Мисте, ще лежиш ли в болницата, или ще те пуснат да си ходиш в къщи да спиш? Надявам се да си добре!
Лайла, била съм в подобна ситуация с първото ми сериозно гадже, с което живеехме известно време заедно. Затова те разбирам много добре. Наистина трябва да се говори. В моя случай, ако бях говорила вместо да се правя на горда, нещата можеше да се развият различно и със сигурност щях да си спестя доста неприятни емоции.
Марулче, разбираемо е да се чувстваш така в тази ситуация. Гуш и за теб!
А относно "неудачницата" ... аз също съм "неудачницата" в нашето семейство. Трябваше ми време докато разбера, че не съм баш такава. Слагаш кавички, от което разбирам, че си стигнала до същия извод за себе си.

За домашните любимци съм на мнение, че лично аз без такъв не мога. Обаче подкрепям другарките, които са наясно, че по някаква причина не искат да гледат домашен любимец и държат на позицията си. Не е ОК да се взима животно, ако човек не е напълно сигурен, че го иска и има капацитета да му отдаде нужното, ако ще и всички да му обясняват каква радост е, защото това, което е радост за едни, може да бъде натоварване за други.
Винаги, когато мога, гледам да отделя някой ле настрани за непредвидени ситуации. В последните години обаче не ми е възможно.
Каквото остане, уедряваме и слагаме в плика в къщи.