Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 524
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Не е вярно, че няма значение кога се изследва АМХ, задължително се изследва на 3 ден от МЦ. Тази тема може да ти е много полезна: https://bg-mam.ma/t/1473112
Всъщност няма значение на кой ден се изследва АМХ. Но обикновено го пускат с Инхибин В, а той вече се изследва на 3-ти ден от МЦ. Иначе самостоятелно може да се пусне по всяко време.

# 286
Самостоятелно АМХ може да се изследва по всяко време на МЦ, а дори и различно време на денонощието. Аз съм изследвала сутрин на гладно и на обяд.

# 287
Доколкото знам - е показателна стойността му, ако се изследва с Инхибин Б, дори и с витамин Д, което следва да се случи на 3 ден, заради Инхибина.

От репродуктивния ми специалист знам, че ако се изследва АМХ самостоятелно, на по-късен ден, просто може да покаже по-високи стойности.

# 288
Здравейте, момичета. След около 2 седмици очаквам да започнем инвитро процедура  при Д-р. Станулов. По предписание вчера бях при гинеколог във Варна, за да си пусна стандартните цитонамазка и микробиология, които се изискват преди процедура. Да обаче по време на прегледа леко ме заболя, а самата лекарка каза че имам лека ерозия на шийката на което не обърнах внимание. Да обаче вечерта получих леко кървене, а съм едва 18 ден от цикъла, нещо което никога не ми се е случвало. И сега съм леко притеснена, защото не знам дали това кървене е от прегледа, дали е индикация за някакъв проблем който може да попречи да започнем процедура скоро. Искам да попитам случвало ли ви се е да имате кървене след преглед и взимане на проба и мислите ли, че може по някакъв начин да е компрометирало пробите това кървене и да се окаже, че има проблем и да не може да започнем инвитро?

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 16:23 от S.G.C.

# 289
S.G.C. - за самата стимулация надали, евентуално за трансфера, но най-добре вашия си док да каже когато започнете.
До евентуалния трансфер имате предостатъчно време шийката да се успокои ,
Успех 🤞🤞

Здравейте, момичета. След около 2 седмици очаквам да започнем инвитро процедура  при Д-р. Станулов. По предписание вчера бях при гинеколог във Варна, за да си пусна стандартните цитонамазка и микробиология, които се изискват преди процедура. Да обаче по време на прегледа леко ме заболя, а самата лекарка каза че имам лека ерозия на шийката на което не обърнах внимание. Да обаче вечерта получих леко кървене, а съм едва 18 ден от цикъла, нещо което никога не ми се е случвало. И сега съм леко притеснена, защото не знам дали това кървене е от прегледа, дали е индикация за някакъв проблем който може да попречи да започнем процедура скоро. Искам а попитам случвало ли ви се е и мислите ли, че може по някакъв начин да компрометира пробите и да се окаже, че има проблем и да не може да започнем инвитро?

# 290
Здравейте, момичета !!!Предстои ми ИКСИ по къс протокол.Сега съм на стимулация с GONAL-300IU/и /MERIOFERT-75UL/4 ден ще ги слагам и после съм на преглед!Само да кажа ,че днес ми е трети ден от както си ги слагам и чувствам корема си доста подут….това дали е нормално ?Желая успех на всички ,които сме тръгнали по пътя към   Инвитро!

# 291
Кая, нормално е и при мен беше така. Аз бях с Гонал 300. Даже към края се чувствах като бременна. Възможно е да има и леки билки по-натам и дискомфорт при сядане и ставане. Поне при мен беше така, понеже направих 20Ф. Не искам да не плаща  а да си подготвена. Хапвай повече протеини като яйца, извара. Даже може да си вземеш протеин на прах. Ограничи въглехидратите. Успех и всичко ще е наред 🙂

# 292
Кая, нормално е и при мен беше така. Аз бях с Гонал 300. Даже към края се чувствах като бременна. Възможно е да има и леки билки по-натам и дискомфорт при сядане и ставане. Поне при мен беше така, понеже направих 20Ф. Не искам да не плаща  а да си подготвена. Хапвай повече протеини като яйца, извара. Даже може да си вземеш протеин на прах. Ограничи въглехидратите. Успех и всичко ще е наред 🙂
Благодаря за отговора 🌷

# 293
Здравейте, момичета. След около 2 седмици очаквам да започнем инвитро процедура  при Д-р. Станулов. По предписание вчера бях при гинеколог във Варна, за да си пусна стандартните цитонамазка и микробиология, които се изискват преди процедура. Да обаче по време на прегледа леко ме заболя, а самата лекарка каза че имам лека ерозия на шийката на което не обърнах внимание. Да обаче вечерта получих леко кървене, а съм едва 18 ден от цикъла, нещо което никога не ми се е случвало. И сега съм леко притеснена, защото не знам дали това кървене е от прегледа, дали е индикация за някакъв проблем който може да попречи да започнем процедура скоро. Искам да попитам случвало ли ви се е да имате кървене след преглед и взимане на проба и мислите ли, че може по някакъв начин да е компрометирало пробите това кървене и да се окаже, че има проблем и да не може да започнем инвитро?
Здравей. Когато се взема проба за цито, с четчицата се остъргват клетки от шийката и това може да е причина за болка и оскъдно кървене. Не е пречка да се стартира инвитро, не се тревожи. По важното е резултатите от цитото и микробиологията да са добри.

# 294
Lucie, geizer, благодаря момичета! Heart

# 295
Здравейте , предстои ни инвитро и ще пътувам при доктор Ставрев в болница Селена .Моля за мнения , някой правил ли е при него . От друг град сме и предполагам често се ходи , вие хотел ли си бяхте наели да сте там през ден или пътувахте . Понеже ще се самофинансираме , кое ви излезе най-много парички . Хубав ден желая  !

# 296
Здравейте , предстои ни инвитро и ще пътувам при доктор Ставрев в болница Селена .Моля за мнения , някой правил ли е при него . От друг град сме и предполагам често се ходи , вие хотел ли си бяхте наели да сте там през ден или пътувахте . Понеже ще се самофинансираме , кое ви излезе най-много парички . Хубав ден желая  !
Ние сме от София и пътувахме за прегледите, не ни затрудни. Ние също се самофинансираме, скъпи са някои медикаменти при стимулацията и другата голяма сума е за пункция, оплождане и трансфер.
Понякога се чака повечко, както се и налага да се изчакват в Пловдив резултатите от изследванията по време на стимулация, за да прецени д-р Ставрев как да продължи лечението. Иначе мястото е отлично организирано, лабораторията е ок, персоналът е на ниво.
Най-искрено Ви желая скорошен успех!

# 297
Здравейте, аз също ходя в Селена не съм при др.Ставрев ,а при др.Матев!Много зависи на какво разстояние сте от Пловдив!🤔Аз също пътувам на 100кг от Пловдив живея!Започнах стимулация за 4 дни и утре трябва пак да пътувам!Не съм търсила хотели не ми се е налагало ,защото досега съм ходила през 4 дни и сама си поставям медикаментите!

# 298
Може ли да ми кажете като сума колко ви излезе , ние имаме към 5000 , но сигурно няма да стигнат .Инжекциите за стимулация колко ви излезнаха ?

# 299
На нас в Надежда ни излезна точно 5689лв от първата инжекция до заразяването на 1 бр за 6 мес
Може ли да ми кажете като сума колко ви излезе , ние имаме към 5000 , но сигурно няма да стигнат .Инжекциите за стимулация колко ви излезнаха ?

Общи условия

Активация на акаунт