С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Взехме от Икеа, стандартните обиколници. Не исках да са от тези с много вата - по обемните, защото се притеснявах, че ще започнат да ги дърпат и да не се покриват с тях.Както и предполагах, започнаха да ги дърпат и надничат през решетките 😅

Момичета имате ли си вече обиколници и ако да, какви са? Започнах сега да ги заглеждам, но не знам какво трябва да гледам.

# 211
Взехме от Икеа, стандартните обиколници. Не исках да са от тези с много вата - по обемните, защото се притеснявах, че ще започнат да ги дърпат и да не се покриват с тях.Както и предполагах, започнаха да ги дърпат и надничат през решетките 😅

Момичета имате ли си вече обиколници и ако да, какви са? Започнах сега да ги заглеждам, но не знам какво трябва да гледам.

Точно поради тази причина, май изобщо няма да купя. Слагам по едно одеало около решетките, за да не си блъскат главите. Значи то е страшно въртене в кошарата. Докато ги сложа и за секунда са по корем. Като изляза за малко от стаята и се върна ги намирам във всестранни пози, одеалото свалено. Калъфката намачкана и си играят с нея. Там се седи нормално само като се спи.Joy

Честито Възкресение, момичета. Бъдете здрави вие и семействата.
Боядисала съм пъдпъдъчи яйца за бебетата и мисля сега да им сложа по едно в ръчичките да се чукнат Joy

# 212
Лили можеш ли да кажеш при кой консултант по сън си се записала? Онлайн ли е всичко ? Искам и аз да се свържа защото не се издържа вече . Снощи от 12вечерта до 2:30 е спал само на гърдата ми и дори да се мръдна се събужда с рев . Не съм спала от 1седмица вече . И не , не говоря за често събуждане , а за спане само на гърда . През деня спането също е кошмар . Както и да пробвам будуването не става и не става.

# 213
Христос Воскресе !
Да сте живи и здрави всички, вашите семейства , и хората които обичате .
Хубав празник, момичета !

# 214
  • Вестерос
Христос воскресе, момичета! Да сте здрави, бебоците и те 😘

Аз спрях да я карам да спи през деня, тя си заспива,когато й се приспи. Вчера, докато боядисвахме яйца, спа два часа в другата стая. Днес е спала три пъти по 30 Мин и един път един час. Утре сигурно ще ми спи повече пак. Така беше и в корема ми, дни на активност, дни на повече спане.

С тази алергия ми се обърна захранването. До вторник ще е на капките. Сега съм в дилема дали да почвам от понеделник 24-ти или да изчакам след консултацията на 02.05, когато ще й слагат ваксини и няколко дни след това да захраня. Бях чела, че не се захранвало за пръв път четири, пет дни преди и след консултация 🤔

# 215
Хора, и при нас е някакъв ужас. Имаше няколко дни със спокоен нощен сън и през деня успявах да изляза. Днес беше ад. Цял ден реване. Вече съм на ръба от преумора и съм отслабнала страшно много. Почвам вече да се притеснявам за моето състояние. Такава истерия и преумора и няма заспиване. Бяхме в свекърва ми вечерта. Там ги нахраних и заспаха както в нас за вечерен сън. Е нямаше 20 Мин и се събудиха. Там все имаше кой да ги разнася на ръце. Обаче като се прибрахме в нас няма заспиеане. Истеричен рев. През деня вече дремките са по 30 Мин 3 пъти на ден. Дали от захранването се разбутаха коремите, едно пърдене постоянно, мятане на ръце и крака. Сега, докато свикнат с новата храна.

# 216
Хора, и при нас е някакъв ужас. Имаше няколко дни със спокоен нощен сън и през деня успявах да изляза. Днес беше ад. Цял ден реване. Вече съм на ръба от преумора и съм отслабнала страшно много. Почвам вече да се притеснявам за моето състояние. Такава истерия и преумора и няма заспиване. Бяхме в свекърва ми вечерта. Там ги нахраних и заспаха както в нас за вечерен сън. Е нямаше 20 Мин и се събудиха. Там все имаше кой да ги разнася на ръце. Обаче като се прибрахме в нас няма заспиеане. Истеричен рев. През деня вече дремките са по 30 Мин 3 пъти на ден. Дали от захранването се разбутаха коремите, едно пърдене постоянно, мятане на ръце и крака. Сега, докато свикнат с новата храна.
И аз поради тази причина имам страх от захранването,  а е вече наложително.Ще започвам тези дни да видим.Ако имат колики пробвала ли си да даваш нещо Еспумизан,Камилия?
Аз вмомента давам Адирекс baby.Може би повече облекчава корема. Иначе докторите ми казаха ,че трябва да давам нормалното  
за деца.Това за бебетата не действало грам .  При нас неспокойството си го има,но през деня поспива около 3-3.30-4 часа с много мятане и разбуждане.Навън  много обича да спи.Нощно време е  все така  кофти.Докога не знам 🙄🤐

# 217
И аз поради тази причина имам страх от захранването,  а е вече наложително.Ще започвам тези дни да видим.Ако имат колики пробвала ли си да даваш нещо Еспумизан,Камилия?
Аз вмомента давам Адирекс baby.Може би повече облекчава корема. Иначе докторите ми казаха ,че трябва да давам нормалното  
за деца.Това за бебетата не действало грам .  При нас неспокойството си го има,но през деня поспива около 3-3.30-4 часа с много мятане и разбуждане.Навън  много обича да спи.Нощно време е  все така  кофти.Докога не знам 🙄🤐

Давала съм еспумизан. Може би пак трябва да почна. Сега тази седмица сме на гастроентеролог и ще го питам. просто на какво се дължи това рев не знам. Искат да са прави и ги дразни като са в количката. Явно ще продължи това, докато не проходят.

# 218
Веси щом искат да са прави , пробвай с лятна количка . Еделвайс не помня ако си казвала , защо е наложително да захранваш сега ? Неможеш ли да изчакаш още малко ?
При нас дневния сън беше добре , за мое учудване спа 1,5 часа без да се събуди за втората си дрямка . Но през нощта беше пак ужас някакъв.  Тази гърда постоянно я търси и вечерта иска да спи само с нея , което означава че се буди на 40-50минути до 1час . Много силна е явно асоциацията . Не знам как да я махна .

# 219
Кестенче аз се свързах с “Мамо спи ми се”, имаме резултати, но още сме далеч от това, което искам. А сега покрай Великден всичко се омаза тотално 🤐🤐🤐 Малкото се превъзбуждаше от толкова много хора и от новото място… Всичката комуникация е онлайн и по телефона 😎

Иначе звучи като да сте в регресията на съня в 4ти месец 😕 когато преминават в променя на фазите на съня и поне явно нощем свързва заспиването с гърда и иска само така 😥

Аз бях набелязала и “Нани нани бебе”, мацката там ми се струва много готина, както и Unicorn baby.

Веси щом искат да са прави , пробвай с лятна количка . Еделвайс не помня ако си казвала , защо е наложително да захранваш сега ? Неможеш ли да изчакаш още малко ?
При нас дневния сън беше добре , за мое учудване спа 1,5 часа без да се събуди за втората си дрямка . Но през нощта беше пак ужас някакъв.  Тази гърда постоянно я търси и вечерта иска да спи само с нея , което означава че се буди на 40-50минути до 1час . Много силна е явно асоциацията . Не знам как да я махна .

# 220
Свързах се с мамо спи ми се . Надявам се да имаме успех. Записах се в програмата им за 1месец. Надявам се асоциацията за гърда да я махнем и да оправим режима .

# 221
Кестенче, съчувствам ти и стискам палци да се оправи положението.
Аз насила научих Емили на биберон-залъгалка, точно за да избегна превръщането ми в такава. Беше някъде около втория месец, когато започна да ме дъвче и да плаче, че  гърдата пуска мляко, а  пък тя не е гладна. Отне ми 2-3дни, но свикна. Сега ако й е време за спане, давам бибата и си заспива гушната я в мен, я в одеялцето й. Рядко заспива на гърда.
 Въпреки това обаче си се буди за ядене посред нощ.  Спим двете заедно и не ми пречи.
Дневният сън е дълъг, ако е в количката навън, дори и да не се движим. Ако е вкъщи, спи максимум 35мин.

При нас обаче има друг проблем, от няколко дни не иска да я къпем легнала във ваничката й, а да се къпем двете под душа гушнати.

# 222
Той бибка взима , но много рядко . Ако иска гърда , а му дам биба още повече се ядосва . През деня гледам да го храня след сън , а не преди него и горе долу ми се получава . Но вечер не става просто.  Иска постоянно гърда и се събужда много често . През деня спи макс по 30-40 минути рядко се случва ( 2рата дрямка ) да му е по-дълга около час. 
Аз преди го къпех понякога в мен под душа . Даже последния път беше точно на 3+++ и едва го удържах . Много е тежък и постоянно шава . На 4+ е и според мен вече тежи 8400-600 . Аз му взех от тези мекичките поставки за вана . Вътре е с топченца и много се кефи , в него и рита с крачета . Ваната обаче му е малка вече дано да устискаме до 6-7 месец за да сяда в голямата вана и така да го къпем .

# 223
Кажи после какво ти е казал гастроентерологът за това постоянно пръцкане. И аз се чудя, дали да не запиша час, че при нас ситуацията е яко напъване, мощно пръцкане, къркорене на червата и през нощта чак се буди от това напъване.
Аз спрях лефакса ама се чудя, дали да не го почвам наново.

Давала съм еспумизан. Може би пак трябва да почна. Сега тази седмица сме на гастроентеролог и ще го питам. просто на какво се дължи това рев не знам. Искат да са прави и ги дразни като са в количката. Явно ще продължи това, докато не проходят.

# 224
Момичета, не съм писала от много много време, но ви чета редовно. Сега реших да опиша моя опит със спането, защото имахме ужасна асоциация със спане на гърда, както при Кестенчето. Не само приспиване, ами спане на гърда, и цокане съответно. Бях направила хиперлактация от 3ч на ден стимулация.
Дълго ще е, предупреждавам😄
Изабела още от 10тия си ден започна с колики. Рев по цял ден първите седмици. Нищо не помагаше, никакво носене, люшкане, никакви капки, пробиотици...освен гърда. Ходихме на гастро-всичко нормално с коремчето, ще го израсте.
И така започна да спи през деня само на тая цица. Оставя ли я в кошарата - 10мин сън. По цял ден на креслото.... а аз съм спортист човек, свикнала съм да се движа много. Първите 3 месеца бяха ад.
Бясна депресия ме налегна. Спане в гнездото само през нощта. Живеехме в хола.
Не е спала през деня повече от 3 часа от 10тия си ден... нито в количка, нито в кола...рев навсякъде. Един месец съм опитвала да стигна до парка до нас, всеки ден, и излизах от входа и се прибирах. Рев до захласване всеки път. Биба също не искаше.
Но търпях да мине четвъртия триместър, защото е важен дневния сън, мъничко е и тн, аз съм комфорта, забравих се...
И от трети месец след седмици настояване от моя страна за биба, я взе в столчето за кола, когато пътувахме на дълъг път. После сложих коша за 6+ на количката, който има легнало положение, със зимно чувалче. И о, чудо! Започна да спи с биба като нормалните бебета в количката...
Междувременно започна и кърмаческа стачка, и след седмици ужасно кърмене, след толкова хубавото начало, започнах самонлегнала да кърмя.
След трети месец се свързах с Unicorn baby по препоръка на приятели. Консултантите ми дадоха ми страхотни препоръки, които са близо до акъла, но не се бях сетила...
Да се преместим в спалнята, хола да е само за игра. Ритуала, който правя през нощта, да го правя и за дневните дремки. Приспиване на бял шум и спуснати завеси.
Една седмица да кърмя в спалнята, и да си спи на гърда там. След това да я слагам в кошарата, и да разделям кърмене от спане, първо на малки интервали, докато не стигна до кърмене след сън. Това ми се получи известно време, но с регресията пак се приспиваме с гърда. НО, не спи на нея. Махам я, слагам биба и в кошарата. Не искам да спи с мен, много рядко сутрин я вземам ако се събуди в 6ч, да поспи поне още малко.
Преродих се. Сега сме в преход от 4 към 3 дремки, случва се да спи и общо по 2 часа на ден. Не е идеално, често приспивам за нощен сън по 1 час, буди се изпуснала бибата, търси я, понякога не заспива и пак давам гърда. Но в сравнение с преди, имаме огромен напредък. Вече 3та седмица спи и дневните дремки в кошарата. 35мин й е дрямката, точно като часовник. Интервалите са понякога 2, 2.5 часа.
Ритуала ни е песничка, гушкаме се, казваме лека нощ на слънце луна звезди 😀, кошара, биба и бял шум. Уморявам яко по коремче на будуването. Сменям играчки постоянно, 10мин преди сън чета приказки. Започвам приспиване на 1.45мин, за да е заспала към 2рия час, като удължавам интервалите през деня. Последната дрямка е най-късно до 17ч, след това към 19ч ритуал, кърмене и в кошарата. За нощния все още приспивам с кърмене. Сутрин се буди към 6-7ч., ако е в 6 доприспивам.
Регресията ни удари, преди правеше пауза от 8-9 часа през нощта (единственото хубаво в съня й тогава😀), вече е най-много 5 часа, храни се по 4 пъти на нощ, но не я оставям да спи на гърда.
Вече не иска люшкане, не иска носене, гушкане, само стоя до кошарата и държа ръчичка.
От както е в регресия често будува по час и нещо през нощта, отдавам го на прехода на дремките, но може би в бъдеще ще се свържа пак с консултантите.
Вече се будя на 2 часа през нощта, но все пак съм щастлива, че през деня не седя на това кресло, и вече не живея в хола😀
И за заключение, мисля че просто бебето ми реши да ме пощади, и да не й бъда само аз биба😀

Общи условия

Активация на акаунт