С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 882
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Вестерос
Веси, пращам прегръдки да мине леко 🤗

# 286
Бързо възстановяване на всички , ние сутрин та ще пътуваме към Кърджали малко на почивка и гости. Притеснявам се за сменянето на климата , там е по хладно. Дали ще и се отрази добре? С тези вируси ме е страх ама на село ще сме си все пак...
Благодаря на всички отзовали за количките❤️

# 287
Веси,радвам се че изследванията са добре. Бързо да се оправяте. Според мен тепърва ще виждаш връзката между близнаците 😊

# 288
Веси, бързо да се оправяте! 🙏

Кадерай, ние вече няколко пъти пътувахме с бебка  на различни места и в балкана спеше много спокойно. А колкото и да е хладно вече си е по-меко времето, така че би трябвало да ѝ хареса свежия въздух.
Само да споделя ако не сте пътували досега толкова, че е важно да се спира за почивка на около 2ч път с колата и да се вадят от кошчетата за минимум 10-15 мин, защото позата в кошчето не е оптимална за дишането им.

# 289
Оу Веси, бързо да се оправяте и ти и бебчо, дане не прихване и другият.🍀🙏❤️
Кестенче, върви бавно но славно, както се казва. Намалих обедното мляко до 120, надявам се скоро да заместя обяда. Зъбките растат и въпреки, че са пробили пак ръцете са му все в устата и вечер си го боли и мрънка.
Да кажа, че като цяло май Камилията ни помогна и Осадент гелчето.

# 290
Веси, бързо да се оправяте! 🙏

Кадерай, ние вече няколко пъти пътувахме с бебка  на различни места и в балкана спеше много спокойно. А колкото и да е хладно вече си е по-меко времето, така че би трябвало да ѝ хареса свежия въздух.
Само да споделя ако не сте пътували досега толкова, че е важно да се спира за почивка на около 2ч път с колата и да се вадят от кошчетата за минимум 10-15 мин, защото позата в кошчето не е оптимална за дишането им.
Благодаря.

# 291
При деца на АМ се препоръчва ранно захранване, защото много бързо се увеличава количеството мляко и то не им доставя необходимото от хранителни вещества! В началото наистина ще са 2-3 лъжички, но с всеки ден се увеличава. Реално за 2 седмици може да се замести обедното хранене. Информирайте се с новите методики на захранване, аз ще захранвам от 5тия месец, защото кърмя, но напоследък дохранвам вечер с АМ, защото не ми достига кърмата 🤷♀ Тия филми със захранването с 2 лъжици днес, утре 4 е ала бала. Сега може всеки ден ново пюре и се увеличават лъжиците с всеки ден. Примерно ако днес дадеш тиква 4-5 лъжици, на следващия ден се дава нов зеленчук примерно морков и се добавя малко от пюрето от предишния ден-получава се морков+2-3 лъжици тиквено пюре и 7-8 лъжички се предлагат на бебето. И за една седмица може да се въведат доста зеленчуци 🤷♀

# 292
  • Вестерос
Taka e само че аз реших новите да въвеждам по три дни със стратото, по два ще давам наведнъж. Днес почнах с тиква, в началото ѝ се чудеше какво е това, но изяде две лъжици после. Нямаше проблем с лъжицата, но аз с лъжица ѝ давах капките вигантол, после като я лекувах все с лъжица ѝ давах и си я знае, ближе си и преглъща. Много е сладка Heart Eyes Утре ще дам 5,6 лъжици, после мисля 30 гр направо и така да увеличава. На шестия ден ще смеся с картоф. Само него ще е пак 5 дни, заради ваксините. Нали не трябвало 3,4 дни преди тях да се въвежда нова храна. След това ще са по три дни новите- морков, пащърнак, тиквичка, карфиол и накрая броколи. Мисля да се водя по д-р Владимирова и след средата на петия месец да вкарам жълтъка. А като направи шест да вкарам месото- заешко, пилешко, пуйка. После да са кашите. За плодовото пюре не съм решила още кога. Но мисля като направи седем месеца края на юни да я пробвам не само с пюрета от плод, но и парченца. Ще видим Simple Smile

Да се посмеете малко. Ралица ми ака през ден от известно време. Е познайте, последните три пъти ми ака докато я къпя... Grinning

# 293
Еее, тя добре е усетила в банята да ака. Емили 2 пъти ака в хавлията след банята🤭.

# 294
  • Вестерос
Имахме и такава случка няколко пъти, но беше на хавлията преди банята Grinning

# 295
Чудих се, чудих се и започнах вчера захранването с тиква- 3 лъжици. Прие я много добре. Днес му дадох 6 лъжици. Само като ме видя с буркана и лъжицата и…. Чакаше си. После си дохранвам с АМ. Само пусто това дозиране после на дохранването… ами не знам 10-20 или 30 грама е изял пюре. Сега взех няколко малки бурканчета гербер. Но определено ще му правя аз като напреднем малко. И сега като е от вчера отворено бурканчето, въпреки че е било в хладилник, се хвърляше, нали

# 296
  • Вестерос
Moже до 24 часа да го ползваш, ако е в хладилник, ама да не си бъркала в него с лъжицата, с която го храниш. И аз се чудя за дозирането. Нямам  идея лъжичката ми колко гр събира Grinning

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 11:54 от Tiffany А

# 297
Ами бъркала съм с лъжичката….Значи хвърлям, тъй като отворих вчера на обяд, днес дадох, но пак остана. Абе така ще е в началото. Иначе почнах по схемата на ХИП. Бавна е, но и аз не бързам де. Даже при тях на третата седмица се въвежда безглутенов каша за следобед, въпреки че още не е заместен обяда. Поне пише, че се дава 100-130 грама пюре и се дохранва. А четвърта седмица се включва междинна закуска. Чак в края на първи месец от захранването се замества обяда

Moже до 24 часа да го ползваш, ако е в хладилник, ама да не си бъркала в него с лъжицата, с която го храниш. И аз се чудя за дозирането. Нямам  идея лъжичката ми колко гр събира Grinning

# 298
  • Вестерос
На мен една позната ми препоръча това да изгледам. https://www.youtube.com/watch?v=U2g0Cvy1OzU

# 299
Ами бъркала съм с лъжичката….Значи хвърлям, тъй като отворих вчера на обяд, днес дадох, но пак остана. Абе така ще е в началото. Иначе почнах по схемата на ХИП. Бавна е, но и аз не бързам де. Даже при тях на третата седмица се въвежда безглутенов каша за следобед, въпреки че още не е заместен обяда. Поне пише, че се дава 100-130 грама пюре и се дохранва. А четвърта седмица се включва междинна закуска. Чак в края на първи месец от захранването се замества обяда

И аз съм по схемата на хип. Много малко зеленчуци вкарват. Аз съм вече на тиквичка, после дават броколи и карфиол и край. Мисля да дам батат и пиперка червена и зелена. Онзи ден купих оризова  каша, че по схемата от 20 ден я има като СЗ.
Гастрото ми каза, че на 5+ месеца мога да вкарам жълтък. Мисля другата седмица като оздравеят,че нали сме с Ковид. От снощи и другия близнак с температура. Всички мрънкат, а аз нали съм най-здрава трябва да угодя на всички.
Иначе с грамажите мисля, че една лъжичка е около 5 грама. И аз постепенно увеличавам броя на лъжичките. Запазих си бурканчета от изядените да си разпределям порциите. То пак на око. Малките са 125 грама, големите 190. Аз също прибирам в хладилника за едно денонощие, но не съм бъркала с лъжицата с която храня. Вчера изядоха почти 150 грама и не дохраних с АМ. Не ми е целта да заместя едното хранене, но много им се ослади,  даже и на болното бебе и добавих още няколко лъжички имах отворено пюренце тиква. На схемата пише общо количество пюре и Ам да е 150 гр. Днес ще давам тиквичка с картоф и морков. Моркова си го варя сама, тиквичката и картофа ми е купешко. Е така си ги смесвам, зависи какъв зеленчук имам в нас и мога да сваря.

Общи условия

Активация на акаунт