекари не знаят още. Тогава гинеколожката ми каза ако искам да отида началото на май, но не било задължително. В края на месеца бил по-важният преглед. Тогава не знам защо не питах, ама реших че е фетална морфология. Сега се оказва че тя не прави фетална. Какво да правя сега да си взема ли направление, то за колко прегледа важи? Също ако се запиша при друг в края на месеца на фетална за там трябва ли ми направление, ако отида на фетална при друг, тогава да ходя ли на този важен преглед при моята си гинеколожка. За Варна също ако можете да ми препоръчате някой за фетална? Ще ми гръмне главата.

Феталната е платена
Още не съм решила при кого да ходя на първата, обмислям Стоилов (сина).. За Цонев в Темелков чух, че много бързо минава прегледите (5мин-140лв) ... С първото ходих при Мартин Милев в Добрич. Има много добра техника, постоянно ходи по конгреси да се обогатява, но ми беше казал за някакъв дефект на сърцето , които бил видял. А реално му нямаше нищо на детето... Ама за всеки има плюсове и минуси.
При кого се следиш ти?

# 288
Искам да ви питам понеже на голяма част от вас това е второ дете, когато бяхте бременни за 1ви път и вие ли като мен се втелясвахте на всяко нещо - пример днес нямам гадене, не ми е лошо и седя цял ден и се жалвам на ММ, че ме е страх нещо да не се е объркало ( знам, че в повечето случаи и да се притесняваш това не променя нищо)
При вас как са симптомите, може би аз много се вглеждам във всичко Sad

# 289
Аз вече си запазих час при д-р Красимира Желязкова ( Варна). На нея имам изключително голямо доверие, но часовете вървят много напред. Записа ми час за 31ви май и каза,че тогава ще направим феталната морфология и някакъв биохимичен скрининг до колкото разбрах. Мисля,че при нея цената е между 120лв-150лв

# 290
  • София
Tiny devil аз си изтрерясвам на всеки час... И мен днес не ми се гади, и си мрънкам нон стоп. Така бях и с успешната ми бременност, там докато не родих бях нон стоп луднала, противно на всички имах най спокойното бебе което спеше от самото начало.

# 291

Феталната е платена
Още не съм решила при кого да ходя на първата, обмислям Стоилов (сина).. За Цонев в Темелков чух, че много бързо минава прегледите (5мин-140лв) ... С първото ходих при Мартин Милев в Добрич. Има много добра техника, постоянно ходи по конгреси да се обогатява, но ми беше казал за някакъв дефект на сърцето , които бил видял. А реално му нямаше нищо на детето... Ама за всеки има плюсове и минуси.
При кого се следиш ти?

Аз съм от Шумен, за първия преглед си отидох при гинеколожката при която си ходя от години. Тук няма много специалисти. Фетална прави само 1 в града. Гледам всички ходят в Добрич. При Милев и Стоилов, но за него няма часове. Аз за това се и притесних, да не остана без час. Ако се направи пренатест, отпада ли този преглед? Да взема да отида пак на преглед и да говоря с гинеколожката ми.

# 292
  • София
Хубаво е и двете да се направят, на феталната се оглежда бебето за всичко, измерва се нухална гънка, органи се оглеждат. Отделно се пускат и кръвни за биохимичен скрининг.

# 293
Tiny devil аз си изтрерясвам на всеки час... И мен днес не ми се гади, и си мрънкам нон стоп. Така бях и с успешната ми бременност, там докато не родих бях нон стоп луднала, противно на всички имах най спокойното бебе което спеше от самото начало.

Е как го издържате това цели 9 месеца, няма ли момент в който настъпва успокоение или така ще сме си до края, аз изключително много се вглеждам в симптомите, все да си докажа, че са там, я се пипна да видя болят ли ме още гърдите, я да се надявам да ми се гади, че иначе съм филмирана 😖

# 294
  • Варна

Феталната е платена
При кого се следиш ти?

Аз съм от Шумен, за първия преглед си отидох при гинеколожката при която си ходя от години. Тук няма много специалисти. Фетална прави само 1 в града. Гледам всички ходят в Добрич. При Милев и Стоилов, но за него няма часове. Аз за това се и притесних, да не остана без час. Ако се направи пренатест, отпада ли този преглед? Да взема да отида пак на преглед и да говоря с гинеколожката ми.

При Милев винаги има часове, но с моята скромна география май Варна ти е по-близо
Тук има в Темелков Цонев и Балев, Желязкова за която писа момичето по-горе, но за нея знам, че мноого се чака и да си с час пак откарваш по няколко часа пред кабинета, а този филм съм го играла със Славчев и няма да повторя. Друг за фетална тук е сина на Стоилов, при него също има часове през супер док. За друг в момента не се сещам, но май четох за някой в АГ.. не мога да се сетя.

# 295
  • София

Е как го издържате това цели 9 месеца, няма ли момент в който настъпва успокоение или така ще сме си до края, аз изключително много се вглеждам в симптомите, все да си докажа, че са там, я се пипна да видя болят ли ме още гърдите, я да се надявам да ми се гади, че иначе съм филмирана 😖

Ми издържах го някак... аз бях и в леглов режим 3 месеца, въпроса е мъжа ми как издържа 9 месеца Grin. Различни хора сме, някои са си спокойни, други тревожни. Аз посещавам и репродуктивен психолог, ако усещаш че ти е много зор, мога да ти споделя контакти, тя се занимава изключително с жени с репродуктивни проблеми и бременни.

# 296
Аз сякаш с първата бременност бях по-спокойно от колкото сега , може би защото сега има отлепяне на плодния сак и леко да ме заболи кръст , корем и го мисля . С първата бременност в началото може да се каже ,че почти нямах симптоми, не ми ставаше лошо, не ми се гадеше , Абе чудно си беше 😀 Днес на мен ми е малко по-добре за сега ( да не се урочасам пу-пу😀) изообщо не се притеснявам като не ми се гади. Ако симптомите отшумят или спрат за няколко дни , или пък изчезнат на цяло не означава ,че нещо не е наред или недей си Боже ,че губиш бебето , то дори и да се случи такова нещо на тялото му трябва време да се изчисти от хормона и тн ...ама няма да говорим за такива кофти работи. Общо взето да , през цялата бременност все ще намериш за какво да се притесняваш малко или много и да не те отчайвам , но като се роди бебето става по-зле от към притесненията дори 😀

# 297

Ми издържах го някак... аз бях и в леглов режим 3 месеца, въпроса е мъжа ми как издържа 9 месеца Grin. Различни хора сме, някои са си спокойни, други тревожни. Аз посещавам и репродуктивен психолог, ако усещаш че ти е много зор, мога да ти споделя контакти, тя се занимава изключително с жени с репродуктивни проблеми и бременни.

Ами то това е, аз нямам проблеми нито репродуктивни нито никакви физически, с тревожност и ПР съм, но за тях си ходя на психотерапевт (сега не съм ходила този месец заради ковида) и явно ще си е зор и това е 😁
Аз сякаш с първата бременност бях по-спокойно от колкото сега , може би защото сега има отлепяне на плодния сак и леко да ме заболи кръст , корем и го мисля . С първата бременност в началото може да се каже ,че почти нямах симптоми, не ми ставаше лошо, не ми се гадеше , Абе чудно си беше 😀 Днес на мен ми е малко по-добре за сега ( да не се урочасам пу-пу😀) изообщо не се притеснявам като не ми се гади. Ако симптомите отшумят или спрат за няколко дни , или пък изчезнат на цяло не означава ,че нещо не е наред или недей си Боже ,че губиш бебето , то дори и да се случи такова нещо на тялото му трябва време да се изчисти от хормона и тн ...ама няма да говорим за такива кофти работи. Общо взето да , през цялата бременност все ще намериш за какво да се притесняваш малко или много и да не те отчайвам , но като се роди бебето става по-зле от към притесненията дори 😀

Представям си щом сега съм така на тръни какво ще е като се роди 😁

# 298
  • София
Tiny devil за това написах и с бременни че се занимава Simple Smile, но щом си имаш психотерапевт, иди

Аз след като родих не съм имала абсолютно никакви притеснения, изобщо някакво самочувствие ме обля, майчин инстинкт ме връхлетя, ама направо бях на седмото небе, само да са живи и здрави, издържа се всичко след като се родят Heartpulse

# 299
Поне не съм само аз с моите притеснения. Мъжа ми само ми мрънка да не си мисля такива неща, но не е лесно. Аз на 25.04 съм на втори преглед и нямам търпение да чуя сърчицето.
А за БХС и в Бургас не е лесно да се намери специалист. Живот и здраве искам да отида при доц. Чавеева, но ако няма за нея часове ще търся друг специалист.

Общи условия

Активация на акаунт