С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 877
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
И аз като захранвах ви казах, че точно това изгледах и доста ми помогна с ориентирането.
Честито ти захранване. Сега ще ти ака още по-често и в различни цветове 😁
Нашият яде картофи с лапад два дни, а то май не можело сега лапад. Вече го изяде, даже днес си набрах сама от вилата. Спанак му взех също за сл.дни.
Аз слагам в малките бурканчета от по 80г., нали бях купила и така ги изхвърлих но в тях си меря. Още не изяжда цяло.
На мен една позната ми препоръча това да изгледам. https://www.youtube.com/watch?v=U2g0Cvy1OzU

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 13:16 от IRusinova

# 301
  • Вестерос
Даа, помня, че ти беше споменала, даже коментирахме нещо. Май за жълтъка, но след като го изгледах съм съгласна Grinning Аз изчетох и Маги Пашова, има разминавания някакви. Ще си направя свое си  и от двечките. Иначе аз дадох днес тиква на Гербер, те са по 90 гр бурканчетата и мисля да ги пазя за мерене в началото точно. Решила съм да комбинирам разхлабващ със запичащ, че както има проблем с акането Grinning

# 302
Аз от гимназията имам проблеми със стомаха и изхождането . За това много ме е страх , след захранване да не се запече . И аз сигурно ще комбинирам запичащи и разхлабващи зеленчуци . Някой знае ли коприва кога може да се въведе ? Предполагам заедно със спанак ? Тук има доста коприва и искам да набера , сега няма да дам , но евентуално мога да замръзя . Ние с ММ сме доста ящни , надявам се и малкия да е като нас . И на двамата ни е изключително важно да цени хубавата храна и разбира се да я уважава . Започнах да се оглеждам за ясли вече . Мисля на 2 годинки да го пусна . Заради украинците няма места и те са с предимство . От сега да го запиша , а дано докато стане на 2 да се намери място . Вчера отидох до старата ми работа , така ми липсва да работя . Разбира се , харесва ми и да си гледам детето , дори се чувствам леко виновна че ми липсва да ходя на работа . Когато си видях колегите , неволно им завидях че са на работа.

# 303
Веси, скорошно оздравяване. Аз взех някои на Гербер. Та те имат по 80 грама еднокомпонентни. Че поне да не хвърлям много.  И аз май ще вадя уреда на Мапи. А изкисваш ли зеленчуците във ледена вода?

Ами бъркала съм с лъжичката….Значи хвърлям, тъй като отворих вчера на обяд, днес дадох, но пак остана. Абе така ще е в началото. Иначе почнах по схемата на ХИП. Бавна е, но и аз не бързам де. Даже при тях на третата седмица се въвежда безглутенов каша за следобед, въпреки че още не е заместен обяда. Поне пише, че се дава 100-130 грама пюре и се дохранва. А четвърта седмица се включва междинна закуска. Чак в края на първи месец от захранването се замества обяда

Moже до 24 часа да го ползваш, ако е в хладилник, ама да не си бъркала в него с лъжицата, с която го храниш. И аз се чудя за дозирането. Нямам  идея лъжичката ми колко гр събира Grinning

И аз съм по схемата на хип. Много малко зеленчуци вкарват. Аз съм вече на тиквичка, после дават броколи и карфиол и край. Мисля да дам батат и пиперка червена и зелена. Онзи ден купих оризова  каша, че по схемата от 20 ден я има като СЗ.
Гастрото ми каза, че на 5+ месеца мога да вкарам жълтък. Мисля другата седмица като оздравеят,че нали сме с Ковид. От снощи и другия близнак с температура. Всички мрънкат, а аз нали съм най-здрава трябва да угодя на всички.
Иначе с грамажите мисля, че една лъжичка е около 5 грама. И аз постепенно увеличавам броя на лъжичките. Запазих си бурканчета от изядените да си разпределям порциите. То пак на око. Малките са 125 грама, големите 190. Аз също прибирам в хладилника за едно денонощие, но не съм бъркала с лъжицата с която храня. Вчера изядоха почти 150 грама и не дохраних с АМ. Не ми е целта да заместя едното хранене, но много им се ослади,  даже и на болното бебе и добавих още няколко лъжички имах отворено пюренце тиква. На схемата пише общо количество пюре и Ам да е 150 гр. Днес ще давам тиквичка с картоф и морков. Моркова си го варя сама, тиквичката и картофа ми е купешко. Е така си ги смесвам, зависи какъв зеленчук имам в нас и мога да сваря.

# 304
Kristina, нищо не изкисвам. Даже не се престаравам и вманиачавам особено. Купихме първия път био зеленчуци. Е не бяха кой знае какво. Втория път като пазарувахме нямаше био. То кой знае колко са био. Измивам ги, обелвам и готово.... ММ иска да ги варя с трапезна вода JoyJoy , че другата била кофти.

# 305
Абе с баткото и аз хич не го мислех, ама сега от възрастта ли, не знам, ама съм като кукувица 🫣

Kristina, нищо не изкисвам. Даже не се престаравам и вманиачавам особено. Купихме първия път био зеленчуци. Е не бяха кой знае какво. Втория път като пазарувахме нямаше био. То кой знае колко са био. Измивам ги, обелвам и готово.... ММ иска да ги варя с трапезна вода JoyJoy , че другата била кофти.

# 306
От известно време ме гложди една тема и ми се иска да я обсъдим. Само аз ли правя домашно пюре бре, мамчета? Какво ви изкушава в тези готовите? Хайде Веси я разбирам с две бебета сигурно и пуши главата и не може гащите да си вдигне хаха (за Мамето Хапинес пък да не говорим), ама ние с по едно бебе....Как им имате вяра, че са ок? Толкова вече са болни хората точно от лоша храна, вода и въздух, как сърце ви дава да ги храните с нещо, което въобще не се знае какво съдържа? Питам, не обвинявам, просто не разбирам. Какви са ви доводите?
Кестенче, копривата е по-специфична, лично мен много ме разхлабва но пък е адски полезна. Най-добре си замрази и след 6-тия месец май може вече почти всичко.

# 307
  • Вестерос
Веднага ти казвам, че на купените, тиква примерно, имам повече вяра от купена от магазина тиква или някакъв уж био производител. Като ги знам колко са био в България.... Ще правя само с домашни зеленчуци от познати. Даже и на био не вярвам. Примерно след тиква ще е картоф. Намерих си домашни картофи. Но сега не е сезонът на тиквата, нито на тиквичките. Именно, че от магазина не я знам каква е тази тиква, как е гледана, с какви препарати е обработвана. И все пак си мисля, че бебешките пюрета минават някакъв по-сериозен контрол, отколкото тиквата на бай Жоро от пазара или био тиквата от Била.

# 308
По принцип нали се консервират буркани, пюрета от сезонни зеленчуци. Аз така знам. Би трябвало да минават строг контрол бебешките пюрета. Аз гледам и да правя и от купените. После като вкарвам зеленчуците и месото със сигурност ще им готвя, докато дойде време за кухнята.

# 309
Мамита чета ви от време на време, но не мога да се включа защото участвам в новия сезон на Сървайвър. 🤡 Омммммм......

Веси, оздравявайте бързо....
Честити захранванки на захранващите, аз съм си подготвила 5м строителен найлон, за да покрия къщата по време на захранването.

# 310
Веси, Тифани, благодаря за отговорите. Явно още е рано за тази тема, защото само няколко от нас захранват. Тифани, има логика в думите ти. Аз от своя страна и в биото се съмнявам и в храна затворена в буркан, особено за масово производство. Да са ни живи и здрави бебчетата пък все ще са нахранени. Много съвестни и добри майчета сме в групата.
Мамето Хапинес, направо се стягай като проходят за "Игри на волята"🤣🤣🤣. Чакаме някоя снимка на найлон😁

# 311
Мамита чета ви от време на време, но не мога да се включа защото участвам в новия сезон на Сървайвър. 🤡 Омммммм......

Честити захранванки на захранващите, аз съм си подготвила 5м строителен найлон, за да покрия къщата по време на захранването.

Започна ли новия сезон Joy ?
Добре дошла....е сега вече почва кОпона. Значи не мога да ги оставя за повече от минута. Единия близнак не се спира. Пълен хеликоптер. Докато ги сложа на спалнята и прави по две обръщания и ако не съм там директно ще е на земята. Като проходят ще станем разногледи.Joy
А как ще ги храниш с лъжички не знам. Аз с двамата виждам зор, защото са много лакоми и не мога да сваря да давам лъжичките, че и с лявата ръка ми е трудно.  Мацаницата изобщо не я отразявам. Слагам лигавници, ама те си ги махат, докато го храня. Ами такова ще е. Дето викаш трябва да се облепят стени и под Joy

# 312
Покрай празниците направо съм ви изоставила.. Имах толкова много за четене 😁

Бързо оздравяване на всички болни ❤️
Билял е на 4+ вече и скоро и ние ще се захранваме 😊 смятам към края на 4ти,началото на 5ти месец. На него вече нищо не му стига 🤣 яде по 200 мл готов разтвор 6 пъти, не смятам да му го увеличавам защото на кутията (Фризолак 1) дават 200 мл от 3 до 6 месеца 🥲 вече става по 2 пъти на вечер да яде, надявам се като започнем захранването да се засища повече.

Вие как изкарахте по празниците? При нас падна едно обикаляне по къщи, много хора навсякъде, а Билял така им се радваше на всички 😁 само Една вечер явно от превъзбуда от толкова нови неща на няколко пъти плачеше на сън и трябваше да го вземем между нас. Много се притеснявах как ще му се отрази, но явно ще е общителна личност 🤣

# 313
Хахах, Малчо си дойде и ни показа, какво е Бебе 🤣.

Според мен съседите ни си мислят, че отглеждаме лосове.

Започна ли новия сезон Joy ?
Добре дошла....е сега вече почва кОпона. Значи не мога да ги оставя за повече от минута. Единия близнак не се спира. Пълен хеликоптер. Докато ги сложа на спалнята и прави по две обръщания и ако не съм там директно ще е на земята. Като проходят ще станем разногледи.Joy
А как ще ги храниш с лъжички не знам. Аз с двамата виждам зор, защото са много лакоми и не мога да сваря да давам лъжичките, че и с лявата ръка ми е трудно.  Мацаницата изобщо не я отразявам. Слагам лигавници, ама те си ги махат, докато го храня. Ами такова ще е. Дето викаш трябва да се облепят стени и под Joy

# 314
  • Вестерос
Защо, много ли плаче?
Аз тъкмо сложих тенджерата и ще топля пюрето за ден втори Grinning

Май най-сетне тази прословута регресия се проявява и при нас. Снощи заспа с триста зора в 23:20 и почна да се буди, ама с отворени очи и ми се смее в 2,4,6, давам биба, тупам дупе и така до 7:20, когато я събудих да яде, че мрънкаше много.
Обаче пък от десет дни сама се научи да спи между 16 и 18 часа по час и 30 , 2

Общи условия

Активация на акаунт