С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря, но не ми трябва АМ, на кърма е, а не искам да вкарвам АМ с шише, че тоя филм го играх с каката. Усети, че от шишето е по-лесно и постепенно се отби. Педиатърът все още твърди, че повръщането е от преяждане и не е страшно, че има рефлукс. Привърженик е на изписването на сироп за рефлукс (и не само), но на мен ми каза, че няма нужда.
Преобличам я поне по 2 пъти след хранене, оставянето на пода/леглото да си лежи и да си играе, върти се случва най-рано 1ч.преди ядене. През останалото време е права на ръце, добре поне, че е кротичка още, та се занимава с играчки.

# 466
Altaya, при нас рефлуксът значително намаля откакто суче по по-малко - за 2-3-4 мин е готова и аз не я карам повече. Да, след 2-2.5ч пак е гладна, но поне не връща. Дори вече някои дни забравям да сложа лигавник, а допреди месец сменяхме по 3 ката дрехи всеки ден. Освен това с краткото хранене се оригва много по-често и бързо, така че аз съм почти убедена, че и при нея рефлуксът е бил от преяждане. Нашият педиатър каза, че със захранването допълнително ще намалее и ще видим тези дни като започна (на 5++ ще е). А може би го има и моментът с израстването на състоянието, така че при всички ще премине.

# 467
Нашата педи каза, че започнат ли да седят ще изчезне това връщане. Чакаме...

# 468
Ами, какво да ви кажа...Емили яде за има-няма 5мин. В мен си седи стабилно. Не я подпирам с възглавници, не седи в стола/шезлонга, а лежи, но въпреки това в мен си седи стабилно. И кака й беше така, педиатъра каза, че щом сама се набира да седи и се върти сама, може в мен да я държа седнала, но за кратко. 5+м е, днес 3ден захранване, вече се надявам да вървим към забравяне на повръщането. Преди 2-3с. кака й ме попита(след чревния вирус) "Защо Еми повръща  постоянно, а не й е лошо, а на мен 2 пъти вече в болница ме вкарват" И тя искала като бебето...

Да ви разкажа една случка по законите на Мърфи😁 Издирвам из целия град тиква, за да направя пюре -няма. Купувам  3-4бурканчета с идеята да е първи зеленчук и за вкус, давам й 2 дни и снощи една съседка ме заговори, докато отивах до магазина,  дали вече яде... обясних й за пюретата, че търся тиква, ама няма..и тя ми отвръща, че има 1, която се търкаля из тях и само й пречи. Отивам в магазина, на стилажа цяла касетка с тикви -6.50килото обаче 😁

# 469
Момичета, по колко банан дадохте за първи път и как? Намачкан към каша или чист?

# 470
Рефлукс си имаме ние и то защото вече мирен не стои (за това и сме с ожулен нос). Аз го сложа по гръб той се обърне по корем, връща си и това е и аз вече даже и не го приемам за нещо важно, а рутинно. Ако замрънка бибата да преглътне и това е.
Хапинес и ние така заспиваме с подаване на бибата по сто пъти, няма вариант друг. За десет минути се унася.
Кестенче, да си жива и здрава дето ме подсети за спалното чувалче, родих се. То му топличко, не се събужда, не се отвива и си мята крачета на воля. Така ми стоеше подарък от 6 до 12м. едно чувалче и щях даже да го подарявам и добре, че не съм. Изпрах го и вече три вечери спинка блажено, та и ние с него.
Малко от захранването, правих домашна оризова каша, която обогатих с масло, а за десерт и сложих домашното пюре от сливи, стана суупер вкусно и си излапа всичко.
Днес сме на зеленчукова пасирана супа (каквото има в хладилника) със зехтин и кисел от царевично нишесте, вода, банан и круша. Искам да вкарам печена червена чушка но се чудя как да я дам. Може би с картоф, знам ли..

и аз исках да вкарам една чушка в супата дъщеря ми започна петия месец но нашата педи ми каза никаква чушка няма да слагаш в супата

# 471
Как се научават бебетата да седят? Ние сме подщи на 6м. Да я слагам ли в Барбарона? И как ще разбера кога е готова да седи сама без опора....

# 472
Банан вкарвах два дни, като давах по няколко лъжички. Пробвах с пасатора и водичка но стана рядко, от тогава намачквам с вилица хубаво и така го давам.
Като навършихме 4,5м. педито ни каза да го повдигаме вече по малко в полулегнало положение.
Чушка се дава след 4-ти месец, виж колко много пюрета има с чушка и са точно за след 4м.

# 473
Лелеее колко много сте изписали  Simple Smile), най после намерих време , реших да я оставя хем ще почина малко , хем ще е в сигурни ръце .Свекърва ми е порфесионален детегледач (може би една от най добрите и търсени в София)Гледа само бебенца и постоянно е заета , най -малкото което пое е на 2 седмици ( пое я вчера ) .Абсолютно сигурна съм в нея  и както преди все нямаше време за малката ( защоти постоянно беше ангажирана с дечица ) така сега лека по лека винаги освобождава място за нея и постоянно пита как е .Веднъж седмично я взима при нея за нощувка и това си е нашата вечер , а малката като я види се разтапя , само като и чуе гласа и почват едни усмивки едно пеене.Даже напоследък много често прибягвам до нея за съвети ако нещо не ми е ясно .Абе честно ви казвам на всеки пожелавам такава свекърва , аз всеки ден благодаря .Имаме си понякога наште търкания нирмално , НО е незаменима!ние малката почнахме да я захранваме от 4м и 1 седмица с пюре.Давала съм досега пащърнак,морков,тиква,сладък картоф ,картоф единствения проблем е , че не може да изядем цяло пюре , иначе като цяло и харесва всичко досега .На 09.05 правим 5 месеца , може но я мързи да се обръща и все напъва да става ,като ви чета всички се обръщате , ние сме малко назад май .Фонтанелата ни е голяма и този месец ще видим дали се е позатворила , увеличихме вит Д  ,малко се притеснявам с тази фонтанела ,защото за 3 м не беше мръднала ,но се моля всичко да е временно .Поздрави и целувки от Ронина

# 474
IrenB не се притеснявай за обръщането и ние не се обръщаме още. При всяко дете е различно. Blush

# 475
Банан вкарвах два дни, като давах по няколко лъжички. Пробвах с пасатора и водичка но стана рядко, от тогава намачквам с вилица хубаво и така го давам.
Като навършихме 4,5м. педито ни каза да го повдигаме вече по малко в полулегнало положение.
Чушка се дава след 4-ти месец, виж колко много пюрета има с чушка и са точно за след 4м.

Дадох го вече за следобедна закуска с оризова каша. Първо направих кашата и сложих банана(половин за двамата), колкото да опитат, но блендера не го смля, че правих наново каша и сложих намачкан с вилицата банан. Хареса им. Утре пак ще дам и вече почвам плодовете. Ябълка и круша ще са следващите.

Кадерай, аз барбароните ги ползвах в края на 4ти и малко от 5ти месец. Даже вече ги продадох на едно момиче. В барбарона не е изцяло седнало бебето, така, че не се притеснявай и смело я слагай малката.
 Нашата количка нямаше зимен кош, но има изцяло легнало положение. Почнах в края на 4ти месец малко по-малко да повдигам седалката. От вчера вече я вдигнахме до край и пак не са изцяло седнали. Даже се чудя като почнат да сядат дали ще им е удобна. Като гледам другите майки с колички бебетата им седят и са се хванали за дръжката отпред и все едно като напрегнати седят. Не са изцяло изправени облегалките, ама то май на всички колички е така.

Ето ги моите хубостници на барбароните, ама им станаха малки и ги махнах вече.

# 476
Тези дни ми е много лошо напрегнато , все ми се вие свят и съм много ядосана. Даже днес оставих малката на всекито за цял ден и спах🥴 , не знам от какво съм уморена ама съм.
Определено вече ще я оставям да сяда , тези Барбарони мисля че го срещнах в фб група Бебе продавалник😁. Аз до сега съм давала
Зеленчуци- картоф , морков , грах , спанак , Лабад , сладък картоф, пъщърнак , зеле(един път пробвах), пиперка сладка и съм и давала да опита краставица ей така да си я смекчава не на пюре.
Плодове- обожава Асорти на Ганчев , банан , ябълка , круша (само тях съм ги намирала пресни) . Всички тези неща са въведени и се комбинират , алергична реакция ми направи само към авокадо. Давам и всякакви каши на Слънчо + добавям бисквити в АМ на Бебелан.
Вече се храни с Хумана.
Днес рутината ни беше така:
05:00 АМ / 10:00 пшеничена каша/ 13:00 пюре спанак и картоф + АМ 90мл/ 16:00 плодове Асорти 80гр (обаче не с лъжичка , а с биберон)/19:00 АМ с бисквитка/ 21:00 АМ.
На мен много ми харесва да чета такива постове и ми става идея , затова реших да споделя с вас.

# 477
  • Вестерос
Кадерайче, да знаеш, че това мляко в 5 ще трябва да се махне с времето. Simple Smile

# 478
Каква реакция ти направи от авокадо ? Извинявай , ако си казвала преди , не съм запомнила. Нали уж и авокадото е от първите ? Аз така бях се надухала да му дам авокадо от първите неща , сега се спекох.

# 479
IrenB,завиждам ти за свекървата. И моята не е лош човек, но прекалено много се старае да се докаже и прави понякога много тъпи неща.  И все пак за няколко часа го оставям, ако имам работа или понякога и го нося (живеем в една къща) просто да изпуша една цигара с кеф 🤣 на майка ми пък имам пълно доверие, понеже тя по-скоро е гледала бебе (имам брат на 12 години). Билял е на 4++ и от около месец все се напъва да става, имаше преди месец някакви опити за обръщане, но спряха. Миналия ден го бях сложила на спалнята до мен и само го видях как с малко повече зор се обърна сам за първи път. Една приятелка ми беше снимала развитие на бебетата по месеци от една книга и обръщането го пишеше на 5 месеца. Не се притеснявай, всяко нещо с времето си, всяко бебе си е различно.

В деня когато се обърна беше много нервен, не искаше да стои нито в количка нито никъде, само мрънкаше, не искаше да спи (4 дремки по 30 мин с много трудно приспиване).

Сега при нас обърне ли се започва едно на вдигане на дебелото дупе 🤣 опитване да лази, при което забива главата и започва да мрънка 🤣

Общи условия

Активация на акаунт