Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Априлска вещерска и спортна!

• 85 279
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 220
  • София
Мьос, не успях да те прочета, но се досещам от коментарите. Прегръщам те!

Мисте, ще лежиш ли в болницата, или ще те пуснат да си ходиш в къщи да спиш? Надявам се да си добре!

Лайла, била съм в подобна ситуация с първото ми сериозно гадже, с което живеехме известно време заедно.  Затова те разбирам много добре. Наистина трябва да се говори. В моя случай, ако бях говорила вместо да се правя на горда, нещата можеше да се развият различно и със сигурност щях да си спестя доста неприятни емоции.

Марулче, разбираемо е да се чувстваш така в тази ситуация. Гуш и за теб!
А относно "неудачницата" ... аз също съм "неудачницата" в нашето семейство. Трябваше ми време докато разбера, че не съм баш такава. Слагаш кавички, от което разбирам, че си стигнала до същия извод за себе си. Hug

За домашните любимци съм на мнение, че лично аз без такъв не мога. Обаче подкрепям другарките, които са наясно, че по някаква причина не искат да гледат домашен любимец и държат на позицията си. Не е ОК да се взима животно, ако човек не е напълно сигурен, че го иска и има капацитета да му отдаде нужното, ако ще и всички да му обясняват каква радост е, защото това, което е радост за едни, може да бъде натоварване за други.

Винаги, когато мога, гледам да отделя някой ле настрани за непредвидени ситуации. В последните години обаче не ми е възможно.

# 2 221
Ние сме с широки пръсти и двамата! И Беболина глезим ужасно, та не ни стигат никога...

Мьос, 🤗!

И аз съм лош пример! Мъча се да го поправя, ама закъснях много. Сестра ми е истинския боец в нашето семейство. Сама си гледа детето, купи си жилище, кола и нищо не им липсва!

# 2 222
  • София
Сис, а нима ти не си боец? Ходиш на работа, учиш допълнително ( и то успешно), гледаш си детето и семейство  в чужда страна без помощ от роднини. Не се подценявай!

# 2 223
Всяко семейство си има финансов модел, важното е двамата да са на едно мнение и да са доволни. Ние имаме една сметка, в която всеки вкарва някакви пари, когато има възможност. Събрала се е прилична сума, почти не теглим оттам - случва се много рядко. Имам скромна заделена сума в брой в къщи, там вечно пъхам и вадя, миналия месец почти я бях занулила, сега пак я понапълних. Монети по лев и два събираме постоянно, харчим лятото на морето за чадъри, кафе, сладолед - момчето на чадърите много ни се радва, всеки ден го снабдяваме с дребни Joy Каквото остане, уедряваме и слагаме в плика в къщи.

Марулетка, много е сложно и при вас. Не одобрявам подобни интриги - да се крие от един, да се товари друг, особено както е при вас в момента със сина ти. Чудесно е, че е близък с баба си и дядо си, но според мен не е редно да искат от него да крие толкова сериозни неща от баща си. Дано всичко се нареди по възможно най-добрия начин.

Сис, не се подценявай толкова много. Сами сте в чужда държава, оправяте се без никаква физическа помощ, работите, гледате дете, учиш - това малко ли е? За мен това е добрият пример, а не кой каква къща или кола има. Да, не е без значение да си осигуриш и това, но всичко с времето си и по реда си.

# 2 224
Аз си мисля, че лишаваме Зори, макар и не умишлено. Няма много играчки, не й купувам дрехи, имам много, които са ми дали. Само неделята й беше ден за пълно позволение, купуване и тн. И двамата харчим, но мисля, че е балансирано харчене, имаме спестявания и все остава някой лев докато изкараме друг. За бюджета съм казвала и преди- неговите пари са общи, моите са за мои разходи, за каквото аз реша или ми хрумне.
Метлата ми е в Спиди, поръчах онзи ден и аз

# 2 225
Забравих , кой щеше да влиза в болница? Стискам палци.
  Панди, почти на 50 съм , с ясната представа за себе си,мога да кажа. Знам какво мога, знам какво съм пропуснала, вече си признавам и пред себе си, на ясно съм със себе си и това,което мога занапред.
   Систъра е по-образована, професионално се разви много добре, съпругът ѝ също се катери кариерно.Много пътуват , ходят по почивки, материални придобивки си позволяват.Аз им се радвам, много,сестричка ми е.
   За себе си съжалявам, че не се развих професионално по  друг начин, че не научих поне още един език, не изкарах  някакви допълнителни курсове и квалификации. В личен план, семеен , съм много щастлив човек,  мисля,че имам точният човек до себе си. Горното ми тежи, защото вече на тези години можех да я карам по-леко. Имаш ли бизнес, няма и минута спокойствие. Но да сме здрави!!!
   Сис, я стига! Ти си млада още, надграждаш. Купуването на жилище не е най-големият успех в живота.Аз съм предпочела да инвестираме в обучения и образование на децата, вместо в гарсониера.За всичките години и уроци и курсове, които съм подкрепила, точно една гарсониерка в града да сме взели. Но смятам, че имаш ли образование и научен ли си на труд, сам ще постигнеш в бъдеще повече.
   Бобчи, аз не мисля,че това е лишаване.Тя не може да играе с 20 различни играчки наведнъж. Сигурно о-добре от мен знаеш, че с малко играчки , децата развиват повече креативност.
   При нас ,в случая, не е точно интрига.Мъчно ми е ,че опитвайки се да пощадят ММ ,той е в неизвестност.
   Играе ми дясното око, а това никога не е на добре. Изпуших една кутия цигари от сутринта.

# 2 226
Не съм първа младост вече и аз 🤫😜

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 12:40 от Sissy

# 2 227
  • София
Мисте, стискам палци.
От позицията на годините и опита с деца съм убедена, че не лишавате децата от нещо съществено. Когато са малки не им трябват много неща.
И аз имам една бутилка за монети, но бавно се пълни, защото почти изцяло с карти плащаме.

# 2 228
Мьос, съжалявам. Не разбрах какво точно е станало, но, уви, предполагам от коментарите.

Марулета, а вие криете ли от ТМ? Хайде свекърите не мислят много трезво, но вие със сина ти ако знаете повече от мъже ти е важно да му го кажете. И ако не точно разбирам, но мога да си представя защо свекърите премълчават, ако вие го правите спрямо мъжа ти, съвсем не е ок.

Панди,  моята метла май е дошла. Получих известие, а не чакам друго.

# 2 229
  • София
Единственото, което най-би липсвало и на мен ми е като дете е връзката, разговорите и вниманието от родителите. Да усетят, че  са зад тях.
Моля се и аз да успея да продължавам макар и сама да им давам.

# 2 230
  • София
Мид, ти си като скала зад тях. Справяш се с тежката ситуация. Вярвам, че децата ще са добре с майка като теб.

# 2 231
Трогната съм, моя клиентка ми поиска адрес за доставка, щяла да ми прати нещо малко, но от сърце и направено от нея. И пристига свещ, крем за тяло и скраб, много мило ми стана!
Марул, и аз мисля, че е важно да учиш, да надграждаш и тн. Но за мен лично най-доброто, което съм постигнала е семейството.
Да, с майка ми и баща ми съм и още споделям, много сме близки. Зори е малка, но си имаме време преди сън, в което си говорим за това какво й се е случило, какво я е развълнувало, обясняваме й "нещата от живота", искаме да има връзка с нас, абе да чувства рамо и стабилност в отношенията ни.

# 2 232
Скоро пред мен стоеше избор-дали да не сменя позицията си в работата,с прилично по-висока заплата,за работа, която умея и ми се отдава.Вместо това,завих в противоположна посока,молейки да остана на същата си длъжност,но не работейки нощни смени.Това по принцип никога никой не е смеел да го прави.Защото който има малко дете,или напуска,или се мести в някой от другите заводи,в които не се работи нощно време.И така,направиха компромис за мен.Както и аз направих такъв,в името на семейството,мира у дома,и спокойно дете, което не изпада в истерии,изпращайки ме на работа.На този етап, децата са ми по-важни, защото и двамата са в специални възрасти.
Бърд,вие като нас почти действате 😁

# 2 233
  • София
Ули, да, и моята метла явно е дошла.  Имам известие.

Марулче, дори да беше завършила образованието, за което съжаляваш, не е гаранция, че щеше да се развиеш по-различно.
Аз завърших каквото исках. После завърших и магистратура в друга специалност - също желана. Все още искам да се развивам по тази специалност от магистратурата, но така и не успях да си намеря работа по нея.
Но пък съм доволна от сегашната си работа. Има и минуси в нея, то къде ли ги няма - огромен минус е ниската заплата.
И все пак като тегля чертата :
    - сбъдна ми се мечтата да имам дете;
    - работя нещо, в което съм добра и ми харесва;
    - постепенно успявам да се преборя с мои  си личностни несъвършенства, които са ми били пречка през годините.

Единственото, което бих казала, че ме прави неудачник в някаква степен е това, че на този етап се налага да живея при баща ми, защото не мога да си позволя нито квартира, нито собствен дом.
Това, че се разделих с БНД не го слагам в графа неудачи. Дори напротив.
 Изтрих. 🙂

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 20:40 от Pandachina

# 2 234
Ули, не, никой не крие нищо от него.Синът ми му казва всичко.Аз нищо не знам. Каквото ММ ми каже, а той ми казва.
  Абе ,......и аз разбирам защо го правят.
  Бобчи, да ти кажа честно, моето най-голямо постижение е семейството. И отношенията,които сме изградили, като отдавам най-вече честта на себе си. ММ работи и мисли повече за бизнеса,  аз съм за семейството. Имам открити отношения с децата, с щерката сме много много близки.Мисля,че си имаме доверие.Тя ми е голям коректив в отношенията с брат ѝ. Браво за клиентката, мил жест!
   Аз винаги съм подкрепяла съпруга си, винаги съм до него. Смятам, че това е част от партньорството. Дори , когато не съм убедена в успеха на нещо, винаги стоя до него. Ако човек не опита, не знае дали ще успее. А и смятам, че е важно да знае, че сме двамата , заедно в каквото ще става. Пари сме имали и много, и не сме имали.Минахме през доста  тежки и трудни дни покрай тригодишният  син, когато се наложи операция на сърцето.
    И въпреки всичко, имаше мечти, които аз не си сбъднах. Но това зависи само и единствено от мен, никой не е виновен.
    Обаче , погледнато назад, съм една щастлива "неудачница".
  Панди, ето това последното, което си написала заслужава адмирации. Имам приятелка, системно тормозена и физически и психически, пред детето. И не иска и не може да тегли чертата.А като гледам гаджетата на дъщеря ѝ, повтаря същия модел.Ти си показала на Пантичката, че си силна.Вярвай ми, това е много!
     Излизам в обедна,като се върна, искам да има смях в темата. Достатъчно постове отделихме да се оплакваме!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт