Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 966
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Замък сред облаците
Да, да, хубаво правиш с изследването. В моя случай повече беше малшанс (след един аборт заради тромбофилията и една успешна бременност с терапия). Просто сега сакът изпадна абсолютно незакрепен от нищо никъде, съвсем цял - прозрачен като стъкло. Хорионът все пак създава тъкан - виолетово-червена, видях как изглежда развит сак при мисед при първия аборт, та затова заключих, че този път нямаше развит хорион.

# 151
Ох това е ужасно преживяване, съжалявам че ти се е случило

# 152
  • Замък сред облаците
Минало заминало, а и това са естествени неща от живота. Не са приятни, но няма да ни разбият (освен ако сами не го позволим) Simple Smile

# 153
Bubble, водя се в 9 седмица, но съм с дълъг цикъл и късна овулация и досега всяка бременност ми е вървяла назад, сега сакчето казаха, че отговаряло на 7 седмица.

# 154
  • София
Изчистването кога започва, щом са през 2 дни самите лекарства?

Няколко часа след вторите хапчета започва кървенето и продължава 2-3 часа.

# 155
  • Замък сред облаците
Да допълня Мацето - 2-3 часа продължава експулсирането на сака, толкова е действието на хапчетата горе-долу, после си продължава като цикъл 10-14 дни, с прогресивно намаляне на кървенето.

П.п Аз сега бях 9+6 като спрях циклогеста, КЯ отговаряше на 7гс, цялото експулсиране на сака продължи 20мин, а леко кървене имах от предния ден. Аз не съм взимала хапчета за МА този път (първия ми дадоха само вторите за контрахиране на матката, че сака изпадна сам) и беше доста леко преживяването, да не кажа, че по-кофти обикновени менструации съм имала. Та като раждала сигурно и при теб ще е леко.

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 09:39 от АА

# 156
Аз се включвам тук след АА да кажа, че при моя МА ми дадоха само Топогин, защото сакът беше изпаднал вече, но продължаваше да седи в матката.
Ефект обаче имаше нулев. Може би даже, защото ми казаха да изпия медикамента, вместо да си го слагам под езика, но това е тема на друг разговор.
Чист късмет за мен си беше, че излезе след повече от седмица почти сам, без никакво кървене. Отговаряше на 6+ седмици.

# 157
  • Замък сред облаците
Мен ми даваха цитотек, той е същото активно вещество.

# 158
  • София
На мен нищо не ми даваха ,при мен много кръв изтече в кабинета на доктора ,така стана,че там тръгнаха нещата съвсем случайно ,включително и сакчето изпадна и после ме остави да се чистя сама ,викна ме след седмица на преглед и видя че всъшност лигавицата е 8 ММ и цервикалния канал е запушен от съсиреци.
С катетър ме почисти и лигавицата от 8 стана 2 мм и каза след цикъл пак да дойда.
И антибиотик ми изписа в петък ,даже още го пия.
Бях 6с.5д и да,сакчето си растеше без ембрион вътре.

# 159
Благодаря ви, момичета!

Днес вечерта пак съм на преглед, на 2ро мнение, да разбирам, че ако утре примерно ми кажат да приема първите хапчета, вторите трябва да ги изпия чак в Петък и след тях ще започне изчистването?

Дали ще може още днес да ми дадат да ги почна или трябва на гладно...

# 160
  • Замък сред облаците
Как пък реши на гладно. Няма общо с храната.

# 161
  • София
Няма значение храненето. Само с вторите да имаш предвид че може да ти стане зле, вземи си две , в случай че го повърнеш, второто под езика

# 162
Аз не разбирам какви са тези експерименти и тези доктори да дават това хапче Топогин за домашно изчистване. Искам само да предупредя че когато бях в болницата за аборта , при мен в стаята имаше и две момичета, едното в 7 г.с., другото в 9 г.с.. Та от въпросното " безобидно хапче" аз вдигнах кръвно 150/220, започна адски да ме тресе (както и другите момичета), зъбите ми тракаха сякаш съм в Антарктида. Едното момиче вдигна температура 39,5 и повърна, а другото момиче почти припадна поради голяма кръвозагуба. Мен не смееха да ме оставят сама в стаята с това кръвно. Не казвам, че при всеки може да се изявят симптоми, но от три момичета и трите имахме странични ефекти.

# 163
Ууу, звучи ужасно, съжалявам, че си го преживяла...

Почна да ме хваща паниката, ще видя какво ще каже довечера другият лекар и да се свършва по-бързо, да не го мисля поне...

Благодаря на всички, момичета, за информацията!

# 164
  • Замък сред облаците
Много неприятно. Аз от мизопростола нямах странични ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт