Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 455
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Да, трикратното е с обременяване с глюкоза.
Колкото до гликирания хемоглобин- да това е друго, още една допълнителна стойност, която дава информация за това как се е движила глюкозата в кръвта през последните месеци, имало ли е пикове и лекарите си вадят изводи. Пакета в момента е си заслужава.
Лаборатория Писанец не съм използвала лично аз

Благодаря много Simple Smile
А това трикратното което казваш не е ли изседването което се води натоварване с глюкоза или е друго
А този пакет който е в Рамус пак включва инсулиновата резистентност нали а гликирания хемоглобин е друго
А коя лаборатория ще ми препоръчате Писанец или Рамус
Едно и също е, ако си пуснете само инсулин и глюкоза на гладно, може да си сметнете НОМА, има формула. Същата работа е.
Хубаво е инсулина на гладно да е около 6 ( за лекарите е важно да е под 10) глюкозата 4-5 (за лекарите - до 6).
Този месец е Рамус видях, че имат пакет на добра цена. И аз мисля да пискам контролно.
Въпреки това има и скрита ИР, която се диагностицира с трикратно изследване и глюкоза. То е доста натоварващо и вредно, когато си с ИР. Добре е да се прави при изрично лекарско искане и то много рядко. Казвам го, за да не се изкушавате да се подлагате на това, ей така с мека ръка.

Здравейте понеже реших да си пусна изследване за инсулинова резистентност и видях че в едната лаборатория пише HOMA IR (инсулинова резистентност) а в другата лаборатория пише HOMA инсулин глюкоза (инсулинова резистентност) има ли някаква разлика между двата или са едно и също просто в двете лаборатории ги водат по различен начин

# 406
Много благодаря за полезната информация значи ще си пусна този пакет който е в Рамус
И още един въпрос понеже АМХ ми е 8.68 и сега като пусна за инсулиновата резистентност може ли да се разбере дали имам ПКЯ ?
Да, трикратното е с обременяване с глюкоза.
Колкото до гликирания хемоглобин- да това е друго, още една допълнителна стойност, която дава информация за това как се е движила глюкозата в кръвта през последните месеци, имало ли е пикове и лекарите си вадят изводи. Пакета в момента е си заслужава.
Лаборатория Писанец не съм използвала лично аз

Благодаря много Simple Smile
А това трикратното което казваш не е ли изседването което се води натоварване с глюкоза или е друго
А този пакет който е в Рамус пак включва инсулиновата резистентност нали а гликирания хемоглобин е друго
А коя лаборатория ще ми препоръчате Писанец или Рамус
Едно и също е, ако си пуснете само инсулин и глюкоза на гладно, може да си сметнете НОМА, има формула. Същата работа е.
Хубаво е инсулина на гладно да е около 6 ( за лекарите е важно да е под 10) глюкозата 4-5 (за лекарите - до 6).
Този месец е Рамус видях, че имат пакет на добра цена. И аз мисля да пискам контролно.
Въпреки това има и скрита ИР, която се диагностицира с трикратно изследване и глюкоза. То е доста натоварващо и вредно, когато си с ИР. Добре е да се прави при изрично лекарско искане и то много рядко. Казвам го, за да не се изкушавате да се подлагате на това, ей така с мека ръка.

Здравейте понеже реших да си пусна изследване за инсулинова резистентност и видях че в едната лаборатория пише HOMA IR (инсулинова резистентност) а в другата лаборатория пише HOMA инсулин глюкоза (инсулинова резистентност) има ли някаква разлика между двата или са едно и също просто в двете лаборатории ги водат по различен начин

# 407
За ефект от витамините не мога да дам еднозначен отговор, тъй като бях по друг протокол и различни медикаменти. Но със сигурност е имало някакъв ефект.
Относно другите мерки, спрях да се парфюмирам и лакирам (не съм спирала да използвам продукта си против изпотяване). Пластмасата също я ограничих и най-вече каната за затопляне на вода. Взехме си порцеланова такава. Спрях кафето, относно храната не съм правила нищо особено, защото не съм голям фен на сладкото, пържено и газирани напитки също не употребявам често (лично за мен не трябва да се прекалява с ограниченята, защото и това е стрес за тялото). Хубаво е ако не спортувате да започнете. И под спорт аз разбирам 20 минути раздвижване. Отново нищо специално, не е хубаво да се прекалява.
Относно козметиката, смених си шампоана, балсама и лосиона за тяло.
Препоръчвам приложението INCI beauty. Сканирате баркода на продукта и там излиза целия състав и оценка, колко е вреден продукта.

# 408
Много благодаря за обратната връзка!
Това с приложението ще е доста полезно, тъй като става много сложно иначе. И аз не обмислям да сменям продукта за изпотяване особено сега лятото.
Използвам доста козметика и направо не знам от къде да я подхвана 😀
Направо на човек да му се прииска да избяга в планината и да гледа кравички и домати 😂

От добавките ме притеснява единствено вит. Д да пия без предписание, тъй като при него е по-вероятно претоварване на организмани други странични ефекти.

Малко ми е стреса покрай всичко останало, което се случва, ами сега и за това трябва да мисля 😂

# 409
Това с приложението ще е доста полезно, тъй като става много сложно иначе. И аз не обмислям да сменям продукта за изпотяване особено сега лятото.
Направо на човек да му се прииска да избяга в планината и да гледа кравички и домати 😂

От добавките ме притеснява единствено вит. Д да пия без предписание, тъй като при него е по-вероятно претоварване на организмани други странични ефекти.

Малко ми е стреса покрай всичко останало, което се случва, ами сега и за това трябва да мисля 😂

Здравейте, пуснете си контролно витамин Д и според нивата му ще прецените дали сте за терапия.
Само за информация, в България почти 80% от населението страда от недостиг.

# 410

Първо си изследвайте витамин Д и според резултата преценете как да го приемате. Аз бях на долна граница и започнах с ударна доза, нещо от сорта на 6000-7000 единици (мисля, че в книгата е повече) за 10 дни. След това намалих дозата. Само не знам лятото как стои въпроса предвид, че събираме повече слънчеви лъчи (не че още са се появили Grinning)

# 411
Здравейте на всички може би не е по темата моя въпрос но все пак да попитам Simple Smile Миналия месеец си пуснах изследване за АМХ като резултата е 8,68 какво мислите ?
Аз бях с 8,20. Минах успешна пункция на 12-ти този месец и в момента съм в очакване на обаждане от ембриолог. Не се притеснявайте и успех !

# 412
Celestia, с малко закъснение се включвам и аз,
При първия си опит пиех много мултивитамини, бях направила консултация с доцент Конова и тя ми беше препоръчала някакви - "успешен" опит, до към 10 седмица,
Втори опит, тъкмо бях изкарала ковид, пиех пак мултивитамини, но пък в двете години преди опита спортувах редовно - сега имаме бебенце,
Сега ми предстои 4-ти опит (3-туят беше пълен провал) - взех си препоръчаните витамини от книгата ("всичко запопва с яйцето"), плюс метилирана фолиева, която тук продават в комбинация с калций, и един мултивитамин за бременни, ей така за мозъка ми, да си мисли, че прави всичко възможно. До месец ще имам идея има ли ефект 🤞🤞

За мен лично си има нужда, най-малкото преминаването през инвитро процедура повишава нивата на стрес, те пък според мен (в никакъв случай това не е някакво доказано научно твърдение, просто мои си изводи) неизбежно влияят на кортизола, той пък на адреналина, или май беше обраното, както и да е - тялото според мен има нужда от бууст , за да премине през тази стресова ситуация.

# 413
Здравейте ето и резултата от днес за инсулиновата резистентност

Според вас как е ?

# 414
Коментирайте изследванията и с репро и ендокринолог!

Имате ИР, но лесно ще я изконтролирате с режим и спорт (но нищо стресиращо и много силово). Трябва да сте изключително стриктна, никакви сладки плодове, бирички или сладоледи Grinning. Бях с подобни стойности и в момента поддържам захар около 4 и инсулин  6, не избързвайте с лекарствата, за 2 месеца можете да оправите стойностите. Непременно изследвайте витамин Д, 100% има и там дефицит.
НОМА е добре да е около 1,5
Успех.

Здравейте ето и резултата от днес за инсулиновата резистентност

Според вас как е ?

# 415
Здравейте, момичета!
Не знам дали е против правилата, но дали на някоя от Вас й се намират Оргалутр1н и 0витр3л с лично предаване Пловдив?
Обиколих 3 аптеки и ги нямат даже на склад, а утре трябва рано да си бия едната инжекция.

# 416
Здравейте, момичета!
Не знам дали е против правилата, но дали на някоя от Вас й се намират Оргалутр1н и 0витр3л с лично предаване Пловдив?
Обиколих 3 аптеки и ги нямат даже на склад, а утре трябва рано да си бия едната инжекция.
Моя приятелка може да я изпрати днес като хладилна пратка и да е при Вас утре в 9ч сутринта. За 0РГАЛУТР@Н става въпрос.

# 417
  • София
Девойчета, получих дата за ЗЕТ, избрах и колко ембриончета да върнат. В понеделник си отивам за лепило, а в деня на трансфера прогестерон да изследвам и циклогест да поставя ректално (поставям си го ректално така или иначе), а съпруга ми да бъде с мен, за да подпише документи за размразяване.

Предполагам, че тези въпросни документи за размразяване трябва да вземем от информация? (За болница "Надежда" става въпрос.)
И още нещо - след трансфер променяте ли нещо в начина си на живот? Grinning Питам, защото предишния път май прекалих с пазенето. Simple Smile Знам, че без никакво обичане след трансфера, тежко, горещи душове, действия, които да доведат до контракции в матката. Но все пак... Кафе може ли да се пие?
Не искам да прекалявам, а да си сверя компаса.

# 418
Всичко спазих от изброеното, но си пиех кафе , дори понякога и по 2 на ден, до към 7-8-ма седмица, докато не почна да ми става лошо от него. Не ходех на работа, гледах да съм спокойна, работех от вкъщи да ми е зает мозъка.
Успех!🍀

# 419
Девойчета, получих дата за ЗЕТ, избрах и колко ембриончета да върнат. В понеделник си отивам за лепило, а в деня на трансфера прогестерон да изследвам и циклогест да поставя ректално (поставям си го ректално така или иначе), а съпруга ми да бъде с мен, за да подпише документи за размразяване.

Предполагам, че тези въпросни документи за размразяване трябва да вземем от информация? (За болница "Надежда" става въпрос.)
И още нещо - след трансфер променяте ли нещо в начина си на живот? Grinning Питам, защото предишния път май прекалих с пазенето. Simple Smile Знам, че без никакво обичане след трансфера, тежко, горещи душове, действия, които да доведат до контракции в матката. Но все пак... Кафе може ли да се пие?
Не искам да прекалявам, а да си сверя компаса.

Здравейте,
Може ли малко информация за лепилото, как ще го правят, че имало варианти с вземане на кръв и тогава не съм наясно веднага ли правят трансфер?
Или директно поставяне на ембрионите в хранителна среда/пак лепило било/ и директно трансфер същия ден?

Общи условия

Активация на акаунт