Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 750
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Вероятно ТСХ се е вдигнал от естрофема. Може би е добре да комуникираш резултата с ендокринолог.
Успешен трансфер!

# 556
Задължително направи консултация с ендокринолог! И моето ТСХ преди трансфер беше много високо 5,47 репродуктивния ми каза, че е от хапчетата и няма проблем, но трансфера излезе неуспешен, а само това не ми беше в норма всичко друго беше добре и имахме ПИД ембриона беше здрав.

# 557
  • Пловдив
ТСХ  се изследва преди стимулация,защото след това резултата е компрометиран от.лекартсвата.

# 558
Здравейте! Започвам и аз стимулация, но имам въпрос, макар че съм имала вече една стимулация и тогава почна от 2-ри ден. Снощи цикълът ми дойде към 22ч. Бях и на преглед вчера, тъй като го бях записала предварително, защото очаквах цикъл ден по-рано. Уговорката вчера беше, ако ми дойде вечерта (така, както и стана), да отида днес вечерта. Вторият вариант беше, ако дойде днес следобед, да ида в петък. Та очертава се днес да отида, НО имам въпрос към вас - не е ли рано да се преброят антралните фоликули още днес? (Утре лекарката е в друг град). Реално ще ме прегледа на 19-20-тия час след началото на цикъла ми.

# 559
Здравейте!
Пия хранителни добавки от два месеца и половина. Вместо АМХ да се вдигне, падна от 0,48 на 0,41.
Имам отпушени тръби, което ми дава известна надежда, че нещата може да се случат и естествено. При мъжа ми спермограмата е добре. Имам тромбофилия и съм на 40 години. Всички други мои хормони са наред.

# 560
  • Пловдив
Здравейте! Започвам и аз стимулация, но имам въпрос, макар че съм имала вече една стимулация и тогава почна от 2-ри ден. Снощи цикълът ми дойде към 22ч. Бях и на преглед вчера, тъй като го бях записала предварително, защото очаквах цикъл ден по-рано. Уговорката вчера беше, ако ми дойде вечерта (така, както и стана), да отида днес вечерта. Вторият вариант беше, ако дойде днес следобед, да ида в петък. Та очертава се днес да отида, НО имам въпрос към вас - не е ли рано да се преброят антралните фоликули още днес? (Утре лекарката е в друг град). Реално ще ме прегледа на 19-20-тия час след началото на цикъла ми.
Не се претиснявяйте не е рано,аз също съм била на 1 ден и всичко си е било ок
Успех Ви желая

# 561
samantinia, много благодаря! Simple Smile

# 562
  • София
Здравейте. Профилактично искам да си изследвам хормони на щитовидна. Какво трябва да пусна и има ли някакви съображения?

# 563
NadezhdaML желателно е да са на първи чист ден от цикъла, на гладно. Заедно с TSH e хубаво да се пуснат Ft3 и Ft4.

# 564
Като човек, който от 12 години си пуска. Хубаво е до 1 час след ставане от сън да ви се вземе пробата, може да пиете чаша вода, но нищо друго, за да е по-лесно вземането на кръв. Задължително в чист ден от МЦ. Пускате ТSH, FT4, FT3, TAT и МAT.
Ако сте от София - аз си вземам ваучери от omed за Кандиларов за пакет ЩЖ, или за някои от хормоните на ЩЖ. Има за Вит Б12, Д на хубави цени, като централата работи в събота. Надявам се да не се сметна за реклама, а давам съвет.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 12:31 от Lemon Blossom

# 565
  • София
Благодаря! Ще проверя пакетите. Искам за мое си спокойствие да пусна.

# 566
Момичета, предстои ни инвитро в Щерев. Имам няколко въпроса. Понеже много ме е страх от самата процедура и усложнения като хиперстинулация, може ли да споделите как би могла да се избегне? Бих ли могла да направя някаква по-лека стимулация? АМХ ми е 1,78, имам ендометриоза и запушени тръби. Благодаря!

# 567
Привет!

Не съм в Щерев, също съм със запушени тръби, но моят АМХ при първата стимулация беше 7,3. Лекарят ми беше изключително внимателен, викаше ме почти всеки ден на преглед по време на стимулацията. Както казваше той - давам хомеопатични дози от лекарствата, за да избегнем хиперстимулация. Утре ми предстои втора пункция ( очакваме да извадим около 20 яйцеклетки ) , мога да кажа че се чувствам много добре. Отново бях с много ниски дози на лекарствата. Успех ви пожелавам, аз също се притеснявах много, но нещата не са толкова страшни колкото си мислех преди.

Момичета, предстои ни инвитро в Щерев. Имам няколко въпроса. Понеже много ме е страх от самата процедура и усложнения като хиперстинулация, може ли да споделите как би могла да се избегне? Бих ли могла да направя някаква по-лека стимулация? АМХ ми е 1,78, имам ендометриоза и запушени тръби. Благодаря!

# 568
Благодаря Ви за споделеното мнение! Може ли да споделите при кой лекар сте? Може и на лично съобщение

# 569
Проблемът при зачеването след определена възраст (разбира се, винаги има изключения) е по-твърдата обвивка на яйцеклетката и  качеството й. Добавките не са панацея, но не спирайте да ги пиете (особено витамин D). Казвам Ви го, за да не губите ценно време. По-добре предприеме нещо. Дали ще е инвитро на естествен цикъл или нещо друго, Вие решавате.

Здравейте!
Пия хранителни добавки от два месеца и половина. Вместо АМХ да се вдигне, падна от 0,48 на 0,41.
Имам отпушени тръби, което ми дава известна надежда, че нещата може да се случат и естествено. При мъжа ми спермограмата е добре. Имам тромбофилия и съм на 40 години. Всички други мои хормони са наред.

Общи условия

Активация на акаунт