Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Априлска вещерска и спортна!

• 85 281
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 205
  • София
Мьос, много жалко. Съболезнования и сили.

# 2 206
Съжалявам, Мьос!
Винаги е страшно, независимо, че в някои случаи е очаквано и уж вярваш, че си подготвен. Не си. Никога не си. Кураж на всички ви.

# 2 207
  • София
Мьос, съболезнования! Желая ви много сили! Pensive

# 2 208
Благодаря. Няма нужда от коментари, сега ще изтрия. Просто ми дойде да излея тук.
Обичайте се тук и сега, защото после-то не е гарантирано на никого.

# 2 209
Мьос, прегръдка ти пращам!

# 2 210
Мьос, съжалявам!
  Лейла, сигурно си на възраст около моята щерка. Майчински съвет - не позволявай да ти с натяква , или да се налага да подсещаш , че имаш нужда. Ако ма нещо,което повтарям до втръсване на дъщеря ми, то това  е , така да си организира нещата,че за не е зависима финансово. Всичко се случва в тоя живот, мамка му, трябва да може да гледа себе си и детето. Радвам се,че е разбрала.
  Аз не съм най-добрият ѝ пример в това отношение, но то и лошият пример е пример.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 12:11 от марулета

# 2 211
  • София
Марулче, права си, дано се подобри жената. Синът ти е дете, но явно доста самостоятелен и си има негова връзка с тях. Опитай да говориш със свекъра ти да не го притесняват преди бала.

# 2 212
Мьос, Hug
Марулета,хич не ти е лесна 🙄
Измих най-накрая прозорците и щората на едната тераса.И то дъжд се задава,но пооне свалих прахоляка.
Лейла,до скоро бях(ме) в подобно положение.Със свиване на бюджета,без харчене на пари за "глупости",се справихме без мрънкане и проблеми.Но пък предварително бях понатрупала спестявания,заради което главно ни се случиха нещата.За мен е важно,да мисля за бъдещето,не толкова да съм независима,колкото,ако се наложат големи непредвидени разходи,да може да ги посрещнем безпроблемно.

# 2 213
  • София
Ренко, добре правиш. И аз гледам да заделям за непредвидени неща. За сега работим, но аз усещам как сдавам  багажа и не знам какво и как ще е. Почнах да се замислям като пазарувам.

# 2 214
  • тук и там
Не успях да прочета Мьос,но изпращам целувки .

Хареса ми това" и лошият пример, пак е пример" на Марулета, та и аз така..
ММ отиде крив и недоспал в офиса..Тук има изгледи да пекне-пускам ей сега всички електоуреди..
Днес на фитнес няма да ходя, но ако не ме домързи много мога някоя коремна преса да направя, колкото да не е без хич. Инсталирах си някакво приложение за подобряване на паметта и направих и на него днешните 5 минути упражнения.
Всеки свободен лев, отива за вилата(онази, на която  нямам намерение да ходя). После имаме планове да продаваме малките си жилища в БГ  и да купуваме  едно по-голямо с ММ,та ще почнат пък за там да отиват и така..Поне в тухли и имоти се влагат, ако не друго..Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 11:48 от Кайсия

# 2 215
  • София
Достатъчно е 3 или 4 пъти да ходиш.
Все пак и възстановяване трябва.

# 2 216
Ренко, дъщеря ми е като теб. Винаги спестява по някой лев, за непредвидени случаи. Планирането ѝ се отдава. Но зет ми е на една вълна с нея, по този въпрос имат съгласие.Аз нямам представа кой колко изкарва, но така бяха и по време на майчинството.Тя все още взима половината ,но работи .  Вчера точно си говорихме по темата, че е доволна.
   Да, синът ми има връзка с бабите и дядовците, но не е той човекът, който да е в течение на тези неща основно.Говорихме с ММ, няма смисъл да казваме каквото и да е , просто всеки момент чакаме. Аз се ядосвам,че държат него в неизвестност, а той е син и трябва да знае.Той пита, но....
   Кайсийче, аз говоря много открито с моите деца.Те знаят за всички неща, които ме мъчат , защото не съм била настоятелна, не съм имала смелост да се заявя , пуснала съм се по течението и т.н. Сестра ми е страхотен пример за тях , и аз не го крия. От двете ни аз съм "неудачницата".

# 2 217
Имам си даже касичка, която доста време бях забравила,в която слагам монети от лев и два.С нея си плащам парфюмите,когато много ме засърбят ръцете.Те са ми може би единствената глезотия,клоняща към мания,от която не мога да избягам.Но по този начин става без да засегна осезаемо бюджета.На заплата например "крия" някоя и друга банкнота,за която буквално забравям,до следващата.Никога не занулявам сметката си,и отделно инвестираме в нещо друго.С натрупаното в "картата" си позволяваме почивка или екскурзия,а "скритото" е за непредвидени разходи.Отделно голям заем изплащаме.Но,това нямаше как да ни се случи,ако някой от нас е широкопръст,или не получаваше сегашната си заплата.Знам,"лесно" е отстрани,когато има двама работещи.Но за мен финансовата дисциплина е много важна.

# 2 218
  • София
Аз почнах по-рано по темата с животните, но се спрях.
С домашните любимци наистина е трудно.
Ние по празниците разходихме нашето мъниче с влака - 10 часа път през нощта. Удържа стоически без да може да спи много, понеже много го беше страх.
За другия месец ще се наложи да му търся вече някакъв хотел като пътуваме, че нямам засега тук кой да ангажирам. 
Определено обаче любовта, с която дарява всички е незаменима.
15 год иначе и аз делях покрив с човек, който брои стотинките и води отчет кой колко и за какво е изхарчил. Много неприятна работа е. Аз лично не успях да го превъзпитам. При раздялата се оказа, че семейните ни спестявания видиш ли били по-точно негови. А толкова много години аз плащах почти всички битови разходи от моята заплата. Както и почти всички ежедневни разходи по децата. Дано поне те след време да видят нещо от тези пари. Сега уж са заделени за тях.
Вече съм предприела друга стратегия на независимост, доколкото е възможно. И аз се опитвам да пестя за непредвидени разходи.
Марулче, дано се подобри жената. Моята майка докато беше вкъщи последните дни също беше доста зле, постоянно изнервена. Но сега в дома изглежда доста по-добре. Явно режима на почивка и храна, на който ги държат им се отразява добре.   

# 2 219
В този случай мъжът ти трябва да е информиран на 100%, Марулета. Не е добре да занимават основно синът ти , че и да го карат да крие от баща си. Тия роднински интриги и сложни отношения много ги мразя.

Ние гледаме на семейството като на отбор, а не като на механичен сбор от самостоятелни единици. Партньори сме, в добро и лошо. Била съм години наред домакиня без собствени доходи или с ниски такива, но за отбора това беше най-доброто решение тогава и го оценявахме - и тогава и сега. Берем плодовете на това си решение всекидневно, определено позитивите са повече и сме благодарни, че можахме да си го позволим. Никога мъжът ми не си е позволил да ми каже и дума за този или онзи разход, финансовият министър съм аз в къщи, макар сериозните решения да ги взимаме винаги заедно. Стиснат и свидлив мъж е бич божи, ненавиждам го също колкото и ревнив партньор.

Общи условия

Активация на акаунт