Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 362
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • гр. София
Здравейте! Включвам се в темата, тъй като ми предстои 3-ти инвитро опит - първият беше неуспешен без имплантация, а от втория имам бебе на 1г2м.

За съжаление не останаха ембриончета от предните опити, така че ще си минавам през цялата процедура от-до. Но знаейки какво предстои съм спокойна и даже нетърпелива да изживея всичко отново. И вие ли сте така?

В момента чакам заповедта от фонда и се надявам септември да стартираме. През това време продължавам с подготовката, която стартирах още месец май - спорт, хранителен режим и различни хранителни добавки.

В края на месеца мисля да направя и курс от 10 процедури физиотерапия. Може и да си внушавам, но сякаш това помогна предния път (преди първия опит не бях правила процедури, а преди втория 2*10 точно преди стимулацията). Вие какво мислите, дали имат чак такъв ефект? Мислех и за акупунктура, но доколкото разбрах излиза супер скъпо, за барокамера също, но четох, че масово не е имало ефект.

# 616
Разбирам че спокойствието ви идва от това че имате вече едно детенце след успешен опит, да ви е живо и здраво! Но моля ви,  мислете малко преди да пишете, има жени, които имат N на брой неуспешни опити и нямат успех за първо детенце, едва ли има някой който е нетърпелив да “изживее всичко отново” (освен ако няма гарантиран успех, а такъв няма)!
Пожелавам ви от сърце следващия ви опит да е успешен!

Но знаейки какво предстои съм спокойна и даже нетърпелива да изживея всичко отново. И вие ли сте така?

# 617
Здравейте! Включвам се в темата, тъй като ми предстои 3-ти инвитро опит - първият беше неуспешен без имплантация, а от втория имам бебе на 1г2м.

За съжаление не останаха ембриончета от предните опити, така че ще си минавам през цялата процедура от-до. Но знаейки какво предстои съм спокойна и даже нетърпелива да изживея всичко отново. И вие ли сте така?

В момента чакам заповедта от фонда и се надявам септември да стартираме. През това време продължавам с подготовката, която стартирах още месец май - спорт, хранителен режим и различни хранителни добавки.

В края на месеца мисля да направя и курс от 10 процедури физиотерапия. Може и да си внушавам, но сякаш това помогна предния път (преди първия опит не бях правила процедури, а преди втория 2*10 точно преди стимулацията). Вие какво мислите, дали имат чак такъв ефект? Мислех и за акупунктура, но доколкото разбрах излиза супер скъпо, за барокамера също, но четох, че масово не е имало ефект.
Здравейте, може ли да споделите каква физиотерапия правите?

# 618
  • гр. София
T q, процедурите ги назначава специалист физиотерапевт, а и мен изначално ме изпрати самият репродуктивен лекар, не съм си ги самоназначавала. Също така предполагам, че може да варират при различните пациенти и медицинските центрове, в които се извършват. Иначе при мен бяха магнит в областта на матката и лазерна терапия на всеки яйчник.

Dolce vita, искрено се извинявам, ако съм засегнала вас или някой друг. Не съм и предполагала, че може да прозвучи гадно. Имах предвид, че съм спокойна, че знам какво ми предстои докато преди първата процедура това не беше така, имах страх от неизвестното и умирах от притеснение.
А относно нетърпението, може би си е до човек, аз съм нетърпелив човек по принцип, преди предходните процедури също бях нетърпелива, включително след неуспешната такава буквално нямах търпение да започне всичко отначало.
Да, гаранции за съжаление няма за нищо в този живот, аз просто имах предвид, че нямам търпение да направя това, което зависи мен, останалото е Божа работа. Искрено желая на всички в темата най-съкровената им мечта да се сбъдне в най-скоро време! Heart

# 619
Me, Dolce_Vita, и двете сте прави… според мен гледната точка и психологическата настройка се променят в хода на процеса и то многократно.
Имам етапи, в които съм изключително философски настроена и съм опора на себе си и на партньора ми, има ги и онези, в които съм развалина и просто не издържам повече, а какво остава да очаквам с нетърпение поредната възможност за разочарование.
А аз лично в момента се чудя как да се настроя психически за предстоящото инвитро.. От една страна съм минала през разочарованията на инсеменации (и жестоки депресии предизвикани от овитрел/дуфастон), от друга страна съвсем песимистично нещо не ми допада, а да си реалист в случая значи да си разбиеш главата от мислене кое как може да се развие Sweat Smile Май без да се мисли много много най-добре

# 620
Здравейте,
Предстои ми зет трансфер и имам едно  5 дневно ембрионче и 1 шестдневно, и съм в дилемата дали да сложа и двете или само едното...
Първи опит ми е, моля за съвет! ☺️

# 621
  • София
Здравей, Snoozy - общо взето, въпрос на личен избор е. Огромна доза късмет трябва при всяко положение, който ти го желая от сърце! На мен също ми предстои ЗЕТ. Доки каза, че предпочита да върнем само едно и аз й се доверих....въпреки че вътрешно ми се искаше да са двечки, чувала съм, че уж си "помагат". Но доки сподели, че всъщност можело и "да си вредят", тааааа....наистина не знам какво да те посъветвам. Аз склоних на едничко, защото знам, че едно здравичко бебче е всичко, за което мечтая...

На най-първия ми ин-витро опит, когато още нищо не разбирах, тогавашният лекар ми каза, че по документи ще е написано, че са две, а всъщност ми връща пет.....думи нямам. (Впоследствие разбрах, че това е напълно незаконно и ми стана ясно, че доооста не съвсем коректни неща могат да се вършат с пациентите в България, а то къде ли не...) Съответно имах бременност, с две сърдечни дейности дори. Първо се загуби едното - казаха ми, че се наричало "синдром на изчезващия близнак" и нямало значение дали по естествен път са заченати мъничетата или ин-витро, както беше в случая, случвало се, нормално било, да съм била спокойна. Да, ама в 12 гестационна седмица спря и второто сърчице....сещаш се какво преживях и през какъв ад минах. На никого не го пожелавам това....от мечти за двечки, накрая останах с празни ръце и така и никой не можа да ми даде смислено обяснение защо се получи така....

Само се моля, когато му дойде времето, да имам здрава и спокойна бременност....Пожелавам го и на теб от сърце!!! И в крайна сметка обсъди въпроса и с доктора, а и с мъжа си (ако имаш партъор до себе си). Заедно ще вземете най-доброто решение. При всяко положение - успех!!!

# 622
Snoozy аз бих върнала 1, за да знам че имам все пак и още 1 опит, ако не се получи. Нека разбира се доктора прецени.

# 623
  • гр. София
Май без да се мисли много много най-добре

Май така излиза накрая… не за друго, а най-вече да се опитаме да се опазим психически. Въпреки че точно този израз “не го мисли”, особено пък последвано от “и то ще стане” винаги много ме е дразнил. Още когато опитвахме по естествен път с мъжа ми и не ставаше, винаги се намираше приятелка, която да ме посъветва да не го мислим и ще стане. Е то ако не го бях мислила нямаше въобще да открия проблем и да стигна до инвитро, но повечето хора не го разбират.

Относно броя на върнатите ембриони, мен лично никога не са ми давали право на избор, все си е било по тяхна преценка. Първия път ми върнаха 2 (то и нямаше повече де), а втория даже 3 (отново всички оцелели). И двата пъти обяснението беше точно това, че така си помагат, пък дали е така…

# 624
Момичета,  малко отклонявам темата, но бих била супер благодарна, ако споделите своя опит по следния въпрос: при таймиране на овулацията с Овитрел, за да се пристъпи към ЗЕТ, как точно определяте със сигурност КОГА е била самата овулация, за да се отрброят 5 дни от нея?

Няма как да се определи с точност кога е била, но няма и значение, дори да е станала на 30ти час вместо на 38час, пак ще сте си 5ти ден в деня на ЗЕТ.
Възможно и дори изобщо да не настъпи овулация и пак не е проблем.

# 625
  • София
Момичета,  на вас при ЗЕТ изследват ли ви прогестерона в деня на трансфера? Преди или след трансфера знаете стойността му? И според вас каква е оптималната стойност за прогестерон в деня на ЗЕТ? Благодаря предварително на всички отзовали се!

# 626
При мен не са, само за свеж трансфер го гледаха. Доколкото виждам при ЗЕТ сме го пускали около овулацията, но не и 5 дена след това за трансфера...

# 627
Здравейте! В момента съм на шести ден от стимулацията и трябва да си сложа днес Цетротид 25мг. В листовката пише след като вкараш иглата да изтеглиш малко буталото и ако се появи кръв да хвърлиш флакона и отвориш нов. Аз обаче имам само 1 флакон понеже утре сутрин съм на преглед и тогава ще преценят колко още да ми изпишат. Вие изтегляте ли буталото преди инжектиране? Гледах едно клипче, в което този момент го пропуснаха...

# 628
  • София
цетротида ходя да ми го слагат, но не изтеглят нищо... слагат иглата и бутат навътре

# 629
Аз не съм го изтегляла

Общи условия

Активация на акаунт