Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 354
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Можеш малко да си избуташ въздуха, преди да боднеш иглата, но след като си я боднала нищо не се изтегля, само буташ, за да си инжектираш разтвора. Също да знаеш, че може да имаш зачервяване и сърбеж около мястото на слагане, казват, че била често срещана реакция.

# 631
  • София
Можеш малко да си избуташ въздуха, преди да боднеш иглата, но след като си я боднала нищо не се изтегля, само буташ, за да си инжектираш разтвора. Също да знаеш, че може да имаш зачервяване и сърбеж около мястото на слагане, казват, че била често срещана реакция.

да, като ухапано от комар седи за около 30тина минути

# 632
Благодаря, момичета! Сложих я и тази първа страшна игла. Наистина има лек сърбеж и излезе капка кръв, като вадих иглата. Самата игла май е малко по-голяма от тази на писалките с гонал и го отдавам на това.

# 633
  • София
Благодаря, момичета! Сложих я и тази първа страшна игла. Наистина има лек сърбеж и излезе капка кръв, като вадих иглата. Самата игла май е малко по-голяма от тази на писалките с гонал и го отдавам на това.
Да, иглата е по-дебела. На мен ми се случва и с писалките да си пусна кръв понякога - ако уцеля кръвоносно съдче.

# 634
Аз съм в 9та седмица вече, но съм в рисков период все още. Имам отлепване на сака и голям хематом. Пазя леглото и се надявам всичко да се развие добре от тук нататък. Hands Pray

А със тебе какво става?

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 23:55 от geizer

# 635
  • гр. София
Здравейте, аз все още чакам одобрение от фонда и през това време мисля проактивно да пусна някои изследвания на своя глава.

Със сигурност ще пусна пълен пакет за щитовидна, че отдавна не съм я проверявала, а преди предния опит ТСХ беше над 2 и бях на лека терапия, за да падне до към 1-1,5.

Глюкоза също за всеки случай. Иначе изследване за ИР съм правила миналата година и нямах. Мислите ли, че е добре пак да се изследва или по-добре да не натоварвам излишно организма?

Също се чудя и за витамини, които доколкото разбирам могат да повлияят на резултата - D, B12 и фолиева като последните 2 ги приемам от месец и нещо (в метилирана форма, че съм с MTHFR мутация). В такъв случай има ли смисъл да се изследват или трябва да се спрат и чак тогава, както съм чела, че се прави като се изследва витамин Д? Иначе витамин Д ще го пусна, него не съм го приемала сега лятото, че прекарвам доста време навън, но да го видя все пак.

# 636
Не си натоварвайте организма с глюкоза. Пуснете  глюкоза, инсулин на гладно и един гликиран хемоглобин.
За витамините - аз не ги спирам преди изследване, то тъкмо ги наваксам и да ги спра.
Към хормоните бих добавила и пролактин.
Хубаво е и партньорът да се изследва, както щитовидните, така и глюкоза, инсулин и тн. На нас ендокриноложката преди стартиране искаше и от двама ни едни и същи изследвания- хормони, захар, витамини, ПКК( без пролактина).
Успех!🍀

# 637
Ехаа, Даниии 82, да са ти живи и здрави и много да те радват. HugHeartHeart

# 638
Дани 82 😍 Честита двойна радост! ❤️
Дано и аз да имам твоя късмет на следващата процедура 😁🍀🍀🍀

# 639
  • гр. София
Благодаря, Lemon Blossom! Flowers Bouquet
Действаме значи. Blush

# 640
  • София
Момичета, моля тези, които са след ЗЕТ да споделят какви са им усещанията няколко дни след това - аз започнах да се безпокоя, защото доста ми се увеличи апетита и вече трета вечер поред след вечеря имам чувството, че ми е толкова подут корема, чееее....ще се пръсне просто....Пояснявам, че не сме правили пункция този цикъл, а бях леко стимулирана с Летрозол.
Освен това имам като киселини, едно такова ми се връща леко нагоре, съжалявам за цветущото обяснение....принципно бих заподозряла бременност, ноооо на предния ми неуспешен ЗЕТ пак имах такива киселини и после - нищо на теста. Не знам дали това може да де дължи на Преднизолона или нещо друго?? Чувствам се направо като плондер, а не мога да си наложа да не ям и направо не знам какво да правя....Благодаря много за разбирането! ❤️ Успех на всички!

# 641
Момичета, моля тези, които са след ЗЕТ да споделят какви са им усещанията няколко дни след това - аз започнах да се безпокоя, защото доста ми се увеличи апетита и вече трета вечер поред след вечеря имам чувството, че ми е толкова подут корема, чееее....ще се пръсне просто....Пояснявам, че не сме правили пункция този цикъл, а бях леко стимулирана с Летрозол.
Освен това имам като киселини, едно такова ми се връща леко нагоре, съжалявам за цветущото обяснение....принципно бих заподозряла бременност, ноооо на предния ми неуспешен ЗЕТ пак имах такива киселини и после - нищо на теста. Не знам дали това може да де дължи на Преднизолона или нещо друго?? Чувствам се направо като плондер, а не мога да си наложа да не ям и направо не знам какво да правя....Благодаря много за разбирането! ❤️ Успех на всички!
Здравейте, моят ЗЕТ беше на 15.08, имам леки болки, но само на самия ден, голям апетит и подут корем.
Трудно ходя и до тоалетна, но предполагам че е от хапчетата и инжекциите 😀
Рано ми е за каквито и да било симптоми.
Пожелавам ви успех, и щастлив финал. ❤️
Мисля, че е нормално. 🙂
Не го мисля, и си живея спокойно.

# 642
Здравейте момичета! Вчера бях на преглед и живот и здраве, от другия цикъл ще започнем стимулация. Сега трябва да пусна половите хормони на 3 ден от цикъла. Но чуденката ми е следващия месец като отида на 2 ден за стартиране на стимулацията, не трябва ли и тогава пак да пусна тези хормони и не се ли обезмисля първото изследване?

# 643
  • София
При стартиране на стимулация АГ ще назначи хормони, при използване на заповед тези изследвания не се заплащат.

# 644
  • гр. София
При стартиране на стимулация АГ ще назначи хормони, при използване на заповед тези изследвания не се заплащат.
.... освен ако Заповедта не е за Естествен цикъл - тогава хормоните и всичко осве пункции и трансфер се плаща....

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт