Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Априлска вещерска и спортна!

• 85 262
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 250
  • Пловдив
Фил, тия годинки дето си вкъщи с децата ще ги запомниш с лошото и с грижите ли?

# 2 251
  • France
Като приключат и тегля чертата ще пиша пак тук Stuck Out Tongue Winking Eye Сега съм фифти-фифти. Има дни, които са твърде дълги и тегави, има и дни, в които се радвам, че нямам допълнителен стрес (когато са болни, не сме спали...).

# 2 252
Аз не мога да кажа, че съм запомнила годините в майчинство като някакъв невероятен период. За щастлив да не говоря. С голямата бях под стрес да уча и да работя, за да не изостана от връстниците ми и си разказах играта, а малката беше такъв кривундел, че изпиваше силите на всички вкъщи.

# 2 253
  • София
Е Попи те целия набор са криви.

# 2 254
  • Пловдив
Не за нещо друго, ами...колкото повече расте моя, толкоз искам да си спомням ония годинки га беше малък и сладък Smile

# 2 255
  • France
Казват, че след време и спомените за казармата ставали хубави. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 256
  • Пловдив
Айде ся Joy доколкото знам не всички Wink

# 2 257
  • тук и там
От бебешкият период още се потрисам аз..То за това е по-готино да си баба.Хем се радваш на бебето, хем си го гледат родителите му, най-много от време на време да ти го командироват. Аз моите ги родих късно, така че едва ли ще видя внуци. Та не знам дали е така в действителност, ама си мисля че от тази гледна точка е по-хубаво да си баба..Grinning
С Марулета май сме набори. Тя гледа Кати, аз още с третокласници и пубери се занимавам..Grin

Писна ми от реклама за Максим Галкин..Купете си билет, та купете си билет..От два месеца поне, всеки ден ми излиза като отворя Бг мамата отгоре..

Изложих се с една нова рецепта. Един кекс правих със сметана,остана суров и клисав.За първи път го правих, няма да повторя.. Какво мога да направя с него, или да заминава в коша?Много ме е яд..

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 16:46 от Кайсия

# 2 258
  • София
Много е различно майчинството. Моето беше прекрасно. Почти без болести, без безсънни нощи много свободно време.
Но има и други варианти и напълно разбирам майките с опънати нерви.

# 2 259
Две деца, две различни майчинства, после различно детство. Като баба съм тотално различна от това, което съм била като майка. Сега съм , от една страна по-спокойна. Не ме дразни като мрънка, мога хиляда пъти да обясня едно и също нещо или да подам една щипа, а тя да я хвърли на земята. От друга страна се страхувам за нея и се притеснявам много.  Не е сравнимо да си майка и баба , просто защото това са различни позиции. И обичта е различна, не по-голяма или малка, просто обичаш по различен начин.
   Сета се е научила да се затичва към мен, протяга ръчички и се гушва, или я вдигам на високо и тя се смее.Вчера така прави и с дядо си. Еми кво да ви кажа, памперси ни трябват, така се кефим.  Сутринта я чувам , нещо каканижи , докато тръгват на ясла, аз вече излизам за работа.Обадих се , като ме чу и почна  - баби,бааабиии, баби.....Щастие!!!

# 2 260
  • Наблизо
Ох доста близка до мен тема сте подхванали...

Аз бях страшен кариерист като студентка и малко след това (как съм се карала епично тук с Мамасита и Андариел),от много напъване,направих страхотен бърн аут.После и забременях,стоях си 2 години вкъщи *при нас няма майчинство две години,общо с 45те дена преди майчинството са 4 месеца* и сега работя работа,която ми е доста под квалификацията,но ми харесва и ми е спокойно.
Единственият проблем е,че за да получа постоянен договор,трябва да мина конкурсм,с което ще ми вдигнат и заплатата чувствително (а имам нужда с тия цени),В момента това правя и ми е много тежко.Отново изпити.
Може би по-нататък да поискам да се качвам по стълбицата,но за момента гледам да ми е спокойно.
Иначе се чувствам неудачник,така е.Непрекъснато се съмнявам с себе си,а трябва да съм на място,заряди детето.Работим много за говора,защото вс еоще изостава.Ясно ми е че няма да стане веднага,операцията беше само преди месец и половина...но.Говори за себе си в трето лице и не се сеща да спряга глаголите и като цяло речникът му е все още доста беден.ММ се притеснява.
Двете години вкъщи не бяха лоши,но попаднахме на ковидното време...все вкъщи и все ние..а имах такива планове.

Мьос,съболезнования..

# 2 261
...
Това е като онзи с два наследствени апартамента, работа при мама и тати като шеф и т.н. да ти обяснява, че сам-самичък всичко е постигнал. Не е, нищо, че си вярва.
Много често не зависи от усилията ни, уви.
...
Имам близък подобен пример 🙄.И когато съм имала неблагоразумието да се възмутя пред странични хора,в не прав текст ми се е казвало,че гроздето ми е кисело 🙄.Както често повтаря един колега "Живота за едни е майка,за други мащеха".
След двуседмично затишие,пак подхванах пилешкото за готвене-къде на супа,къде с ориз 🤭🤪🤣🤣🤣.Сигурно и с това ще ме запомните,вечно готвещата ориз 🤣🤣🤣.А истината е,че тази зима го готвя по-често.Предишни години с един килограм откарвах близо година.Но с Евчо е кеф да го готвиш,нищо,че не го ям 😁

# 2 262
Ренко, в грешка си. Ориза ще помним определено. Няма ориз като твоя, ако само му се облизвам пред екрана.

Тук в тая тема, няма ни една неудачница, ще ме прощавате.  Освен мен. Проверете в речника.

Съгласна съм с Ули, че понякога нещата не зависят от нас, но понякога. Друг път зависят и то много, но няма смисъл от съжаления и от ако. Минало бешело. Понякога едно решение/ избор са подходящи и точни в дадения момент, но след време, така да ти се промени житейската ситуация, та се окаже, че си направил най - тъпото или ужасно нещо.

# 2 263
  • София
Вчера една близка позната е станала баба. Е, няма такова чувство като я гледам. Все едно лети от щастие.
Пожелаха й : Да ви е жива и здрава внучката! И вие да сте живи здрави да я гледате, че никой не е длъжен да ви гледа внуците включително и техните родители 🙂
Моят опит съди: колкото по-спокойна е майката, толкова по-спокойни са всички в къщата. С второто майчинство коригирах грешката си от първия път.
За ориз не знам, но вижте олиото моята сегашна свекърва може да свърши бутилка за 1 ден.
Като е при нас олио и брашно се купуват в промишлено количество.

# 2 264
Ренко , отварям джама за една порция ориз. Така обичам, ама моите мъже ядат два пъти в годината, и то  - ако е сготвен вкусно. Каквото и да означава, щото аз НЕвксуно не готвя.
    Днес мисля да сготвя една червена леща и ....кренвирши с кашкавал. Снощи яйца по панагюрски, онзи ден пак това сикаха. Вече ще закудкудякаме. Имаме много яйца, кокошките носят повече.Раздавах, раздавах....Един крем карамел ще направя.
  Мда, Сиросче, така е за изборите.
   Хора, аз съм отскоро тук, но вие сте вдъхновение, честно. Една лоша дума не прочетох, или нещо,казано със злоба или заяждане. Различни мнения има, да и така е хубаво да бъде.
   Сирос, моля ти се, неудачница?!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт