Декемврийски бебета 2023г

• 40 037
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Valerita ,  аз утре съм на преглед и съм в същата позиция като теб , предпочитам да имам документ като казвам , да ми е спокойно . Ще пиша после да кажа.
Fayona , документ за потвърдена бременност от гинеколог. До колкото разбрах е хубаво да се представи на работодателя , а той от негова страна трябва да представи после входящ номер на заведеното уведомление и така имаш повече сигурност.

# 316
И аз се притеснявам , кълбо от емоции съм . Искам вече този първи триместър да мине и да си отдъхнем всички (до колкото е възможно) да можем да се зарадваме на бременността си , да почнат да растат коремчетата, после първите движения и ритничета на бебчетата ☺️
Възможно ли е от сега още да получавам мускулни крампи в краката, с миналата бременност имах и беше супер неприятно , не съм спала по цели нощи и сега на няколко пъти сякаш усещам такова изтръпване като предния път... Поне да изчакват симптомите , един по един , за сега ми стига гаденето и виенето на свят ...😵‍💫🤢
Проверете как Ви е магнезият! Чувала съм, че крампите са недостиг на магнезий.
https://shuslerovi-soli.bg/balansyt-na-magneziq-spokojna-bremenn … iEMBoCYjYQAvD_BwE

# 317
  • София
На мен ми се хапваха днес салата от патладжани и печени червени чушки, иначе бебчо “кълве” предимно на месце, кюфтаци, мусака и салати. Тук-там ми се хапват плодове или ми се пие сок от ананас/портокал. Май засега се очертава мъжко 👶🏻😃
Не ме тормози изобщо с гадене и повръщане и от вчера май казах чао на хремата? Най-после 😀

# 318
Да, аз искам да кажа максимално рано, защото съм мениджър, но и не искам да го правя без да имам защитата.

Искам да ви разкажа как почна да ми издухва мозъка покрай хормоните!
Понеделник правих шоколадов сладкиш с яйца наобяд, защото бяхме на гости на родителите ми. Съответно вечерта към 11, започвам да разтребвам кухнята, че я бях оставила като след бомбен атентат. В момента в който прибирам капакът за микровълновата, намирам една кора с яйца вътре - прибрани на сигурно място в микровълновата!
А тази сутрин за малко да прибера телефона във фризера!

Мен много ми се яде суши...Smile

# 319
  • Варна
Аз си бях прибрала пакет мокри кърпи в хладилника. 😄

Относно документа, аз взех още на първия ми преглед и шефа вика аз пак мога да те махна, викам да, да 😄

# 320
  • София
Това с паметта или липсата на такава и аз го имам. Вече автомат ми глътна една банкова карта, а отделно - забравям разни работи сутрин вкъщи и страдам от липса на концентрация. Заради кръвното съм спряла всякакви кафета, освен безкофеинови. Та сега нямам приблеми с кръвното, но ми липсва кофеина и закъсвам с акъла 😃😂

# 321
И аз съм страшно разконцентрирана и понякога просто не мога да се изкажа , бягат ми някакси думите , не мога да се сетя какво исках да кажа ....Абе като бавноразвиваща ...
Иначе от 3-4 дни никакъв апетит нямам , почти нищо не ми се яде . Сега точно в този момент много ми се яде кашу ,ама много, но няма ...😭

# 322
  • София
На мен ми се хапва шам фъстък и взех 3 големи пакета.

# 323
На мен от 3 дни ми се яде много хляб и кашкавал и също плодове . И съответно 1 кг съм нагоре 😵‍💫 . С концентрацията нямам проблем - вчера даже си взех изпита и сега вече мога да си бременея спокойно .
    Има и такъв мит ли - според зависи какво ти се яде се разбира какъв ще е полът на бебето ли ?

# 324
  • София

Относно документа, аз взех още на първия ми преглед и шефа вика аз пак мога да те махна, викам да, да 😄

Може да, с разрешение от инспекцията по труда

Мен ми се яде кисело, салати и тестено. Ей сега мушнах три кифлички, иначе мога да изям кило зеле и краставици с много оцет.

# 325
  • Варна

Може да, с разрешение от инспекцията по труда

Мен ми се яде кисело, салати и тестено. Ей сега мушнах три кифлички, иначе мога да изям кило зеле и краставици с много оцет.

Е да, знам това, но то е в толкова редки изключения, че не вярвам.

# 326
  • София
Има такъв мит, да 😆 При всички случаи дотук ми се ядат здравословни неща. До алкохол не припарвам и не ми се пие, а иначе редовно пийвах по 2-3 чаши вино на ден.
Хубаво е, че си наред с концентрацията - възползвай се!
Дето се вика не може нищо да не ни е наред - една има едно, друга - друго. Няма как всички симптоми на куп и слава Богу!
quote author=Sezariya link=topic=1538930.msg46309797#msg46309797 date=1681914751]
На мен от 3 дни ми се яде много хляб и кашкавал и също плодове . И съответно 1 кг съм нагоре 😵💫 . С концентрацията нямам проблем - вчера даже си взех изпита и сега вече мога да си бременея спокойно .
    Има и такъв мит ли - според зависи какво ти се яде се разбира какъв ще е полът на бебето ли ?
[/quote]

# 327
  • София
Има уж, сладко за момиче, кисело/солено за момче. Другото е гадещите и повръщащите обикновено са с момиче, тези безсимптомните с момче. Естествено не е правило и не винаги е така. Снаха ми не и се гадеше изобщо и беше с момиче Simple Smile.

# 328
Аз пък знам обратно , ако ти се яде сладко е момче ,а кисело или солено момиче. На мен с първата ми бременност изобщо не ми се гадеше , не съм повръщала , не ми е станало лошо като цяло и родих момче. Имах единствено ужас киселини , нали и там има мит ,че ако имаш киселини е защото му расте косата ... Е роди се с огромна коса ... 😀

# 329
  • София
По тия всички точки, аз съм твърдо за момче 😃. Макар че бях навита повече за момиченце, но вече не знам. Каквото и да е - важното е да е живо и здраво и да се износи до финал!
Усещам го като деликатно, но енергично детенце, което ще се радва на живота като майка си 😀

Общи условия

Активация на акаунт