Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 706
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Може ли да ми препоръчате добър ендокринолог за репродуктивни проблеми в Пловдив.

# 586
Може ли да ми препоръчате добър ендокринолог за репродуктивни проблеми в Пловдив.
Д-р Паргова

# 587
Момичета при стартиране на инвитро по дълъг протоколол разбрах, че се стартира с блок-инжекция. Въпроса ми е след колко време започват да се слагат инжекциите за стимулацията? Веднага или след 10 дена?

# 588
Момичета при стартиране на инвитро по дълъг протоколол разбрах, че се стартира с блок-инжекция. Въпроса ми е след колко време започват да се слагат инжекциите за стимулацията? Веднага или след 10 дена?

след 10 дни

# 589
По-скоро след блок инжекцията идва цикъл, на 2-ри ден отивате на преглед и док назначава стимулацията! Не съм сигурна,че при всеки ще са точно 10 дни Wink

# 590
Това не е вярно. Дългият протокол започва с т.нар. „блок-инжекция” около 20 ден от вашия цикъл.
Тя се поставя мускулно от нашите акушерки.
По този начин потискаме функцията на яйчника. Когато се убедим, че това е факт, посредством изследване на хормона E2 ние започваме същинската стимулация с гонадотропните хормони.
Потискането изисква около десет дни до две седмици изчакване, затова блок- инжекцията се поставя в предходния месец преди стимулацията.
Същинската стимулация е с продължителност десет дни до две седмици. Целта е да отстраним намесата на вашите собствени хормони в процеса като по този начин постигаме по-равномерен растеж на фоликулите, по-прецизно и равномерно зреене, а понякога и повече фоликули.
По-скоро след блок инжекцията идва цикъл, на 2-ри ден отивате на преглед и док назначава стимулацията! Не съм сигурна,че при всеки ще са точно 10 дни Wink

# 591
Това не е вярно. Дългият протокол започва с т.нар. „блок-инжекция” около 20 ден от вашия цикъл.
И кое не е вярно? Rolling Eyes

# 592
Не е задължително блок инжекцията да се постави мускулно - има и такива, които се поставят в корема и можеш да си ги сложиш сам вкъщи… това ме очаква на 1.09, от сега събирам кураж и смелост  Weary

# 593
Не е задължително блок инжекцията да се постави мускулно - има и такива, които се поставят в корема и можеш да си ги сложиш сам вкъщи… това ме очаква на 1.09, от сега събирам кураж и смелост  Weary
Ще се справиш! Мисля за хубавият финал който очакваш и с всичко ще се справиш!
Hands Plus1

# 594
И кое не е вярно? Rolling Eyes
Предполагам това че се чака да насъпи цикъл. Grinning
Ама като прочетат някъде 2 реда...

# 595
Много зависи от медикаментите. При мен дългият протокол беше с ежедневни инжекции от 21 ден на предния цикъл. След това стимулацията ми не беше обвързана с определен ден на цикъла. Можех да започна по всяко време и избрах просто пункцията да не се пада покрай празниците и отпуските.
Така че варианти 1001.

# 596
Да де, но все пак сте изчакали да изхвърлиш старата лигавица (новия цикъл) , предполагам. Не сте стартирали през същия цикъл в който си започнала блокажа.
Аз и 2 трансфера имам с блокаж, че собствените ми хормони ни объркват работата/лигавицата.

# 597
  • София
Момичета, преди ЗЕТ съм, ще "таймираме" овулацията с Овитрел...Моля за малко инфо от ваша страна по 2 въпроса - първо, колко е препоръчително да е дебела лигавицата? Чувала съм за заветните 8 мм, но ми иска да знам какво е оптималното...
И второ, ако имате идея, колко е добре да бъде прогестерона сега - мисля, че трябва да е нисък, нали? Някакви идеи? После вече, в деня на трансфера трябва да съм го качила с Циклогест и т.н., но се чудя сега колко е препоръчително да бъде, за да не е "презряла" все едно лигавицата...не знам дали се изразих правилно, но се надявам да ме разберете и да дадете съвети и информация...Благодаря предварително на всички!

# 598
Моят прогестерон на 9 ден от МЦ беше 0.28 ng/ml.
- с циклогест и дуфастон - на 11 ден 2.03 ng/ml
- а на 16 ден (денят на ЗЕТ на 1 5-дневно) - 35.03 ng/ml.

Лигавицата май беше около и над 8 мм., да. Трансферът ми беше успешен. Късмет и на теб! 🍀

# 599
  • София
Много, много благодаря за отговора!
Ще съм СУПЕР БЛАГОДАРНА, ако и още момичета споделят опит...Аз не мога да преценя дали са ми добри резултатите, защото са в друга мерна единица...Например днес ми е 12-ти ден от МЦ и прогестеронът ми е 1.41 nmol/L, някой знае ли формулата за преминаване от една мерна единица в друга??
Притеснено ми е, защото очаквам обаждане дали и кога да слагам Овитрела, хем ми се иска това вече да е цикъла със ЗЕТ, хем ми се иска да са успешни нещата, така че другият, заветен резултат да е положителен и най-накрая и ние да се гушкаме с едно малко сладурче...А и две не отказвам, само Господ да даде да са здравички....Пожелавам от сърце на всички вас, които като мен чакате и се надявате, тази неземна радост и благодат!

Общи условия

Активация на акаунт