С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Ох Русинова съчувствам ти . Мажи с гелче , може да облекчи поне малко. Много ме плашат тия зъби мене . Слагам гел понякога , но не виждам да го облекчава.

# 196
Щом като го сложиш в 20ч и той се буди малко след това да бодърства, значи го приема за още една дрямка и може би това се случва в деня ви с 3 дремки.

И ние преди спяхме много обаче изведнъж всичко се промени. Започнах да я наблюдавам, направих и консултаци с консултант по сън и почти веднага имаше ефект иначе бяхме точно като теб с някаква лудя истерия вечер и истерии през деня.. абе в общи линии лудница. Понеже се водех уж по на бебето сигналите (прозяване, търкане на очички, червени веждички) и се пробвах да я приспивам като започне да ги проявява.. груба грешка, на нея просто й ставало скучно от играта 😳 И иска смяна и повече изморяване.. тя и до ден днешен не дава сигнали като й се спи истински докато не стане положението да заплаче и да е леко изнервена. Та се принудих да следя и за интервалите на будуване. Има голяма вероятност и да сте в преход и да трябва да следиш за преумора, защото те уж изглеждат окей с 3 дремки, но им се натрупва и после става яката истерия 😳🫣

Пробвай се да си записваш и да следиш няколко дни как протича деня ви, колко време будува, как будува (стои ли по коремче, прави ли достатъчно активности за да се измори), дали преди сън махаш всички дранкулки и имате поне по 30тина минути спокойно време за тихи игри (гукане, разхождане из апартамента, аз я оставям на спалнята да ме гледа как подреждам и сгъвам дрехи или как разтребям кухнята), колко спи и кога трудно заспива, кога лесно ау и да видиш къде се случва истерията.

Ако трудно заспива и с протест, значи още не му се спи и няма достатъчно налягане за сън, ако заспива супер бързо (под 5 минути) значи е преуморен, ако имате вечер или през деня истерии за сън значи има натрупана умора и превъзбуда. Те са още малки и нямат механизъм да се самоуспокояват.

П.С. Ние още нагаждаме положението и сега сме при родата на ММ за Великден и тотално се намаза всичко 😂😂😂

Ох Русинова съчувствам ти . Мажи с гелче , може да облекчи поне малко. Много ме плашат тия зъби мене . Слагам гел понякога , но не виждам да го облекчава.

# 197
  • Вестерос
Здравейте, имам ужасен проблем детето ми отказва да пие Фризолак1 (с това се храни до края на 4м) . Отказва да пие Аптамил! Пие ХИП1 ,но мисля че не и понася на корема. Дайте някакъв съвет? Мнение за НАН1??
защо мислиш, че не й понася хип?

# 198
Здравейте, имам ужасен проблем детето ми отказва да пие Фризолак1 (с това се храни до края на 4м) . Отказва да пие Аптамил! Пие ХИП1 ,но мисля че не и понася на корема. Дайте някакъв съвет? Мнение за НАН1??
След приемането, много и каркори корема и се свива.. А , го пие... Вечерно време почна да се вие , след като започнахме Хип все едно има тихи колики.  Нз много объркваща ситуация

# 199
След приемането, много и каркори корема и се свива.. А , го пие... Вечерно време почна да се вие , след като започнахме Хип все едно има тихи колики.  Нз много объркваща ситуация

Може и да е от храната, пюретата. Четох, че при започване на захранване се получава. Колики, пръцкане.., докато коремчетата свикнат. По колко гр. пюренце даваш.? И по колко Мл Фризолак дохранваш? Или като цяло го отказва? Аз вече захранвам 6ти ден със зеленчук на обяд и дохранвам с АМ. Ами изяждат ми едва 90 мл и след 2 часа са пак гладни. Пръцкането се увеличи повече, което ме навежда на мисълта, че нещо не е ок с коремчетата.

# 200
Лили благодаря за изчерпателния отговор . Да малкия реално през целия ден е на земята по корем . Чесно казано почти нямаме тихи игри , което отчитам като грешка . Аз все го подмятам , слушаме музика , танцувам с него или и двамата сме по корем и гледаме играчките . Аз малко се плаша да не се преумори за това го слагам на час и половина /и 45 минути да спи като идеята ми е да заспи в рамките на 15минути . Е да ама приспиването се проточва половин час и става мазало . Ще гледам да направя още една дрямка . Явно бързо минахме на 3 дремки . Жалко че тук няма консултанти по сън или аз не съм чувала поне. Ако не успея да оправя положението ще се свържа с такъв в България за онлайн консултация .

# 201
Лили благодаря за изчерпателния отговор . Да малкия реално през целия ден е на земята по корем . Чесно казано почти нямаме тихи игри , което отчитам като грешка . Аз все го подмятам , слушаме музика , танцувам с него или и двамата сме по корем и гледаме играчките . Аз малко се плаша да не се преумори за това го слагам на час и половина /и 45 минути да спи като идеята ми е да заспи в рамките на 15минути . Е да ама приспиването се проточва половин час и става мазало . Ще гледам да направя още една дрямка . Явно бързо минахме на 3 дремки . Жалко че тук няма консултанти по сън или аз не съм чувала поне. Ако не успея да оправя положението ще се свържа с такъв в България за онлайн консултация .

Във фейсбук има една група" Недоспалите майки". Там има консултанти по сън и можете да прочетете постове на други майки със същия проблем. Аз няма какво да се включвам. Много пъти съм казвала, че моите бебета са така постоянно, с тази разлика, че не кърмя. Преди в 4 месец имаха 4 дремки, като между тях имаше интервал на будуване около 1.40/1.50 Мин. Сега обаче забелязвам, че интервала отива на повече от 2 часа. Колкото по-малко спят, толкова са по-превъзбудени. При теб може да е тази въпросна регресия в 4 месец, в комбинация със зъби и какво ли още не. Ще мине и ще забравим. При нас регресията явно е целогодишна:joy:

Момичета имам въпрос. Имате ли идея колко гр може да е една бебешка лъжичка? Ровя тука в една таблица с грамажи, ама не мога да се ориентирам.

# 202
Веси благодаря , ще се включа в групата . Знам че е период и ще мине , но вечерите толкова се отчайвам , че имам чувството че никога няма да мине и ще продължи с години . Днес ще го пробвам пак на 3дремки , но с интервали от 2часа . Сега за първата дрямка издържа и заспа сравнително лесно . Снощи пак се събуди 30минутки след като приспах и с голям рев ММ успя да го приспи и повече не се е будил така , само за цокане. Гледах в инстаграм на мамо спи ми се пост за будувания за 4месечни прикачвам тук , може да е полезно.

За лъжиците аз ще взема май на Tommee Tippee ,грамажа не им открих , но една чаена лъжичка взима май около 5-7грама . Ония ден гледах в една немска рецепта , пишеше чаена лъжица масло (5грама) .

# 203
Веси благодаря , ще се включа в групата . Знам че е период и ще мине , но вечерите толкова се отчайвам , че имам чувството че никога няма да мине и ще продължи с години . Днес ще го пробвам пак на 3дремки , но с интервали от 2часа . Сега за първата дрямка издържа и заспа сравнително лесно . Снощи пак се събуди 30минутки след като приспах и с голям рев ММ успя да го приспи и повече не се е будил така , само за цокане. Гледах в инстаграм на мамо спи ми се пост за будувания за 4месечни прикачвам тук , може да е полезно.

За лъжиците аз ще взема май на Tommee Tippee ,грамажа не им открих , но една чаена лъжичка взима май около 5-7грама . Ония ден гледах в една немска рецепта , пишеше чаена лъжица масло (5грама) .

И аз така гледах, че е 5 грама. Аз се бях свързала с Мамо, спи ми се, но доста скъпи консултации, които точно сега не са ми по джоба. В Германия сигурно дават двойно майчинство за майките на близнаци? Тук е срамота и подигравка. И детските и всичко.

# 204
Не искам да правя съпоставка България/Германия . Но е пределно ясно , че за майки има много предимства. Майчинството е според дохода независимо дали имаш едно дете или близнаци , но детските са доста високи , което реално е облагане на данък . Когато аз бях ученичка детските в България бяха 35лв ако не се лъжа , а тук за едно дете са 250€ . Разбира се детето когато тръгне на ясла и градина тези пари отиват там , но все пак е нещо , а и докато дойде до него период парите са ти достатъчни . То едно бебе колко нужди има за месец , поне до захранването . Едни памперси и тук таме капки витамин Д , които тук с рецепта са пак безплатни . Имам приятелка с близнаци и много беше ме учудило тогава , че еднократните пари за раждане на дете ѝ бяха превели като за едно раждане . Тя спореше че все пак са ДВЕ бебета и е смешно да се дават пари като за едно , но държавата е определила пари според броя раждане , а то реално е един път . Не знам дали още е така , това преди доста години вече беше .

# 205
Не искам да правя съпоставка България/Германия . Но е пределно ясно , че за майки има много предимства. Майчинството е според дохода независимо дали имаш едно дете или близнаци , но детските са доста високи , което реално е облагане на данък . Когато аз бях ученичка детските в България бяха 35лв ако не се лъжа , а тук за едно дете са 250€ . Разбира се детето когато тръгне на ясла и градина тези пари отиват там , но все пак е нещо , а и докато дойде до него период парите са ти достатъчни . То едно бебе колко нужди има за месец , поне до захранването . Едни памперси и тук таме капки витамин Д , които тук с рецепта са пак безплатни . Имам приятелка с близнаци и много беше ме учудило тогава , че еднократните пари за раждане на дете ѝ бяха превели като за едно раждане . Тя спореше че все пак са ДВЕ бебета и е смешно да се дават пари като за едно , но държавата е определила пари според броя раждане , а то реално е един път . Не знам дали още е така , това преди доста години вече беше .

Да, наясно съм с предимствата. Поживяхме половин година в Германия с ММ. Началото на 2022 се върнахме и аз после забременях. На мен не ми хареса, отидох заради него, а той пък поиска да си тръгнем, защото от работата го задължиха да сложат ваксини и той категорично отказа.

# 206
Момичета имате ли си вече обиколници и ако да, какви са? Започнах сега да ги заглеждам, но не знам какво трябва да гледам.

# 207
Момичета имате ли си вече обиколници и ако да, какви са? Започнах сега да ги заглеждам, но не знам какво трябва да гледам.

Ние сме с такъв.

# 208
Момичета, обърквам се вече - как обличате бебоците в това шантаво време като излизате навън? Как ги завивате в количките?

# 209
  • Вестерос
Вчера и днес Ралица беше с боди с къс ръкав и един по-плътен ромпър/ блуза и панталон, чорапи и буйки. Отгоре беше с едно тънко яде като шушляк с памучна подплата, няма вата вътре никаква. Имаше качулка за всеки случай. Така в коша и завита с едно одеяло плетено, но рехаво. Като заспа я завих до врата, преди това само краката й бяха завити. Покривалото сложих на количката като се прибрахме.  Около 16 до 18 бях навън. При нас вчера беше 20 градуса, днес 18.

Общи условия

Активация на акаунт