Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 456
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Nina Nikol, да в това има някаква логика, ама в нашия случай са си някакви вътрешни правила на клиниката. Не ми се дава никакво разяснение по този въпрос. Докторът е лаконичен, другите не смеят никаква информация да дадат. Доверявам му се пък дано имаме късмет, че явно няма какво да направя. Изобщо не става и дума за избор.
Благодаря на всички които се включиха по тази тема. Ще дам информация, ако го докараме до там.

# 376
Здравейте - искам да ви помоля за съвет. Предстои ми инвитро процедура юли месец, но този месец ми закъснея малко цикъла - дойде ми на 28 ден, а по принцип ми идва около 24 ден.Имам уговорка с лекаря юли месец да ходя 2-3 ден за стартиране на стимулация. Но като пресметнах, се оказа, че ще ми дойде около 28.юни, а точно тогава имам платена почивка за море в чужбина. Знам, че каузата за която се боря е по_+-важна от всичко останало, но след преживяна стрес и неуспешна процедура март месец, обсъдихме с доктора, че е добре да отида на една почивка преди процедурата, да се разсея.Ако изпусна този цикъл следващия ще бъде чак към края на юли и тогава ще излизат в отпуски, та незнам... Направо ще се побъркам. Питах го по телефона, дали мога да забавя цикъла с една седмица примерно с прием на противозачатъчни. Той е скептичен, но каза няма проблеми. Обаче за да се получи това забавяне трябва да ги почна от 13 ден на цикъла-изобщо има ли смисъл? И да не си навредят преди процедурата, защото и без това не ми е цветущо положението. Четох, че може и с прием на примолут нор и оргаметрил по др схема обаче. Доктора в момента е отпуска и не искам да го притеснявам отново. Та въпроса ми е - удачно ли е да се приемат такива медикаменти преди процедура и ако може, кое е по-удачно-противозачатъчни от 13 ден на цикъла или примолут нор примерно? Надявам се момичета, да не ме съдите, а просто ако сте запознати да ме посъветвате...

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 16:10 от снеженце

# 377
Здравей, снеженце, аз не мога да дам съвет относно кой препарат да избереш, но ако позволиш да ти предложа друго. Аз също смятам, че почивката за хора които преминават през това е важна и трябва да ѝ се насладите, да се отпуснете и наистина да бъде почивка. В този ред на мисли, моят съвет би бил просто да оставиш нещата да се случат естествено, т.е. да си отидете на почивката, ти да си спокойна, да си я изкарате готино и като се върнете просто по-късно да започнете процедура, дали август, дали септември, 1-2 месеца разлика обикновено не са чак толкова решаващи. Това ти го казвам, тъй като съществува вероятност да не можеш да си починеш активно и да си спокойна, ако през това време приемаш разни медикаменти, само и само да закъснее цикъла, което освен, че ще ти донесе стрес, защото пак в крайна сметка няма да може да сметнеш кога ще ти дойде с точност, ами и има голяма вероятност тези препарати да ти рзбъркат хормоните и да се отразят на процедурата. Аз бих те посъветвала да не ги приемаш. Особено щом и лекарят е бил скептичен. Миналата година бях в подобна ситуация, чаках юли месец заповедта, за да започнем и бързах, за да не изпусна лятото, че после излизат в почивка. Съдбата така ме изненада, че освен, че ми се забави заповедта, ами и забременях, после направих и аборт и най-рано успях да започна процедура декември, та от тогава съм си сложила обеца на ухото да имам търпение за тези неща. Успех ти пожелавам каквото и да решиш.

# 378
Здравей, снеженце, аз не мога да дам съвет относно кой препарат да избереш, но ако позволиш да ти предложа друго. Аз също смятам, че почивката за хора които преминават през това е важна и трябва да ѝ се насладите, да се отпуснете и наистина да бъде почивка. В този ред на мисли, моят съвет би бил просто да оставиш нещата да се случат естествено, т.е. да си отидете на почивката, ти да си спокойна, да си я изкарате готино и като се върнете просто по-късно да започнете процедура, дали август, дали септември, 1-2 месеца разлика обикновено не са чак толкова решаващи. Това ти го казвам, тъй като съществува вероятност да не можеш да си починеш активно и да си спокойна, ако през това време приемаш разни медикаменти, само и само да закъснее цикъла, което освен, че ще ти донесе стрес, защото пак в крайна сметка няма да може да сметнеш кога ще ти дойде с точност, ами и има голяма вероятност тези препарати да ти рзбъркат хормоните и да се отразят на процедурата. Аз бих те посъветвала да не ги приемаш. Особено щом и лекарят е бил скептичен. Миналата година бях в подобна ситуация, чаках юли месец заповедта, за да започнем и бързах, за да не изпусна лятото, че после излизат в почивка. Съдбата така ме изненада, че освен, че ми се забави заповедта, ами и забременях, после направих и аборт и най-рано успях да започна процедура декември, та от тогава съм си сложила обеца на ухото да имам търпение за тези неща. Успех ти пожелавам каквото и да решиш.
[/quote
Благодаря ти миличка за изчерпателния отговор, има голяма логика в това, което казваш, но проблема при мен е и намален ячников резерв, и лекарят ми казва, че колкото повече месеци минават, толкова по-зле:(та затова ме притиска времето.. Другия вариант е да пробвам на естествен цикъл, без стимулации, но с оглед на това колко са скъпи процедурите, ме притеснява че шанса е много, много по-малък и само ще си дадем парите за естествен цикъл.

# 379
  • София
Хормоните не са шега и не смятам, че е редно. Месец, два да минат не са фатални за резерва. По-фатално ми се струва да си забавяш цикъла преди ин витро. На мен ми беше изписан преди процедура  примолут нор, но защото имах задържан Ф. Като ми дойде беше нещо страховито. Може би с памперси щях да се справя най-добре.
Та, не ми се струва разумно.

# 380
Здравейте на всички може би не е по темата моя въпрос но все пак да попитам Simple Smile Миналия месеец си пуснах изследване за АМХ като резултата е 8,68 какво мислите ?

# 381
  • Sofia
Здравейте на всички може би не е по темата моя въпрос но все пак да попитам Simple Smile Миналия месеец си пуснах изследване за АМХ като резултата е 8,68 какво мислите ?
ПКЯ?

# 382
ПКЯ?

Ами не знам всички изследвания са наред всеки месец си ми идва на време
Не съм си правила за инсулинова резистентност ако си направя ще се разбере ли нещо ?

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 23:05 от fiksy

# 383
Здравейте, мили дами. За първи път се включвам в тази тема. Предстои ми втора инвитро процедура. Вчера на 3ти ден отидох на преглед, за да стартиараме със стимулацията и се оказа, че имам тръгнал доминантен фоликул вече към 14мм. Чак невероятно ми се вижда толкова рано, но природата си знае работата, та го отложихме за следващ месец. Някой има ли подобен опит?

# 384
  • София
На 3ти ден 14 мм ми се струва задържан фоликул, явно затова е и отложено.

# 385
Момичета, все пак някой успял ли е да се възползва от допълнителния отпуск за инвитро и какво са му написали в удостоверението от болницата?

# 386
Момичета, все пак някой успял ли е да се възползва от допълнителния отпуск за инвитро и какво са му написали в удостоверението от болницата?

Аз,като за всеки ден имам написано какво е правено с подпис и печат. Период за отпуската е в периода от пункция до ембриотрансфер.След трансфера едва ли ще дадат,както и по време на стимулацията си работих.

Имайте предвид,че е много индивидуално и зависи от фирмата. Добре е да ги разпитате,за да видите нагласата,особено ако искате да вземете дни по време на стимулацията.

# 387
Специално попитах дали не е задържан фоликул и ми казаха не... Вече не знам какво да мисля...

На 3ти ден 14 мм ми се струва задържан фоликул, явно затова е и отложено.

# 388
  • София
Здравейте момичета, аз успях да забременея най-неочаквано с трета инсеминация през март. Понеже бях тръгнала по пътя към ин витрото, си закупих от Турция Gonal f 900 IU 3 броя и Овитрел (с това щяха да ме стимулират ако бях минала направо на ин витро). Донесох ги с хладилна чанта, в срок са и ги съхранявам в хладилник. Обещах си ако вляза успешно в 4-ти месец, да ги пусна за продажба на друга жена в нужда, отчитайки факта, че в България са по-скъпи и по-рядко се намират. Та която се интересува, да ми пише на лично, ще се радвам да помогна! 😊

# 389
Здравейте , чета книгата на Ребека Фет и тя препоръчва пренатални мултивитамини , някой следвал ли е нейната схема и какви витамини е купил на коя марка .

Общи условия

Активация на акаунт