Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 370
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Ползвах този калкулатор https://unitslab.com/node/128

Моят прогестерон при ЗЕТ на 15-ти ден беше 14.22 ng/ml, на 17-ти ми беше трансфера, но тогава нямам изследване, защото докторът каза, че резултатът е ок. Бях на 3х2 утрогестан.

# 601
  • София
Ехаааа - СУПЕР е този линк - СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!!! Успях да проверя и съм спокойна, че излиза уж нисък, както трябва да бъде преди започването на прогестерона...надявам се да ми го включат, ама първо инжекцията...да видим. Ще си го запиша този сайт, много е полезен, благодаря много още веднъж!!!

# 602
  • София
Здравейте,
След 4 инсеминации, 2 от които завършиха с биохимична бременност, както и 1 инвитро (икси) със спонтанен аборт в 5 +4 г. с., се присламчвам в групичката, за да намеря своята изгубена надежда.
Според докторите причината за на успеха е генна мутация, тъй като изначално бластоцистите ми не бяха с добро качество. Аз имам своите резерви, понеже може да е всичко.
Нямам генетични мутации за тромбофилия, но биех Фраксипарин още от 1-ви ден след трансфера. Кариотип ни е нормален, NK клетки също.
Чудя се вече какво да изследвам. Моя репр. специалист не си пада по изследванията и тук съм сама.
Попадна ми офис хистероскопията и се чудя дали нещо такова би ми било полезно, тъй като всичко останало ми звучи много агресивно и крие своите рискове.
Някой правил ли е и до колко има смисъл?

# 603
  • София
Изследване на ембрионите, имунологични изследвания (назначени от имунолог), ендометриална биопсия, диагностична хистероскопия. Или просто, с най-добри чувства, смяна на лекаря. Simple Smile Не е нормално да не се назначат изследвания след неуспех.

"тъй като всичко останало ми звучи много агресивно и крие своите рискове." - Това не го разбрах, пояснете.

# 604
Диагностична хистероскопия, която може да премине в оперативна. При мен така се случи и беше най-доброто, което направих спрямо моят случай, опит и ситуация. Офис не съм правила.
Както каза моят доктор това, което се вижда на екрана е различно от това, което може да е вътре. При мен така се оказа.
 "тъй като всичко останало ми звучи много агресивно и крие своите рискове." - Това и аз не знам как да го разбирам?!

# 605
  • София
Имах предвид лапароскопия, хистероскопия, че са агресивни. За това питам за офис..
Тъй като ми се ще да е оперативно само ако наистина трябва, а не да си разглеждат.
Смяната на лекаря сигурно ще последва, но за сега виждам, че на ниво ембриолози и грижа са много добри. Просто ми се иска аз да направя нещо повече, като те не искат.

# 606
Sammy_west може ли да споделите при кой лекар сте? Диагностична хистероскопия не налага операция, тя е с цел оглеждане вътрешността на матката.

# 607
Оперативната хистероскопия се назначава само при необходимост (аз имах полипи за махане и ми правиха планирана такава), нея не можеш да си я самоназначиш). Диагностичната също е по препоръка на репродуктивен, в повечето случаи, след вече изпълнени други стъпки, спрямо индивидуалния ви случай.

И лапароскопия съм правила, но пак заради проблем. Има ли опция и тя да е по желание, че ми стана любопитно?

# 608
Хистероскопия може да се направи по желание на пациентката,както и биопсиите
Пуснете щитовидните хормони,беопсиите също не е лошо да се направят за да се види за инфекции и хистерото също е хубаво да се направи

# 609
Здравейте, бихте ли споделила при кой доктор сте правила хистероскопията и дали това, което са Ви открили е нещо, което до преди това не се е виждало с ехограф? И също дали това е била причината за невъзможност за зачеване и след отстраняването й дали се е получило?

Диагностична хистероскопия, която може да премине в оперативна. При мен така се случи и беше най-доброто, което направих спрямо моят случай, опит и ситуация. Офис не съм правила.
Както каза моят доктор това, което се вижда на екрана е различно от това, което може да е вътре. При мен така се оказа.
 "тъй като всичко останало ми звучи много агресивно и крие своите рискове." - Това и аз не знам как да го разбирам?!

# 610
Nikasim - за да не разводнявам темата ще Ви пиша на лично съобщение.

# 611
  • София
Момичета,  малко отклонявам темата, но бих била супер благодарна, ако споделите своя опит по следния въпрос: при таймиране на овулацията с Овитрел, за да се пристъпи към ЗЕТ, как точно определяте със сигурност КОГА е била самата овулация, за да се отрброят 5 дни от нея? В смисъл, имам опасения, че овуто ми беше вчера, в рамките на тия 36 часа от поставяне на инжекцията, но по-рано....обаче тъй като бях на преглед днес и едва довечера почвам с прогестерона, един вид почваме утре да броим първи ден и т.н..... Самата овулация не е ли от значение или?! Съвсем се обърквам, хем вече за кой ли път преминавам през това....всеки път има нещо ново и различно и като минат няколко месеца и съвсем се отплесвам и забравям....уфф, дано този път вече имаме късмет!!! 🙏🤞🍀 Благодаря ви предварително ❤️

# 612
Ninfa, на прегреда днес не видяха ли докъде си стигнала с овулацията?
Може и с лентички за овулация да се следи иначе.
Иначе най-добре от клиниката да обяснят точно кое как ще го броят за да няма объркване.
Успех!

# 613
  • София
Ами казаха, че е минала и се вижда жълто тяло уж....аз съмнение нямам, че е минала. По-скоро се вълнувам дали може да се каже с някаква сигурност КОГА точно е минала в рамките на тия часове след поставянето на инжекцията....Ние съответно си пробвахме с мъжа ми и естествено....ама предвид мъжкия фактор, заради който основно правим ин-витрото, ми се струва малко вероятно нещо да се получи така, но пък знае ли човек, може да е станало и чудото, ако сме нацелили момента....❤️❤️❤️

# 614
Стискам палци да се случат нещата по един или друг начин и да има щастлив финал. Blush

Общи условия

Активация на акаунт