Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 971
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Аз имам много болезнена менструация, след кюретажа имах много кофти контракции, но пък контракциите след секциото не ги и усетих... Та ще видим, каквото дойде, нали е за няколко часа само, ще мине. Днес изпих трите хапчета Мифегин в 7 сутринта, утре в 7 вечерта ще пия първото хапче Топогин, предполагам след него ще е повечето гадорийка и в Петък сутринта в 7 и второто хапче Топогин. Засега от тези първите нищо не усещам, ама то май от тях няма и някаква странични реакции толкова.

Поне ми е спокойно, че започнахме процеса и няма да чакам да минават празниците и такива подобни забавяния...

# 181
  • София
Да от Мифегина не очаквай нищо, след топогина е екшъна. Стискам палци!

Момичета аз минах преглед, за сега всичко е наред, сака отговаря на 5+6 седмици, има жълто мехурче,видя се и трептещо ембрионче. Моля не пускайте палците, те първа почват трудните седмици, но поне днес новините са добри.🤗 След две седмици отново на преглед.

# 182
  • София
Маце , успех,няма да пускаме палчетата ❤️ Всичко ще е наред!

nat ,лекичко да минава и да заминава!

Аз нещо пак прецапах снощи,днес нищо ми няма ... последен ден антибиотик ми е днес.
Нормално ли е това прецапване,минаха 11 дни от изхвърлянето на сакчето?
Докторът нищо не каза,а аз забравих точно това да питам.
На вас след самоизчистванеъо цикъла как беше?
Закъсня ли,подрани ли?
Нямам търпение вече да идва и да отида на лекар ...

# 183
  • София
Бъбълс понеже си на комбинация, да кажа лятото при мен как беше. Зацапването продължи почти до цикъл, цикъла ми закъсня с около две седмици. Та търпение, ще цапа спира и ще се слее после с цикъла

# 184
  • Замък сред облаците
Бъбълз, аз си имам леко жълт секрет втора седмица (след близо 18 дни кървене и зацапане преди това). Четох че е нормално, като лохиите накрая след раждане (щом няма симптоми на гъби и други оплаквания).

Мисля че съм имала О уикенда, че гледам пулсът ми в спокойно състояние се е качил 2 пункта (типично е при мен, ходя с фитнес гривна).

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 13:52 от АА

# 185
Благодаря, Bubble!

Мацето, много успехи този път, никакви нерви и целият процес да е идеален, пожелавам ти го!

# 186
Момичета, в понеделник след зацапването отидох при АГ и тя каза, че не вижда причина - всичко е наред, видя се пулс, плацентата си е окей, няма отлепване. В общи линии не намери причина за кървенето, изписа ми утрогестан - каза да ги приемам, както си преценя (вагинално или перорално - 2х2).
 Съответно аз ги слагам вагинално, защото нали уж по-добре се абсорбират и по-малкао странични ефекти имат. Но във вторник сутринта имах капка-две на тоалетната хартия червено розови. Реших, че може да е нещо още, което се изчиства, тази сутрин няколко часа след като поставих вагинално утрогестана пак имах зацапване, като този път беше повече. Сега съм доста притеснена, не знам да ходя ли пак или е от това, че го слагам вагинално. Като цяло си бия инжекциите, пия си прогестерона и гледам да си почивам, не знам дали и да ида на преглед може нещо допълнително да се направи?
Всякакви съвети ще са добре дошли, ще гледам да взимам перорално от тук насетне утрогестана и че зацапването ще спре. Sad

# 187
  • София
Вземи Циклогест и го слагай в дупето докато има зацапване. Циклогест е тежката артилерия прогестерона, най-силното което има достъпно на пазара тук! И лежанка и ставане само за ядене и до тоалетната

# 188
  • Замък сред облаците
+1 за Мацето

# 189
Може да имаш нисък прогестерон и затова да зацапваш. Или ако пиеш аспирин.

# 190
Здравейте, успях да забременее отново след миседа си през ноември. Сега съм 5 седмица приблизително. След аборта бяха направени пълен комплект изследвания и в едно от тях се установи, че трябва да приемам задължително метилирана фолиева киселина. Ходих на аг, изписа ми витамини пре мама дуо, сега се зачетох в листовката им, че съдържат фолиева киселина 400мг, но явно не е метилирана щом не е уточнено. За деня не трябва да се приема повече от 800мг фолиева, дали мога да ги пия комбинирано с отделна таблетка фолиева, която също ще е 400мг?

# 191
Не в хубаво да пиеш неметилирани форми , тези витамини просто не са подходящи при мутации. Трябва да се пият по отделно всички витамини, за да се усвояват добре и да бъдат подходящата форма.
Такива общи формули направо ги отпиши

# 192
  • На изток от Ада
Аз съм пила метилирана и комбинирани витамини. В комбинираните е тъй и там са малки единици, най добре отделно витамините.

# 193
  • Замък сред облаците
В тоя случай не бих пила Премама. Неметилираната ФК блокира усвояването на метилираната.

# 194
  • На изток от Ада
Ето тук се знае повече от докторите.
АА,браво много четеш.

Общи условия

Активация на акаунт