С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 762
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Етооо, обещах снимка! Според мен няма да е въобще лесна работа. Мацаница голяма става🤣.
ПУ ПУ ПУ да не му е уроки на Матейчо, ама голям сладур.
Русинова ти ли правиш картофеното пюре или е купено. Ако го правиш ти , моля те да ми опишеш как го правиш гладко. Защото при мен не се получава много гладко въпреки че ползвам пасатора и нашата бебка предпочита купените пред домашните. Disappointed

# 151
И ние днес втори ден сме на картофено пюре. Дадох около 6 лъжички. Една лъжичка на единия, после на другия. Не мога да сваря, че се сърдят толкова им хареса. Голяма мазаница е. И като се има предвид, че е картоф. Не ми се мисли за тиквата как ще оцветява. Аз правя пюрето. Във вода сварявам обелен и нарязан на малки кубчета картоф. После го намачквам с вилица и ползвам водичката, където е сварен. Не ползвам пасатор, нито цедка да го претрия да стане гладко. С вилицата и малко водичка и си става хомогенно. Изглежда точно като купените.

# 152
Кестенче, ние с ММ сме с кафяви очи, а неговите нещо ми сивеят. Ще видим след време как ще е. И Матей от два дни е кисел и доста раздразнителен. Не си играе с играчките както преди, а все на ръце иска и пищи някак, явно са зъби. Не ми се мисли като вземат да пробиват венеца как ще е. Втора вечер си ляга преди 19:00ч., измъчен един такъв, а аз смазана.
Пепина, сварих два картофа с обелките на пара в кукъра и после в купата на пасатора с водата дето правя АМ. Да е по-воднисто го прави и ще стане гладко. В началото така трябва де, течно почти. Не смятам да давам почти нищо купешко да ви кажа. Купих някои неща и днес викам ще пробвам оризовата каша и елдената каша. Значиии топка ми стана и все едно слон изядох, толкова тежко. След малко ме разкара в тоалетната. Какви боклуци са тия каши?И се отказвам от купешките каши, аз елда си имам, след две седмици ще му сваря и ще му дам.
Тифаниии, какво стана, душко, мислим те!

# 153
Черпим ви виртуално с по един бонбон. Днес стават на 5месеца.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 22:14 от Vesito0o

# 154
Ох какви са бонбони всички И на Русинова, и на Веси. Пу пу да са ви здравичики.
Тифани моля те включи се,че те мисля и се притеснявам.

# 155
Ойй сладурковци 😍😍😍

Момичета мислили ли сте да вземате някакъв уред за готвене на пара,защото ние голяма част от зеленчуците си ги изкарваме от градината и мисля да си правя пюрета. Аз загледах този на Mappy, но се чудя има ли смисъл или да си ги варя. Мамчетата с повече опит, може ли да споделите кое ви е било по-удобно?

# 156
Аз вчера поръчах този на Мапи. Честно казано с баткото бе голяма хамалогия в тенджера, че после пасатор и мия 100 неща за един картоф. А тук всичко в каната и после в съдомиялната. Поне се надявам да е така де. Сега е на добра цена в Емаг, а даже използвах и кода за 20 лева намаление от родилното. Взе, че се оказа валиден и реално уреда с подарък мокри кърпи Хъджис ми излезе 120 лева

# 157
  • Вестерос
Момичета, благодаря ви за пожеланията и загрижеността 😘🤗🤗
Добре е Раличка. Вчера изтървах педиатърката за десет минути и днес ще ходим. Някаква алергия направи.
В събота след обед се събуди с червени петна под брадата и едно на сгъвката на крака под памперса. Помислихме с майка ми, че е сигурно от лигите и мокрите вечно лигавници, а за крака от памперса нещо. Но вечерта като ще я къпя и имаше големи червени петна под мишниците, много се уплаших и хукнахме в спешното. След два часа и нещо я видяха, пуснахме кръвни изследвания, левкоцитите
бяха леко над нормата. Педиатърката каза или алергия, или скарлатина. Обаче няма  температура, а и пъпки, беше с червени петна, различна големина. Нямаше на корема и дупето примерно. Изписаха ни фенистил капки. В неделя сутринта ходихме в лаборатория да пуснем црп, ако било високо, било скарлатина, по заръка от спешното. Направихме й бърз тест за шарката, излезе отрицателен, црп беше в норма. Пуснахме пак ПКК и бяха в норма левкоцитите . Явно е алергия. Иначе петната се появяват и изчезват по краката около памперса и под него и на ръчичките, някое и друго на лицето.
Като нещо ново миналата седмица почнах да давам нан прахчета за акане уж и осадент гел за мазане на венците.

Веси, честита месечинка! 🤗

# 158
Тифани радвам се,че не е сериозно🥰

Относно уреда, аз се чудех да купя ли, но една приятелка ми даде нейния на Авент, не скъпарския 4 в 1, а по стария вариант. Ще кажа отзиви като го използвам.
Вярно е, че може с тенджерка и т.н, но както казахте си е хамалогия и миене,а тук всичко е в един уред и ще си е само за бебока Simple Smile Надявам се да пести и време.

# 159
Значи хора с това пюре голяма еуфория. Мама с нейния baby brain, загори картофите. Водата извряла, картофа запечен на дъното на тенджерата. Бебетата гладни реват, аз тепърва слагам да варя нови 2 картофа. Успях да ги залъжа с детско да млъкнат малко. Правя пюре, правя млякото за дохранването след това. Слагам лигавници, на столчетата и почвам да давам. Да, ама ще трябва да си имплантирам още 2 ръце. Голяма лакомия, голямо сърдене. Две лъжички, две купички, точно разпределено по 10 лъжички за двамата. Няма смогване. И захранването ще е пълен цирк ....JoyJoyJoy

# 160
Тифани, радвам се, че всичко е наред но разбери от какво е обрива. Да не би нещо от някоя материя или прах за пране?
Весии, ма те са много сладки твоите, ох сладурчета.
Аз така бях първия ден с пюрето и от тогава си го правя сутрин и имам и за другия ден. Едно пюре може да издържа 24 часа в хладилника но не трябва да е ядено от него, че слюнката пуска бактерии. Тоест си прави всеки ден по две да речем и за днес и за утре и така ще имаш винаги.

# 161
Тифани, радвам се, че всичко е наред но разбери от какво е обрива. Да не би нещо от някоя материя или прах за пране?
Весии, ма те са много сладки твоите, ох сладурчета.
Аз така бях първия ден с пюрето и от тогава си го правя сутрин и имам и за другия ден. Едно пюре може да издържа 24 часа в хладилника но не трябва да е ядено от него, че слюнката пуска бактерии. Тоест си прави всеки ден по две да речем и за днес и за утре и така ще имаш винаги.

В какво го съхраняваш и как го стопляш после? На водна баня ли?

# 162
За сега в стъклена чаша с капак и в една купичка пак стъкло. Още не съм купила купички, че търся да са стъклени. Не, аз топля в микровълновата леко и после пресипвам в неговата купичка но мисля, че не трябва да се топли в микровелето май. Имам уред на Нук за затопляне на вода и буркани, май в него е най-добре да топля. И аз се уча още в движение.

# 163
Аз пък днес за СЗ и дадох от пюре на хип банан и кайсия , но не пожела да го яде и го дадох в шише🤣🤣 и се залъга.

# 164
  • Вестерос
Благодаря ви 🤗

Педиатърката потвърди, че е алергия, не е към материя. Май са прахчетата на Нан.

Общи условия

Активация на акаунт