С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 861
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Ммхепинес, не си спомням много как беше с каката, но май имаше различни за момчета и момичета. Спомнням си, че се лепеше, но не слагай крем. Залепи и я остави без памперс, за да наблюдаваш какво се случва. Това приключение ми предстои другия месец, та тогава ще си припомня.
Кестенче, ти хубаво искаш да имаш алтернатива, но имай едно наум. Да не вземе да хареса шишето и да се откаже от кърменето. При мен така се случи. Каката се разболя, запуши й се носа и се наложи да й давам с шише, после в чудо се видях, кърма за 3 бебета, но изцеждах едва по 60-70мл... и така за 3-4м. спря. 4,5 месеца основно кърмене и мъчение до края на 9м.

Ние се връщаме от консултация. Днес навършва 5м. Пораснала е 200гр и 2см. Лекарката нищо не каза, но попита дали ще захранвам, отговорих й, че смятам да е след 1-2седмици. После допълни, че кърмените бебета бавно заместват хранене, но до края на месеца да дам зеленчук, плод и месо... А сега де...???

# 391
  • Вестерос
Аз риба ще дам късно към 9м , за глутена Еми да от тези на Бебелан бисквити прах добавям в АМ. Други неща с глутен не давам.
 Пюретата на Бебелан ги мразя, изобщо не ги харесва. Ние на 9 правим 6м , след това ще дам пилешко. Кашите , които давам са всички на Слънчо , без глутен, безмлечни. Правя си ги с топла вода, но в началото зада свикне слагах АМ.
Според д-Р Владимирова безмлечните каши се правят задължително с АМ или кърма, защото на всяко ядене трябва да има протеин.

Ден втори с картоф, този път 2/3 картоф и 1/3 тиква. Не се хареса, издяде 25 гр някъде. Явно не мога да нацеля още колко да е рядък картофа. После дадох 45 гр тиква и я омаха с кеф.

Вашите педиатри казвали ли са ви колко време преди ваксина да НЕ давате нова храна?

пепина, мен малко ме е срам да кажа колко, знаете 19 кг напълнях, свалих 10 за седмица и от тогава качих 3, свалих 4... Ама искам и аз да съм под  70 Sad

Русинова, знаеш, че кашите са, за да вкараш без глутенова култура и после глутена. Примерно ориза, после ще си правиш ориз с месо. Не се сравняват по никакъв начин с плод. От плода идват главно захари, а от кашите е съвсем друго.

MM happiness
, духваш леко в пликчето, залепяш го хубави около гениталиите и аз я оставих без памперс завита с кърма и чаках. Защото с памперса се размести и изтече. Чаках около час Grinning

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 12:47 от Tiffany А

# 392
Тифани, нещо днес не ми е акъла в час. С тия зъби, дето толко рано ни почнаха не съм спала добре от две седмици. Моята мисъл е..чакай да я събера пак🤯😄. Та ще дам каши, домашни и то колкото да знам, че е опитал, дет викаш колкото да вкарам продукт. Аз говорех, че няма да давам от сухите, купешките за СЗ. За СЗ ще давам плод. До два месеца детето ще яде доста неща и кашите стават излишни просто, защото трябва да ги учим да дъвкат и консистенцията трябва да се промени. Ох, не знам дали обясних какво е главата ми😄
Вчера и днес грах- направо заплака детето от отвращение🤣🤣🤣.

# 393
Тифани, нещо днес не ми е акъла в час. С тия зъби, дето толко рано ни почнаха не съм спала добре от две седмици. Моята мисъл е..чакай да я събера пак🤯😄. Та ще дам каши, домашни и то колкото да знам, че е опитал, дет викаш колкото да вкарам продукт. Аз говорех, че няма да давам от сухите, купешките за СЗ. За СЗ ще давам плод. До два месеца детето ще яде доста неща и кашите стават излишни просто, защото трябва да ги учим да дъвкат и консистенцията трябва да се промени. Ох, не знам дали обясних какво е главата ми😄
моята яде броколи грах отделно и взех на Слънчо картоф и на хип морков малко притоплих и си го изяде остана на дъното иначе на Слънчо моркоф и картоф бе и харесва само и кашите с мляко яде и плодовите пюрета

# 394
След първата дрямка дадох на малкия АМ . Първо му стана интересно шишето , започна да го дъвче с венци Joy после отпи няколко глътки и такъв рев му удари . Ами вкуса е почти като кърмата , пак е сладичко ама явно разбра че е друго . Дадох му гърда , като цокна малко пак дадох шишето . Още повече се разрева , явно че го мамя . После като му давах гърда , само ме гледа с крайчеца на окото си и плахо плахо захапа гърдата . И така приключи сагата с АМ . Ще му я слагам в каши и пюрета като му дойде времето .

# 395
# 396
  • Вестерос
Така може, аз помислих, че хич няма да даваш, а вместо тях плод и се оцъклих Grinning

# 397
Вечер й аз понякога дохранвам с АМ и спи като заклана 😀 аз в понеделник ще захранвам, но и аз мисля да прескоча кашите. Според мен са абсолютна химия и само избомбват. В моя край каши дават на децата дето не наддават или са недоносени. В процеса на захранване обаче ще видя как вървят нещата, може и да се наложи, знам ли 🤷♀

# 398
След първата дрямка дадох на малкия АМ . Първо му стана интересно шишето , започна да го дъвче с венци Joy после отпи няколко глътки и такъв рев му удари . Ами вкуса е почти като кърмата , пак е сладичко ама явно разбра че е друго . Дадох му гърда , като цокна малко пак дадох шишето . Още повече се разрева , явно че го мамя . После като му давах гърда , само ме гледа с крайчеца на окото си и плахо плахо захапа гърдата . И така приключи сагата с АМ . Ще му я слагам в каши и пюрета като му дойде времето .

А ако му дадеш изцедена кърма? При мен в краткия ми опит с кърменето бебчо не го интересуваше от какво ще яде, само да тече мляко 🤣

# 399
  • Вестерос
Вечер й аз понякога дохранвам с АМ и спи като заклана 😀 аз в понеделник ще захранвам, но и аз мисля да прескоча кашите. Според мен са абсолютна химия и само избомбват. В моя край каши дават на децата дето не наддават или са недоносени. В процеса на захранване обаче ще видя как вървят нещата, може и да се наложи, знам ли 🤷♀
Аз затова ще ги дам към седмия месец

# 400
Току що дадох оризова каша за 1ви път за СЗ. Първо я пробвах, абсолютно безвкусна е. Децата изядоха по 10 лъжички, колкото да опитат. Ще я дам ден, два. После и царевична, колкото да ги вкарам. После вече плодове. Не знам колко е химия, ама няма много приятен вид и направена и на прах.

# 401

И при нас беше същото, но два три пъти му дадох смесено изцедена кърма с АМ и след това нямаше никакъв проблем с АМ. Даже сега като види шишето и го дърпа въодушевено и много му харесва Joy

# 402
Блонди точно такъв ефект искам , да спи поне 1вечер . Ти по колко АМ даваш ? Може да ги смесвам ,да , няма да се отказвам. Недоспиването вече наистина ми идва в повече. От един месец , почти не съм спала вечерта. Преди това поне имах по 3часа на вечер непробуден сън , вече и това го няма . Свикна да спи на ръце и е ужас когато трябва да го сложим в леглото. Ето предната дрямка 1час до разнасях из стаята и накрая спа само в ръцете ми . За това искам да давам и АМ понякога , може пък така да спи по дълго нощем.

# 403
Блонди точно такъв ефект искам , да спи поне 1вечер . Ти по колко АМ даваш ? Може да ги смесвам ,да , няма да се отказвам. Недоспиването вече наистина ми идва в повече. От един месец , почти не съм спала вечерта. Преди това поне имах по 3часа на вечер непробуден сън , вече и това го няма . Свикна да спи на ръце и е ужас когато трябва да го сложим в леглото. Ето предната дрямка 1час до разнасях из стаята и накрая спа само в ръцете ми . За това искам да давам и АМ понякога , може пък така да спи по дълго нощем.

Това недоспиване ни разказва играта на всички. Моите почнаха да спят повечко, но се будят по 2 пъти за храна. И отделно имат такива пробуждания нещо като се стреснат. Ту единия, ти другия. Изобщо не знам как функционирам още. Голяма работа са това майките!!!

# 404
Ох Веси ти и си с две . Аз с на едното регресията не мога да се оправя , с две не знам . Ти как ги приспиваш ? На ръце ? Как става с две бебета ?

Общи условия

Активация на акаунт