С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 757
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Нещо ме питахте за столчето на ИКЕА, обаче загубих коментара 🫣. Има надуваема възглавничка за гърба, но все пак детето трябва да седи прилично. Аз сега не бих сложила бебчо. Храня го в люлката на повдигната облегалка, а като сме навън - в количката.
Въпрос към тези, които следваме схемата на ХИП (Веси мисля гледаше нея от части). Днес ми е деня за оризова каша и дадох чиста. Хареса я. Но се чудя не мога ли към нея да слагам плод и така да ги въвеждам, а не както е по схемата - междинно хранене преди обяд?

# 586
Черпим ви по едно парче вкусна тортичка Cake

# 587

Мерси Веси да са ти живи и здрави бебоците и много да те радват как се казват тези прекрасни сладури пу пу да не са им уроки поздрави от мен и дъщеря ми Елена

# 588
Ние все още не захранваме, сега ще стане на 5 месеца. ЛЛ ни разреши да и даваме да опитва разни неща, дадохме и авокадо хареса и, купихме от дм като залъгалка ама с дупчици и така тя сама се бори с живота 😀 аз ще захранвам ЗВБ и чакаме да си направи 6 месеца и нямаме търпение.

Днес най-накрая и взехме нов стол за колата от намаленията във вис виталис, а другия месец вече и столче за хранене.

Да ви се оплача много ме щипе докато я кърмя Sad само се боря с тези ръце, ще пробвам нещо гердан играчка, много е гадно😀

На мен следящата отказа да ми сложи спирала, каза,че може да има сраствания или усложнения. Мен също много ме е страх да не забременея, решихме да пробваме с презерватив и той взе та се скъса😀 стискайте ми палци да не хвана.. все още нямам цикъл, та и хапчета не мога да почна голяма драма ми е.. не иска второ дете сега
И аз имам инцидент точно този месец , и гледам календара точно на оволацияаяяяяя. Очаквам на 17 и дано да дойде моля се от сърце и ще почвам някакви хапчета. Не мога да си представя да забременея, дори да съм бременна. Няма да мога да се справя аз имам много тежка бременност, а сега не мога да лежа с дни , не мога да стоя в болница със седмици аз за 8м бях 6 пъти. Не , че не искам 2 дете искам ама след 6/7 години.  Пък и за аборт не бих мислила ....НЗ най добре да ми дойде и да съм спокойна.

# 589
Честит полу-рожден ден, Веси! Прекрасни са малките кокорковци, пу-пу-пу! 😍
И ние си гласим половин тортичка за края на месеца.

При нас захранването не върви особено “успешно”, макар че тази дума не ме кефи, защото аз не съм си поставяла за цел да замествам обяд на 5тия ден, както е по схемата на педиатъра ни. Моето пристрастено кърмаче не разбира защо трябва да се мъчи с тия пюрета, а не си цоцка. Вкарах картоф и тиква, но яде по 3-4-5 лъжици на ден и стиска уста. Заредила съм се с търпение и целта ми е да вкарам максимално много вкусове, а не количество, затова мисля през 2-3 дни да предлагам нов зеленчук, после комбинации. Аз ако чакам да изяде цяло бурканче с картоф, сигурно ще отиде месец…

# 590

Мерси Веси да са ти живи и здрави бебоците и много да те радват как се казват тези прекрасни сладури пу пу да не са им уроки поздрави от мен и дъщеря ми Елена

Станимир и Никола Hug

# 591
Честит полу-рожден ден, Веси! Прекрасни са малките кокорковци, пу-пу-пу! 😍
И ние си гласим половин тортичка за края на месеца.

При нас захранването не върви особено “успешно”, макар че тази дума не ме кефи, защото аз не съм си поставяла за цел да замествам обяд на 5тия ден, както е по схемата на педиатъра ни. Моето пристрастено кърмаче не разбира защо трябва да се мъчи с тия пюрета, а не си цоцка. Вкарах картоф и тиква, но яде по 3-4-5 лъжици на ден и стиска уста. Заредила съм се с търпение и целта ми е да вкарам максимално много вкусове, а не количество, затова мисля през 2-3 дни да предлагам нов зеленчук, после комбинации. Аз ако чакам да изяде цяло бурканче с картоф, сигурно ще отиде месец…
ако си по настоятелна ще яде моята беше така в началото на его на одеве ми изяде 190 грама пюре картоф и морков

# 592
  • Вестерос
Честита месечинка и тук!!! Пу пу сладурковци!

Аз си купих фонтан, ще правя тортата за месечинката Grinning Дано се справя. Поръчах от една сладкарка само да ми направи фигурка и плочка с името.

# 593
Весиии,честита половин година. Тези момчета са само да ги мачкаш.  Прекрасни са❤️❤️❤️

# 594
Аз да питам на вас кога ви казаха, че може да се вкара месо при захранването. Аз започнах да захранвам 4 ++  по схемата на Хип, но продължих по малко по-променена от мен 😂доста зеленчуци сме вкарали до момента и оризова и царевична каша. Докторката ни каза към 7-8 м. за месото и ми се стори късничко, та реших да питам вие как процедирате 😊

# 595
На 5++ жълтък и от 6тия месо през ден. Аз така знам 🤷♀

# 596
Аз вкарах жълтък в 4++ и сега като направи 6 започвам с месото , след това към 7 ще добавя и плодовите пюрета. Аз също захранвах по схемата на Хип, само в началото, и сега вече не Grinning но съм вкарала зеленчуци, каши- оризова и елда , плодове ябълка и круша за сокчета , и жълтък по 1/2 сме в момента. Другата седмица ставаме на 6 месеца и започваме с месцето Grinning
Честити месечинки на всички , кога отмина това време - наистина незнам .
Момичета вярно ли е че като станат децата на 6 месеца и трябва да минат на гастроентеролог ? Ако е да , там какво им правят? Малко съм се притеснила , бебка много се напъва да пръцка , понякога даже се буди като се присвива от болка.
Ще мажете ли децата със слънцезащитен крем/ лосион/ мляко?
Мисля да пробвам на Мустела , но ми казаха че не си струва толкова много пари да давам за малко кремче, което ще ползваме, защото то имало  давност 1 год след отваряне.
Вие какво мислите?

# 597
Относно слънцезащитата - да, слагам в дните, в които сме навън и грее. Наистина необходимото количество е малко (слагам само на лицето), но тепърва предстои лятото и смятам, че ще се използва всякак за една година. То не е и толкова голямо количество (имам на Мустела).
Относно прегледа при гастро, за момента педиатърката не е казала нищо, но не бих отказала да заведа бебчо, че ходи по голяма нужда през 2-3 дни...

Момичета, в анкетата виждам, че има мами, които ще комбинират ЗБВ и пюрета. Аз също се надявам да съм от тях Simple Smile) Емил е вече на 5 месеца и нямам търпение да започнем. С какви храни започнахте вие? Мен ме притеснява, че в семейството имаме алергии и затова ще опитам да комбинирам двата метода. Има ли някой с подобни притеснения?

# 598
Аз съм алергична, с кожни проблеми, гледам, че и Емили сигурно ще е. Има сухи участъци от кожата, на които педиатъра не обърна много внимание, само каза: "атопична кожа, имаш ли нещо за мазане?" Предролагам тя ще е "късметлийката", която ще наследи повече от моите гени. Но въпреки това не смятам да я пазя от храните.  За сега съм дала тиква, морков, картоф, пащърнак. ЗВБ -само парченца картофче, за които писах. Но смятам вече постепенно да ставам по-смела и да давам повече парчета.

# 599
Аз също смесено ще захранвам. Чакам да стане 1юни с нетърпение. В скута ми си сяда , но сякаш до 7-8 месец няма да сяда стабилно. Не може да си държи главичката. Ние не сме алергични , дано и малкия да не е , аз също смело ще въвеждам храните. Малкия доста се подсече, мажа с крема за дупе на Мустела , но изобщо не помага, даже по зле става. Какви слънцезащитни кремове ще взимате за лятото ? Аз още съм в голяма чуденка.

Общи условия

Активация на акаунт