С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 834
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Вестерос
За спането ми е неудобни да се включа, че Ралица си спи. Е има понякога драми, ама не е като вашите.

За бибата ви бях писала, мен ме спаси в болницата. Сега си я иска като ще спи, като заспи дълбоко я плюе. Леля ми е психолог и  логопед и ми е казвала, че е хубаво да има биба.

И аз съм с Мустела Авокадо и много ми харесва за моето дете. Само косата мия с Бочко, че с Мустела не се измиваше все едно.

Спи с чувал и не ми се е обръщала по корем, докато спи. Иначе през другото време все гледа да се завърти като я оставя по гръб някъде.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 00:20 от Tiffany А

# 241
И аз за спането не писах нищо, че ми е неудобно, като Тифани. Спи си Матейката от 19:30ч до кэм 6:00ч. Само в 23ч.го будим да папка и пак ляга. Мисля, че е заради АМ, с него по-лесно се изгражда режим и държи ситка дълго време. Кърмата се усвоява по-бързо и кърмещите мами, за това биват събуждани често. Бибата все я плюе, а ние зорлем му я слагаме. Заспива с биба и бял шум, това е нашият начин но задължително затъмнено много добре.

# 242
Само аз ли не се справям с оставянето в кошарата да заспи сама 😀🤷♀ пробвала съм няколко пъти и реве като заклана, иначе съм я оставяла да се нареве и да заспи, но психоложката ми каза, че е лоша идея и засилва страха от изоставяне и спрях да го правя 🤷♀ не знам как да я науча. Като малка повече се получаваше ама като я удариха зверските колики и беше невъзможно. Дайте някакви съвети, които работят при вас! Не искам да спи между нас до 1ви клас 🫣

# 243
Ах Блонди Ах . Какво да ти кажа и при нас е мъка това . Нямам нищо против да спи с нас, но да е от време на време , когато ние поискаме и да е за гушкане . А не редовно да спи при нас. До 3+++ си спеше в кошарата и го взимах само за кърмене , сега дори не мога да си представя да спи пак там . През деня спи в кошарата , като го слагам сууууупер внимателно и стоя с ръка върху него поне още 10минути . Вечерта докато си легнем пак  е в кошарата , но после не мога да го върна пак там . Дори на спалнята до мен когато го слагам , трябва да съм внимателна защото се събужда и иска да спи върху мен . Ръцете не си ги усещам вече . Откога не сме спали с ММ сами и това започвам да забравям и като цяло откога не сме спали …
Абсурд да го оставя да реве толкова много . Той се задавя и забравя да диша . А и само си представям как той иска мен , а аз не отивам да го гушна . Започвам работа с мамо спи ми се и ще споделям тук как върви процеса . Програмата е 1месец дано да успеем да го приспим това дете . Joy

# 244
Вече крака не ми останаха да клатя и в повечето пъти като я преместя с възглавницата от краката ми и се буди. В тоя ред на мисли си представете как кисна часове за цялото денонощие със спящо бебе на краката 😀 изтръпват, боли, тежи то ясно че аз съм си виновна ама стана просто неусетно 🤷♀

# 245
  • Вестерос
Некст ту ми ми беше решението да спи, защото изкара десет дни в кошарата си и аз ставах през час, трудно заспиваше, мрънкаше и т.н. Преди това спеше с мен на спалнята и си спеше дълбоко. Но в кошарата не.

# 246
Вече крака не ми останаха да клатя и в повечето пъти като я преместя с възглавницата от краката ми и се буди. В тоя ред на мисли си представете как кисна часове за цялото денонощие със спящо бебе на краката 😀 изтръпват, боли, тежи то ясно че аз съм си виновна ама стана просто неусетно 🤷♀

То винаги става неусетно. Всеки е намерил начин за приспиване и различни асоциации.асоцоация ни е абсорбатора в кухнята, който работи нон стоп и вече този звук е много дразнещ. Всеки в лудницата търси различни варианти, само и само да заспят. Моите заспиват на ръце. Ей, казвам ви гръб и ръце са ми като изтръпнали. Сега съм болна, с температура и ми се вие свят, обаче човечетата си искат тяхното. Толкова тежат, че вече става непосилно.

# 247
Ще споделя опит с дъщеря ми, която е на 4 години. Кърмена е на поискване, заспиваше и се успокояваше на гърда. Биба не искаше, 4 месец налапа двата пръста. Оставих я с всичко това, психолог  съм и съм привърженика на ненасилствените методи за отказване от навиците. Моята сестра до ден днешен слага палец в устата, колкото и смешно да е, разбира се се крие. Мазана е с какво ли не, но това си е било агресия към нея. Та моята дъщеря, на 9 месеца сама се отказа от кърмене, на 2 и половина от памперс и на 3 от пръстите в устата. За пръстите и памперса, стана с говорене, за пръста казахаме, че дядо Коледа носи подсръци на пораснали деца, които не си смучат пръстчетстс, и станаа. Трябва доверие, спокойствие о търпение и се случвт нещата. Като бебенца имат нуждс да се успокояват, с кквото могат, така 
Че биба, гърда, пръсти..сега всичко давам и на сина ми.

# 248
Благодаря ви за мненията за палците!
Вчера и днес си послугувах и се оказа, че детето няма нищо против бибата (само аз съм имала…) и е трябвало просто да ѝ намеря подходяща. Даже много сладко си я смуче и ѝ я давам всеки път като посегне към палец. Наистина предпочитам да махам биберон един ден. А и не съм чувала за възрастни хора, които се успокояват с биберон, докато с палец явно има много и не искам да си създава тази асоциация.

Признавам, че през последните дни в опита си да я “отуча” от палеца ѝ държах ръчичките встрани и ги милвах и говорех, но то детето се скъса да плаче. Очевидно има нужда да задоволи сукателния си инстинкт и не ѝ стига на гърда, защото яде само по 3-4 мин, а аз реших, че ще я спра някак си, което беше грешка.

Съгласна съм с мнението на Владислава и аз също смятам, че в момента е необходимо да отговаряме на всичките им нужди, защото те са толкова неосъзнати и щом плачат или са кисели, значи имат причина и ние сме възрастните, които можем да помогнем или поне да опитаме.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 16:56 от -Flame-

# 249
Търся си нова количка. Имам Noble 3v1 2021 ,(пълен боклук излезе) очаквам мнение и снимки ако може . И най важно за мен е да може да се слага коша , и летния да се върти срещу родителя. Ще ви помоля  да ми помогнете , защото нищо не разбирам и ето първата покупка 680 лв в кофата..... Благодаря!

# 250
  • Вестерос
Аз съм доволна от моята Чиполино елит 3 в 1. Още е със зимния. Много лесно се сгъва, лека е. Летния кош се върти срещу родителя, може и наобратно. Не е от най-скъпите.  Само покривалото на зимния не е високо към сенника и не е с лепки там, че пришивах. Малко по-висок сенник има за моя вкус.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 11:39 от Tiffany А

# 251
Търся си нова количка. Имам Noble 3v1 2021 ,(пълен боклук излезе) очаквам мнение и снимки ако може . И най важно за мен е да може да се слага коша , и летния да се върти срещу родителя. Ще ви помоля  да ми помогнете , защото нищо не разбирам и ето първата покупка 680 лв в кофата..... Благодаря!
Аз съм със Cybex Priam 4 и съм много доволна

# 252
Момичета, имам нужда от помощ! Каката е с повръщане и разстройство и се налага да влезе в болница, на свободен режим - т.е. като изтече системата сме свободни да си ходим. Тук възниква въпросът ми  - ако стоя с нея, някой трябва да нахрани бебето. Имам изцедена кърма от по около 80-100мл в пакетче. Има ли някоя от вас, която да храни с изцедена кърма, да каже колко горе-долу мл. трябва да пие бебето? Колкото АМ ли?

# 253
  • Вестерос
Според мен да, но нямам идея. Да се оправи каката 🤗

# 254
Алтайа, и аз мисля, че количеството е сходно на АМ, но мога да споделя от моят опит, без да е меродавен, че малката изпива по 150мл като съм я оставяла на таткото вечер. През деня може и по-малко да изпием, обикновено на първото и последното хранене цока най-много. Бързичко да се оправя каката!

Моята буболечки напоследък си цока юмруците, ако иска да смуче нещо, бибата въобще не я тачи, пробвах няколко вида, но не й допаднаха

Общи условия

Активация на акаунт