Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 546
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Винаги съм била с дълъг цикъл +30 дни. Неуспешен СЕТ. Минаха 2 цикъла вече. Идва ми на 26-27 ден и от трети ден съм с кръвоизливи. Такова чудо не бях виждала.
В Събота ми е първия ЗЕТ, дано и последен.
По фонд сме. От клиниката не искат доплащане. От неделя, пак започва чакането Simple Smile. Замразените ембриони са на 4 ден. Утре след размразяване брои ли се за 5 ден или ги смятам 4 дневни?

# 256
Здравейте.Сега бях на видеозон на втори ден-пак 2 фоликула по 15мм- без хапчета без стимулация-трети месец подред се случва това. Последните 2пункции бяха празни, без Я. Това да не е лош страничен ефект от многото месеци пот кломифена. Някой има ли подобен проблем? Какво се прави? Чака се или хапчета се пият....направо вече се отчайвам, изморена съм...

# 257
Здравейте, момичета. Моля за съвет. Втори неуспешен трансфер с липса на имплантация дори. Какви изследвания ще ми препоръчате да се направят при мен и мъжа ми? Имаме и друг проблем. От 7 яйцеклетки първия път се оплодиха само три. Къде може да търсим причината за това? Аз си мисля или е в ембрионите причината или в матката. Миналия месец правих биопсиите, слагахме и лепило заради завишени нк клетки, но уви и това не помогна. Посъветвайте ме…

# 258
Здравейте, момичета. Моля за съвет. Втори неуспешен трансфер с липса на имплантация дори. Какви изследвания ще ми препоръчате да се направят при мен и мъжа ми? Имаме и друг проблем. От 7 яйцеклетки първия път се оплодиха само три. Къде може да търсим причината за това? Аз си мисля или е в ембрионите причината или в матката. Миналия месец правих биопсиите, слагахме и лепило заради завишени нк клетки, но уви и това не помогна. Посъветвайте ме…
Колко клетки ще се опладят никой не може да каже … първи опит 18 яйцеклетки 1 ембрион
Втори опит 15 яйцеклетки 2 ембриона
Трети опит 38 фоликула 17 годни яйцеклетки 3 ембриона
Генетични изследвания,Тромбофилия,Емцрионална биопсия за генетични аномалии,Имплатационен прозорец

# 259
От 7 яйцеклетки първия път се оплодиха само три.

Жакито, съжалявам за развитието.
3 от 7 на мен не ми звучи лошо - 42%, но аз не знам какъв процент се очаква да се оплодят средно статистически.

# 260
  • София
Жакито, при нас търсят проблем в яйцеклетките, показваха ми под микроскоп как изглеждат - не мога да преразкажа, защото тотално нищо не схванах. Но бяха категорични, че въпреки добрата спермограма следващият път ще правим ИКСИ.

# 261
Момичета, щом очаквате да ви дойде месечния цикъл, явно инвитрото не е успешно.

# 262
Здравейте , колко време трае самото инвитро и какви съвети бихте ми дали преди започването . С 2 нагънати тръби съм , които при високо налягане пропушат и терятозооспермия с 1 % морфология на 30 съм аз той на 29 .

# 263
Здравейте , колко време трае самото инвитро и какви съвети бихте ми дали преди започването . С 2 нагънати тръби съм , които при високо налягане пропушат и терятозооспермия с 1 % морфология на 30 съм аз той на 29 .
Продължителноста зависи от протокола.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 12:52 от joisi.stan

# 264
Момичета, колко пари ви коства едно инвитро?
При мен единствено АМХ ми е нисък - 0,48.
Всичко останало ми е наред. Тръбите са ми проходими, Инхибин В- то ми е високо. При мъжа ми също всичко е добре. Сега взимам хранителни добавки, с надеждата АМХ да се повиши и евентуално да направим инвитро по фанда.

# 265
Направете си изследване и в Рамус, за АМХ. При различните лаборатории има отклонение в стойностите му (споделям от личен опит).

Аз бях по Фонда, пазим си боновете за допълнителните разходи, но не съм ги смятала, реших, че предпочитам да не знам. Все пак, стойността на услугите, които Фондът покри, бе в размер на 4 500 лв., което е съществено.

# 266
Момичета, записвам се днес с 1-ви ден от МЦ, който е "почивка", и на следващия сме пак " в играта".
Свалих си книгата It all begins with the egg, заредих се с пренатал витамини и добавки ... Вчера направих 10км разходка с малкия ... И съм " готова " - ММ ме успокоява да не се чувствам така все едно се явявам на изпит и тялото/яйцеклетките/лигавицата са конспектът ... Но за съжаление точно така се чувствам ... Все едно се подготвям за изпит 🙈

# 267
  • София
Lucie_, ние също почиваме, но ми казаха, че поне два цикъла трябва да е почивката, за да мога и да натрупам подобрения с добавките. И аз чета книгата, но съм я замаскирала, за да не знаят мъжете вкъщи какво чета Grinning

# 268
Аз в случая малко избързвам, защото (не се "шокирвай", плийз 🙏) искам да използвам докато съм в майчинство, а то  тук е ужасно кратко. Плюс от здравната каса покриват опити до 42 години (и цялата 42-ра), но аз съм на 41 ... И изобщо ... Една надпревара с времето 🙈 но ... Поне ще знам че каквото ми е било възможно да направя съм опитала/направила.
Lucie_, ние също почиваме, но ми казаха, че поне два цикъла трябва да е почивката, за да мога и да натрупам подобрения с добавките. И аз чета книгата, но съм я замаскирала, за да не знаят мъжете вкъщи какво чета Grinning

# 269
  • София
аз също не съм първа младост и често изпадам в криза на старостта /на 38 съм/, но пък по стечение на обстоятелствата август месец имаме гости за 3 седмици и е невъзможно да скрия процедури, пък неискам да се знае... та вариант е юли или септември, но ще видим като взема заповедта за финансиране.

Общи условия

Активация на акаунт