Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 385
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, в сряда 12.07 ми беше пункцията. 8 извадени, от тях 4 нормално оплодени. Днес ще бъде трансфера (2ри ден). Какво мислите, малко ли са 4 оплодени и защо на 2ри ден?
 С мъжки фактор сме, дълъг протокол.

Благодаря ви

Според мен не се съгласявайте за трансфер на втори ден. Не искам да ви плаша, но най голяма успеваемост имат трансферите на пети ден. Тази практика за връщане на ембриони толкова рано не е ок според мен. Аз имах трансфер на трети ден преди, сега не бих се съгласила!

# 526
  • София
Здравейте, в сряда 12.07 ми беше пункцията. 8 извадени, от тях 4 нормално оплодени. Днес ще бъде трансфера (2ри ден). Какво мислите, малко ли са 4 оплодени и защо на 2ри ден?

Благодаря ви

Според мен не се съгласявайте за трансфер на втори ден. Не искам да ви плаша, но най голяма успеваемост имат трансферите на пети ден. Тази практика за връщане на ембриони толкова рано не е ок според мен. Аз имах трансфер на трети ден преди, сега не бих се съгласила!

Може ли да споделите от къде е тази информация/ статистика за деня на трансфера и успешността? Благодаря.

# 527

Благодаря ви

Може ли да споделите от къде е тази информация/ статистика за деня на трансфера и успешността? Благодаря.

В google има информация на английски колкото искаш, че е най добре трансфера да се прави на пети ден на стадии бластоциста

# 528
В нашата клиника също ни посъветваха да трансферираме само на пети ден. Според ембриолога оплодената яйцеклетка няма място в матката по-рано.

# 529
  • София
На мен ми беше интересно статистика да прочета и не откривам, иначе за “по-добре” има инфо, да. Благодаря за отговора.

Това за “няма място в матката” има логика, още трябва да е в тръбите по това време, ама то и в “стъклото” не му е мястото 🙄

# 530
На мен ми беше интересно статистика да прочета и не откривам, иначе за “по-добре” има инфо, да. Благодаря за отговора.

Това за “няма място в матката” има логика, още трябва да е в тръбите по това време, ама то и в “стъклото” не му е мястото 🙄
Не съм казала статистика! Имам не малко познати успели точно на пети ден,а познати успели на трети ден нито една. Само неуспешни трансфери както и моя. Затова казах, че на пети ден има по голяма успеваемост!!! Всеки сам си преценява, но е някак несериозно да се прехвърля в матката на втори или трети ден!

# 531
  • София
Разбирам. Около мен пък, включително и аз, повечето са на 2-3 ден (може би заради по-високата възраст и малкото яйцеклетки/ ембриони или пък това, че повечето момичета, които познавам от първа ръка правят инвитро в Турция), та за това исках да видя статистически дали има такова инфо, щеше да ми е интересно.
Иначе не знам кое е несериозно като има положителен резултат накрая 🤔

# 532
Разбирам. Около мен пък, включително и аз, повечето са на 2-3 ден (може би заради по-високата възраст и малкото яйцеклетки/ ембриони или пък това, че повечето момичета, които познавам от първа ръка правят инвитро в Турция), та за това исках да видя статистически дали има такова инфо, щеше да ми е интересно,

И аз имах малко ембриони и затова ми го
Прехвърлиха на трети ден , ама по добре едно ама доразвито. На трети ден нямаш много информация спира ли развитие след третия или проблема е в матката..

# 533
Момичета, изхождате грешно. Не е важен сам по себе си дали трансферът е на 3-ти или 5-ти ден. (Между другото ето ви проучване за успеха на 3 дневни и 5 дневни, няма голяма разлика като цяло https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5558418/) По-важно е какъв е проблемът на двойката. Момичето в случая каза, че имат проблем с мъжкия фактор, а има теория споделяна от много лекари, че той се проявява след 3-ти ден и ако се направи прехвърляне на ембриона по-рано просто няма да може да се оцени какво се е случило и да се провери дали методите за преработка на сперматозоидите (ако е имало такива) са дали резултат. Matta, вие с мъжки фактор ли бяхте при инвитро процедурата, както и хората около вас, които са били с успех на 2-3 ден? Не е заяждане, просто ми е интересно, защото моята лична статистика също показва, че всеки който познавам с мъжки фактор го съветват лекарите да се изчака до 5 ден.

ПП В Турция много често когато има МФ прилагат много сериозна преработка на мъжкия материал и често успяват да намерят и използват добри плувци, което може би води до по-голямата им увереност в успеха дори и на 2-3 ден.

# 534
Здравейте, по темата по- горе ще споделя и нашия опит ако може да е в помощ на някой. Ние сме с много тежък мъжки фактор- азооспермия. И с тежък женски фактор- изчерпан резерв, правя само по два антрални. В България събирах яъцеклетки 5 години, за да има накрая три ембриона, които много държаха да трансферират на трети ден. Резултат кръгла нула, нямаше дори имплантация.
Отидохме в Турция- пак два антрални, но там категорично отказаха да трансферират на трети ден, защото няма как да разберат дали са преодоляли мъжкия фактор, който също не е за подценяване. Казах си пак обречена работа, защото с моите два антрални искам бластоцисти на всичкото отгоре, имайки предвид, че в България такива не можаха да направят в продължение на 5 години събиране на мои яйцеклетки. Та резултатът е, че турците от двата ми антрални направиха два бластоциста. Оббясниха ми, че за да дадат шанс на ембриончетата при положение, че има мъжки фактор трябва да ги изчакат до пети ден, дори с риск да не остане нито едно. В противен случай и трансфер на трети ден трябва да провалят работата си.

Успех на всички и Бог да е този, който решава накрая!

# 535
  • София
Момичета, изхождате грешно. Не е важен сам по себе си дали трансферът е на 3-ти или 5-ти ден. (Между другото ето ви проучване за успеха на 3 дневни и 5 дневни, няма голяма разлика като цяло https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5558418/) По-важно е какъв е проблемът на двойката. Момичето в случая каза, че имат проблем с мъжкия фактор, а има теория споделяна от много лекари, че той се проявява след 3-ти ден и ако се направи прехвърляне на ембриона по-рано просто няма да може да се оцени какво се е случило и да се провери дали методите за преработка на сперматозоидите (ако е имало такива) са дали резултат. Matta, вие с мъжки фактор ли бяхте при инвитро процедурата, както и хората около вас, които са били с успех на 2-3 ден? Не е заяждане, просто ми е интересно, защото моята лична статистика също показва, че всеки който познавам с мъжки фактор го съветват лекарите да се изчака до 5 ден.

ПП В Турция много често когато има МФ прилагат много сериозна преработка на мъжкия материал и често успяват да намерят и използват добри плувци, което може би води до по-голямата им увереност в успеха дори и на 2-3 ден.

Абсолютно. Аз не мисля, че 2-3ти или 5 е по-добре. Не знам кое е по-добре със сигурност Simple Smile за това ми беше интересно да прочета, до момента не съм попадала на такова инфо. Трябва индивидуален подход според мен. Просто не искам на момичето, на което ѝ предстои трансфер да се притесни допълнително или да мисли, че докторът и не знае какво прави или че прави “несериозни” неща.
А и 4 ембриона не са малко. Предполагам ще ѝ останат поне 2 да видят как се развиват. Въпреки, че съм чела тук, че в бг връщат и по повече от 2.
Неизяснен фактор - намален резерв и не много добра спермограма-количество ок, но морфологията не. 3 яйцеклетки, всичките оплодени, но 2 ембриона се развиха до 3 ден и ми ги върнаха.
П. С. Въобще не мисля, че се заяждаш, наши идеите е да се обменя опит и да св дискутира Simple Smile дано писанията са ни полезни за някой.
Връщам се да чета линка дето си дала.

# 536
И ние бяхме с мъжки фактор. От 9 яйцеклетки се оплодиха 7. Разделихме ги на две групи - 4 замразени и 3 оставихме да се развиват за свеж трансфер. От трите стана един прекрасен бластоцист и в последствие прекрасно бебе.

# 537
И аз по темата по-горе
И ние сме в Турция, с мъжки фактор и куп неща още, но по темата за ембрионите,
В Турция единствено стигнахме след ТЕСЕ до 3 дневни с добро поне на вид качество.
Тези които оставихме до 5-ти ден и тук не оцеляват.
Имам неуспешен трансфер на 3 дневен, но и бая народ с 5 дневни неуспешни познавам, та трябва да се пробва.
Иначе ако има възможност трансферирайте поне 2 ембриона, за малко по-голям шанс за имплантация.
Поздрави и успех 💐

# 538
Здравейте, по темата по- горе ще споделя и нашия опит ако може да е в помощ на някой. Ние сме с много тежък мъжки фактор- азооспермия. И с тежък женски фактор- изчерпан резерв, правя само по два антрални. В България събирах яъцеклетки 5 години, за да има накрая три ембриона, които много държаха да трансферират на трети ден. Резултат кръгла нула, нямаше дори имплантация.
Отидохме в Турция- пак два антрални, но там категорично отказаха да трансферират на трети ден, защото няма как да разберат дали са преодоляли мъжкия фактор, който също не е за подценяване. Казах си пак обречена работа, защото с моите два антрални искам бластоцисти на всичкото отгоре, имайки предвид, че в България такива не можаха да направят в продължение на 5 години събиране на мои яйцеклетки. Та резултатът е, че турците от двата ми антрални направиха два бластоциста. Оббясниха ми, че за да дадат шанс на ембриончетата при положение, че има мъжки фактор трябва да ги изчакат до пети ден, дори с риск да не остане нито едно. В противен случай и трансфер на трети ден трябва да провалят работата си.

В коя клиника и при кой лекар успяхте в Турция?
Може и на лични ако предпочитате 😊

# 539

В коя клиника и при кой лекар успяхте в Турция?
Може и на лични ако предпочитате 😊
Здравейте, ние бяхме при доктор Тургут и професор Башар .

Общи условия

Активация на акаунт