Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 26 064
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря, момичета за отговорите! Ако има нещо ново ще пиша. За сега резултатите са такива, пък да видим.. каквото е късмет..

# 331
Дениз, то коагулацията ( какъвто и да излезе д димер ) няма да са причина, в смисъл може ,ако имаше тромбофилия да покажат сгъстяване ,но ти нямаш ... Така че не се плаши на тези резултати, наистина са си ок.
Може би ти остават вируси да провериш , и " флората" на матката , аз така му викам - за инфекции , гъби или полово предаваните гадове...
Гадовете всичките ги проверих още преди тази бременност, януари месец.. нищичко
И полово предавани и гъбички и всичко.
Там резултатите са чисти. Не знам какво още да проверя.
И друго искам да попитам аз вас : има ли отчаяли се, отказали се. Аз се чувствам мнооого зле и не знам дали искам да правя скоро пак опити. Звучи много гадно сигурно, обаче имам нужда от някаква мотивация. А е едва началото. Респект към жените с n на брой опити, инвитро и т.н.
Явно моята психика е много слаба.

Прощавай, но и аз съм от скоро в темата и сега за 1ви път се запознавам с твоята ситуация. Щом имаш нужда от почивка, дай си я, но в никакъв случай не се отказвай. Това, че изследванията са ти добри, е супер. Виж какво още можеш да изследваш, което евентуално не си, като например щитовидната жлеза обстойно (ако не си). Има хора, на които не им се получават лесно нещата, но накрая получават най-голямото щастие. Кураж Confused 
И аз не знам какво ме чака след моя мисед, но нямам търпение да се възстановя от аборта и да подновя опитите. Дано да ни чакат само хубави неща...

# 332
  • Sofia
Гадовете всичките ги проверих още преди тази бременност, януари месец.. нищичко
И полово предавани и гъбички и всичко.
Там резултатите са чисти. Не знам какво още да проверя.
И друго искам да попитам аз вас : има ли отчаяли се, отказали се. Аз се чувствам мнооого зле и не знам дали искам да правя скоро пак опити. Звучи много гадно сигурно, обаче имам нужда от някаква мотивация. А е едва началото. Респект към жените с n на брой опити, инвитро и т.н.
Явно моята психика е много слаба.
Има. След миседа изследвах като теб де що намерих (тромбофилии, имунологични, плазмите и хламидията и т.н.), обиколих 4 репродуктивни клиники, изследвах проходимост на тръбите, правих стимулация и се готвех за хистероскопия. От едната клиника ми предлагаха инсеминация! Да се чуди човек защо - оказа се че ММ е с тератозооспермия, но положението не беше отчайващо. Обаче аз имах тънка лигавица и правих задържани фоликули - с какво една инсеминация би помогнала в нашия случай така и не разбрах. Отговорът на АГ беше - защото не се получавало естествено 🤔. След година ходене по мъките се отказах.

Скрит текст:
Аз съм човек, който смея да кажа забременява от раз : две успешни бременности и третата завършила с мисед (все от първия месец опити).

След кюртажа нещо се бъгна и не можех да забременея цяла година! Знам, че е нищо, знам че има момичета, които преминават през инвитро и правят опити с години. В никакъв случай не умаловажавам техния опит и не се приравнявам с тях. Напротив - шапка им свалям, аз не знам дали бих издържала. Но за моя организъм тази липса на настъпване на бременност в продължение на година изобщо не беше типична за мен. Бях сигурна, че нещо е станало по време на кюртажа и че вече не мога да забременея. По принцип винаги съм правила хубава лигавица - след аборта беше все тънка. Преди аборта понякога/рядко правих задържани фоликули - след аборта зачестиха и нямах овулация. Преди неуспешната бременност щитовидните ми хормони бяха под абсолютен контрол - след миседа бяха тотално разбъркани (ендокринолог даже ме гледаше за евентуален тумор на ЩЖ! ).

В един момент ми дойде в повече и си казах, че явно не му е било писано и се отказах. Край на лентичките за овулация, край на фоликулометрията, край на изследванията, край на прегледите, край на надеждите, край на очакванията, край на стреса. Просто с горчилка приех нещата.
След няколко месеца в един хубав августовски ден предложих на ММ да пробваме още веднъж за последно. Вече нямах никакви очаквания. В края на август видях отново 2-те чертички ... И този път беше успешно до финал.

Дай си време, направете почивка от този постоянен стрес от изследвания и опити. С времето ще усетиш кога си готова.

# 333
Може би ми дойде в повече.. В рамките на 6 месеца 2 аборта, всеки ден даване на кръв, може и по няколко пъти на ден, прегледи, изследвания, чакане на резултати, шепа хапчета, ама кървя ли кръвнах ли, какво пак зацапвам… Да, ще почина, поне 5-6 месеца, дори 1 година. А мъжа ми е супер ентусиазиран, много позитивно настроен, сигурен, че всичко ще е наред. Не знам дали е непукизъм или пред мен се прави, за да съм и аз по-спокойна. Е, при нас и хормоните си казват думата.
Дано Горния е с нас! Покрай тези религиозни празници, както християнски, така и мюслюмански, се моля за всяка от нас да се развият нещата по най-благоприятния начин! Бъдете благословени!

# 334
  • На изток от Ада
Дай си време да .  Поне година. Аз имам доста аборта  . На 2 г забременявам като 2018 имам 2 аборта единият скоро след кюретаж.
Ако имаш време за чакане почакай тялото да почине.
Мм се притеснявал от нова бременност и аборт ,че после сэм мн зле, това го казза преди последната бременност.
Аз съм на 34 г  ми да има си часовник, исска ти се дете. На моменти губя вяра.

# 335
DenIzSa Дай си почивка, тялото и съзнанието ще ти покажат кога да започнеш. След кюретажа Февруари си мислех да отида на психолог, който е специалист при репродуктивни проблеми. Не съм се отказала, просто все не намирам свободен час в Супердок, когато аз мога. Иска ми се да ми помогне с техника за справяне със стрес и напрежение, както и как да остана позитивна.
Времето помага. След извънматочната не исках да започвам опити много скоро и доста изчакахме и поради болест на мъжа ми, загуба на близък, преместване в нов дом и т.н. Но сега съм доста по-позитивно настроена, вчера си правих цветна снимка и след цикъл искам да подновим.
Ще дойде желанието, дай си време и малко почивка. Simple Smile

# 336
Здравейте, дами! Явно ядовете край нямат. Днес ми е 7ми ден от кюретажа. До момента имах само леко кафяво зацапване при избърсване, като дори бях спряла да слагам превръзки, защото само ми пречеха. Просто сменях бельото по-често. Сега докато бях на разходка, изведнъж усетих течение, веднага се прибрах и като проверих, видях, че ми е потекла ярко червена кръв, избърсах се и имаше един съсирек. Мисля, че беше еднократно потичане, засега не се усилва, но стана буквално преди 15 минути. Вие колко време кървяхте? Трябва ли да се притеснявам? След 3 дни ми е контролният преглед, но ако трябва, ще тичам в спешното. Мисля засега да задържа, но ако случайно стане обилно кървене, веднага тръгвам. Ох, направо е ужасно, тъкмо си позволих да се поуспокоя малко, и пак проблем Cry

# 337
  • София
Флаур нормално е, защото си се раздвижила. Ще зацапваш поне две седмици, ще има засилване и спиране

# 338
Флаур нормално е, защото си се раздвижила. Ще зацапваш поне две седмици, ще има засилване и спиране

Благодаря ти. Това, което ме изплаши, е, че кръвта е прясна, ярка, а до момента беше само кафява и много оскъдна. Имам и леки бодежи, но мисля, че са нормални. Дано вече да се приключва този ужас.

# 339
  • На изток от Ада

Благодаря ти. Това, което ме изплаши, е, че кръвта е прясна, ярка, а до момента беше само кафява и много оскъдна. Имам и леки бодежи, но мисля, че са нормални. Дано вече да се приключва този ужас.
кръвтта си е като цикъл. Аз за първи път чувам да има кафява. Аз имам няколко аборта

# 340
И при мен се получи така, и аз писах тук. Първите дни леко кафеникаво зацапване и после си тръгна все едно по-обилен цикъл, но после спря и си дойде нормален цикъл след 40 дни.

# 341
Благодаря Ви, момичета, обаче пак ми потече ярка кръв и се притеснявам, а и вдигнах Т 37,1. Отивам на преглед и ще пиша, все пак матката ще ми трябва занапред и не мога да си правя експерименти. Disappointed

# 342
  • На изток от Ада
Аз последната бременност кюретаж 2 седмици кървях . Че даже 15 дни

# 343
Момичета, аз веднага след кюретажа малко (3-4 дена) зацапвах с ярка кръв, после спря.
Сега ми дойде първата менструация, обаче раничко на 28 ден след манипулацията 🙄
Миналия път пак беше сравнително рано, но беше към 32 ден. Не знам какво означава това, дали е знак за бързо възстановяване на лигавицата или нещо не е наред?

# 344
  • На изток от Ада
Момичета, аз веднага след кюретажа малко (3-4 дена) зацапвах с ярка кръв, после спря.
Сега ми дойде първата менструация, обаче раничко на 28 ден след манипулацията 🙄
Миналия път пак беше сравнително рано, но беше към 32 ден. Не знам какво означава това, дали е знак за бързо възстановяване на лигавицата или нещо не е наред?
различно е всеки път . На някой им  иддва до 50 дни след кюретаж .

Общи условия

Активация на акаунт