С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 786
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Кадерайче, да знаеш, че това мляко в 5 ще трябва да се махне с времето. Simple Smile
И аз така викам на моето бебе,ама пусто яде два пъти нощем Sad

За пишлето личната ще ни прати на уролог 8м.Значи да си приготвя поне 2 дни по цели нощи  че ще реве Sad  Нито да пипаш,нито да не пипаш.

# 511
Моля, помагайте!!
Всеки път на всяко хранене малката цокне 40-50 мл и започне да бута,да се напъва. С много зор и претопляния,шъшкания,бели шумове и друсане,почивки,междучасия изяжда едва 130мл.( на 4м и 5 дни е) не издържам вече,от ден 1 е така...мислих си че е от коликите,но явно не е,защото за момента няма...какво да направя, какво правя грешно,нервичките ми отидоха по дяволите,а по принцип съм спокоен човек... не мога да направя режим,защото след час реве че е гладна,буди се през ноща...ад е...някой помощ?
Колко пъти яде на денонощие, на какъв интервал?

Рали така правеше като вече не искаше да яде шест пъти на 3 часа.

Михаела, според мен при вас е скок явно.

Влади, да, за назад превеждат началото на месеца вторник или четвъртък.
моята бебка акаше през три дни е от както захранихме по препоръка на педиатърката всеки ден ака по 4 5 пъти на ден всеки ден

# 512
И нашето изхождане се регулира след захранването. Всеки ден редовно, понякога и два пъти на ден. Като се сетя какви мъки бяха, докато беше само на мляко😵‍💫.
Менюто вчера и днес-Пюре от печена червена чушка, тиквичка и сладък картоф
За първи път вчера изяде 80гр.и почти не пи мляко. Усещам, че скора ще го заместя този обяд🤯

# 513
Нашите момчета са забелени от болницата, измивам на всяко къпане. Всички лекари,при който ходим винаги питат дали са и съветват да се прави.

# 514
За забелването не съм компетентна, защото имам 2 девойки, но ММ като е бил малък, въпреки забелването, се е наложила процедура от хирург. Така че забелването явно не е гаранция...

5ден от захранването Емили изяде почти цялото пюре -без 2-3 лъжички, които не посмях да й дам. Толкова й хареса тиквата, че си хапваше с голям апетит. Много ли е да изяжда цяло бурканче от 80мл толкова рано? Имах чувството, че колкото й дам, толкова ще изяде. На 5м+ колко горе-долу като количество давате?

# 515
И нашето изхождане се регулира след захранването. Всеки ден редовно, понякога и два пъти на ден. Като се сетя какви мъки бяха, докато беше само на мляко😵‍💫.
Менюто вчера и днес-Пюре от печена червена чушка, тиквичка и сладък картоф
За първи път вчера изяде 80гр.и почти не пи мляко. Усещам, че скора ще го заместя този обяд🤯
Не търси ли мляко после?Моето бебе е лудо ,ако не полули мляко и то поне 150мл след пюре... Не знам защо  не се нахранва с тези пюрета и каши грам.

# 516
Благодаря ти! ❤️

Стели 479 лв е и да всеки ден можеш да пишеш на консултанта , който си избрал. Тя ми каза да се чуваме всяка сутрин , за да коментираме как е минал предния ден и вечер и да коригираме когато се налага. Иначе ми даде примерен режим за два дни , но определено не се получи при малкия и още първия ден го коригирахме.

# 517
За забелването не съм компетентна, защото имам 2 девойки, но ММ като е бил малък, въпреки забелването, се е наложила процедура от хирург. Така че забелването явно не е гаранция...

5ден от захранването Емили изяде почти цялото пюре -без 2-3 лъжички, които не посмях да й дам. Толкова й хареса тиквата, че си хапваше с голям апетит. Много ли е да изяжда цяло бурканче от 80мл толкова рано? Имах чувството, че колкото й дам, толкова ще изяде. На 5м+ колко горе-долу като количество давате?
моята бебка яде едно цяло бурканче от 199 грама и се наяжда добре на четири месеца е и е започнала петия месец да кажа че тя не търси мляко не го иска изобщо пюрета Кали супи с кеф ги яде

# 518
Яде още по 6 или 7 пъти на денонощие,понякога имам късмет да не се буди през ноща,но не винаги..мисля ,че не се наяжда,малко и е,но и омръзва да цока и бута...не знам как да я отуча от това напъване...на антирефлуксно сме и то е малко по-гъсто,но по-големите биби са за 6+ и не знам дали няма да се дави пък с тях...

Моля, помагайте!!
Всеки път на всяко хранене малката цокне 40-50 мл и започне да бута,да се напъва. С много зор и претопляния,шъшкания,бели шумове и друсане,почивки,междучасия изяжда едва 130мл.( на 4м и 5 дни е) не издържам вече,от ден 1 е така...мислих си че е от коликите,но явно не е,защото за момента няма...какво да направя, какво правя грешно,нервичките ми отидоха по дяволите,а по принцип съм спокоен човек... не мога да направя режим,защото след час реве че е гладна,буди се през ноща...ад е...някой помощ?

# 519
Вяра, благодаря за отговора! Значи смело да си й давам колкото прецени, че иска. Тя е на кърма и реално не зная колко изяжда. Някъде срещнах инфо, че е препоръчително на 6м да хапват по 1/2ч.ч порция на хранене(около 120-130мл/гр), но за 5 дни от началото на захранването се препоръчваше около 10-ина лъжички(от по около 5гр). Та, затова се чудех...

# 520
Алтая, от други майки знам, че бебето може още на първата седмица да замести обяд, а може и чак на 10м., всичко е индивидуално. Просто нормата спазвай, която май е 140 за този етап. Ето ние цял месец бутаме и чак сега почва да изяжда 80гр. Аз си купих ел. везна и вече меря всичко, за да знам колко изяжда с точност. После ще я ползвам като въвеждам месото и рибата.

# 521
Благодаря! Знам, че е индивидуално, но не очакмах кърмаче да има апетит още в началото.

# 522
  • Вестерос
Моля, помагайте!!

моята бебка акаше през три дни е от както захранихме по препоръка на педиатърката всеки ден ака по 4 5 пъти на ден всеки ден
Рали за съжаление продължава да ака през ден и след захранването.
Вчера изяде 116 гр тиква и морков, отказа АМ. Спа час и тогава изпи 65 мл АМ.

Днес обаче ми изяде 60 гр само, пак не иска мляко. Ще ѝ дам по-късно. Храня я на 3:30 часа от закуската с АМ и утре вече ще пробвам на 4 часа и повече, може да не е гладна просто.

Алтая
, аз правя по 120 гр. От семинарите знам, че се вдига всеки ден с 10 гр.

AleksandraK
, защо не пробваш на 3 часа и нещо да ѝ даваш, тогава би трябвало да яде повече количество. Ние сме с антирефлуксно. На нук шипетата с М биба, т.е. двойка, за до шест месеца е.

# 523
Моля, помагайте!!

Рали за съжаление продължава да ака през ден и след захранването.
Вчера изяде 116 гр тиква и морков, отказа АМ. Спа час и тогава изпи 65 мл АМ.

Днес обаче ми изяде 60 гр само, пак не иска мляко. Ще ѝ дам по-късно. Храня я на 3:30 часа от закуската с АМ и утре вече ще пробвам на 4 часа и повече, може да не е гладна просто.

Алтая
, аз правя по 120 гр. От семинарите знам, че се вдига всеки ден с 10 гр.

AleksandraK
, защо не пробваш на 3 часа и нещо да ѝ даваш, тогава би трябвало да яде повече количество. Ние сме с антирефлуксно. На нук шипетата с М биба, т.е. двойка, за до шест месеца е.
като не го иска това мляко за какво я насилваш

# 524
  • Вестерос
Пробвам я само, тъй като на всяко ядене трябва да има и протеин и мазнина, които ги няма в зеленчуците. Докато се въведе жълтък и месо, ще я пробвам и с АМ.

Общи условия

Активация на акаунт