Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 967
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Ууу, звучи ужасно, съжалявам, че си го преживяла...

Почна да ме хваща паниката, ще видя какво ще каже довечера другият лекар и да се свършва по-бързо, да не го мисля поне...

Благодаря на всички, момичета, за информацията!

Пак казвам, не е задължително при вас да се случи, но имайте предвид, че точно това хапче не е безобидно. От първото хапче Мефегин ли беше нямах проблеми, само на втори ден започна леко кървене. Пожелавам да мине леко и бързо.

# 166
  • Замък сред облаците
Мифегин прекъсваше секрецията на ЧХГ, ако не се лъжа, мизопристол предизвиква контракции на матката, за да стартира процеса по експулсиране на сака. Реално, ако тялото “работи” нормално този процес тръгва и сам някъде между 6 и 10 гс с поява на зацапване. Ако няма индикации тогава се пристъпва към МА или кюртаж. Моята АГ принципно предпочита и препоръчва естествения начин вместо да кюретира, ако има шанс да се случи естествено разбира се.

# 167
Включвам се само да кажа, че в някои болници могат да те приемат за МА. За около половин ден мисля, че беше. При мен в Токуда в деня на изписването ми имаше две момичета, бяха им дали първите хапчета вкъщи и на деня дойдоха за вторите. След тях ги прегледаха на ехограф, че са се изчистили и т.н. Вляха им системи за закрепване, защото едното момиче пребледня от Топогина.
Мисля, че в Шейново го прилагат също. Около 350 лева май беше. Едното момиче ми разказа, че е проучвала, но имала позната в Токуда и решила там. Поне ще те наблюдават, вариант е. Двете момичета в стаята ми се изчистиха сами, не ги пипаха.
Стискам палци и пращам кураж ♥

# 168
Благодаря отново на всички ви!

Връщам се от АГ, за пореден път се потвръди, че е кухо яйце, предложи ми да изчакаме до след празниците, като предния АГ, но аз отказах и си поисках лекарствата.

Даде ми следната схема - утре сутринта три хапчета наведнъж Мифегин. След 36ч. в Четвъртък вечерта едно хапче Топогин. 12 часа след него в Петък сутринта още едно хапче Топогин. За болките - Бускулизин. Дали ще е достатъчен обаче не знам, мисля да си взема и нещо по-силно.

Ще започнем от утре, а не от днес, защото Четвъртък следобед съм в детската градина на дъщеря ми по повод Великден и канят родителите да боядисват яйца с децата, не ми се иска да го пропусна, затова забавяме с няколко часа схемата.

Забравих да питам, та питам вас - да продължавам ли Натаспин Н, който ми е изписан от хематолога или да го спра?

Успех на всички!

# 169
Здравейте, от известно време чета темата. Моята история до сега е  презчди 11 г. родих дете. После след много време започнех ме опити за второ, случи се лесно бях, но през 2020 г. последва мисед аборт в 10 седмица (плода отговаряше на 6+). Приеха ме по спешност с кървене, направиха ми кюртаж поради липса на медикаменти за медикаментозен аборт. Приех го текжко. Бях срината, направих ме пауза с опитите. Отново забременях без проблем тази година, при прегледа в 7 г.с. се оказа, че няма пулс, по мое желание направих кюртаж исках всичко да свърши по-бързо, защото не мисля, че бих преживяла медикаментозен аборт. АГ при който ходя на прегледи ми каза след първия цикъл да отида на преглед и да каже какви изследвания да си направя, но останах разочарована, от разговора който проведох ме единствено ме праща за тромбофилия да ходя. Моля, кажете ми при кой лекар да се насоча за изясняване на причините за мисед абортите? Единствените имена за които четох са д-р Сигридов и д-р Калчев.
П.П. Извинете за дългия пост.

# 170
  • София
Нат не знам за Натспин той не е ли за кърворазреждане? Аз от обезболяващо не съм имала нужда а и ти като вече раждала според мен няма да имаш нужда от повече обезболяващи

Адриа съжалявам че се записваш при нас. На първа страница има много изследвания. За лекари бол, Сигридов кой, по скоро Калчев или Ковачев си избери.

# 171
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
Благодаря отново на всички ви!

Връщам се от АГ, за пореден път се потвръди, че е кухо яйце, предложи ми да изчакаме до след празниците, като предния АГ, но аз отказах и си поисках лекарствата.

Даде ми следната схема - утре сутринта три хапчета наведнъж Мифегин. След 36ч. в Четвъртък вечерта едно хапче Топогин. 12 часа след него в Петък сутринта още едно хапче Топогин. За болките - Бускулизин. Дали ще е достатъчен обаче не знам, мисля да си взема и нещо по-силно.

Ще започнем от утре, а не от днес, защото Четвъртък следобед съм в детската градина на дъщеря ми по повод Великден и канят родителите да боядисват яйца с децата, не ми се иска да го пропусна, затова забавяме с няколко часа схемата.

Забравих да питам, та питам вас - да продължавам ли Натаспин Н, който ми е изписан от хематолога или да го спра?

Успех на всички!

Спираш кртворазреждащите. Аз бях на НМХ, АГ категорично каза да спра.

Здравейте, от известно време чета темата.
Скрит текст:
Моята история до сега е  презчди 11 г. родих дете. После след много време започнех ме опити за второ, случи се лесно бях, но през 2020 г. последва мисед аборт в 10 седмица (плода отговаряше на 6+). Приеха ме по спешност с кървене, направиха ми кюртаж поради липса на медикаменти за медикаментозен аборт. Приех го текжко. Бях срината, направих ме пауза с опитите. Отново забременях без проблем тази година, при прегледа в 7 г.с. се оказа, че няма пулс, по мое желание направих кюртаж исках всичко да свърши по-бързо, защото не мисля, че бих преживяла медикаментозен аборт. АГ при който ходя на прегледи ми каза след първия цикъл да отида на преглед и да каже какви изследвания да си направя, но останах разочарована, от разговора който проведох ме единствено ме праща за тромбофилия да ходя. Моля, кажете ми при кой лекар да се насоча за изясняване на причините за мисед абортите? Единствените имена за които четох са д-р Сигридов и д-р Калчев.
П.П. Извинете за дългия пост.

Адриа, всеки читав АГ ще ти помогне. Освен ако нямаш нужда от разни биопсии и подобни интервенции цитираните имена няма да направят нещо по-специално. Аз лично съветвам да идеш при специалист следящ цяла бременност и израждащ едновременно с това, повече са в час.
Другото, което е - пусни тромбофилии, витамини - въобще базовитв изследвания от първа страница. Достатъчни са за първична оценка (първия ти аборт ми прилича на моя първи и тромбофилия се оказа причината). Ако от тях не изскочи нищо, продължаваш със спермограма на мъжа ти, кариотип и чак накрая ако е необходимо тегави интервенции като хистероскопии, биопсии и т.н. Успех!

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 20:57 от АА

# 172
Много ви благодаря Мацето и AA!

Интересно ми е, има ли връзка, че си раждала и има по-малко болки. Секцио съм, ако е важно.

# 173
Адриа, не разчитай на АГ да търси причини за абортите, чети и си пусни изследвания на своя глава.Пусни тромбофилия задължително, тя обикновено прави проблеми при втора,трета бременност,а при първата много жени не знаят за нея и минава без проблем всичко ..също микоплазма, уреаплазма и хламидия ,може в геника някой разширен пакет за инфекции. Спермограма с sdi от мъжа ти...

Нат, съжалявам... Спри натаспина,да..

# 174
Аз на своя глава започнах с някои от изследванията от първа страница. Пуснах си хормони на щитовидната жлеза, някои витамини, цитомегаловирус, захар, инсулин, НОМА индекс и може нещо да пропускам. Тромбофилия ще си пусна след празниците, мисля и кариотип да направя. При мен възрастта Сашо е от значение скоро навършвам 41 г.
От разговорите с АГ при което ходя оставам с впечатление, че не му се  занимаване с моите проблеми. Той следи първата ми бременност и ме изражда.

# 175
  • На изток от Ада
Нат , сама ве можеше ли да го изхвърлиш ?

# 176
Благодаря, Yan!

Nasito, няма такива изгледи, нямам кървене, болки, а сакчето си расте... И предишния път с мисед като бях не тръгна нищо само. Действам с лекарствата, за да не се бавя и накрая да вземе да не се получи случайно...

# 177
  • На изток от Ада
Аз  защото съм изхвърлила няколко сака

# 178
  • Замък сред облаците
О, Нат, като си била секцио може и да поболи. Заради разширяването на шийката, аз май бях писала напред. Но ще са си крампи на цикъл.

# 179
  • София
То и аз съм секцио, ама да ти кажа болка не мога да кажа че усетих, крампи съвсем леки бяха.

Общи условия

Активация на акаунт