Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 26 042
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ян, Няма такава зависимост. Дори при ановулаторен цикъл няма да се вдигне достатъчно прогестерона.

Ето ти как играят хормоните по време на цикъла. Съответно при по-къс или по-дълъг цикъл графиката се разтегля непропорционално.

# 421
Момичета, бърз въпрос, че ще се изследвам днес за тромбофилия.
Понеже Геника в моя град отваря в 14:00, проблем ли ще е, ако съм консумирала храна и напитки? Уж четох, че не, ама все пак да питам.

# 422
  • София
Понеже Геника в моя град отваря в 14:00, проблем ли ще е, ако съм консумирала храна и напитки? Уж четох, че не, ама все пак да питам.
Няма проблем,за генетичните няма никакво значение какво и кога си консумирала, нито кое време на денонощието е.

# 423
Няма проблем,за генетичните няма никакво значение какво и кога си консумирала, нито кое време на денонощието е.

Благодаря ти Heart

# 424
Идвам от преглед след първия цикъл. С УЗ и колпоскопия ме гледа, всичко било наред. Изпраща ме на ANA скрининг, ANKA, TSH, FT4, TAT, MAT и NK клетки. С PAI 4G/4G съм, явно реши че няма нужда да се пускат АЦЕ и фактор 13 ако правилно съм ги запомнила. Тези първите две не ги бях чувала до сега. Като излязат резултатите каза, че ще коментираме повече как ще процедираме преди следваща бременност.

# 425
Здравейте, момичета! Аз съм готова с пълния пакет за тромбофилия. Консултирах се с др Кондева (хематолог) по Healee. Тя каза цитирам:
“Здравейте, предвид разширения панел от тромбофилия и резултатите за коагулация няма необходимост от лечение при следваща бременност.
Но предвид двата спонтанни аборта, за които пишете аз бих препоръчала при бременност до 12 гестационна седмица да сте на профилактика с нискомолекулярен хепарин
- фраксипарин или клексан 0, 3.”
Ще ви кача снимка от изследването.
Не разбирам защо трябва да използвам клексан или фраксипарин при положение, че нямам тромбофилия или проблем с кръвосъсирването. Някоя от вас профилактично бие ли си разреждащи кръвта лекарства?

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 20:11 от DenIzSa

# 426
  • Замък сред облаците
Имаш половин мутирал ген, отговарящ за фибринолизата. По принцип не се смята в този случай, че е налице тромбофилия, но не е гаранция, че не се “отключва” дефект по време на бременност. Медицинските проучвания показват като цяло че с включване на НМХ се повишава шанса за задържане на бременност при история с аборти.
Другото, което бих те посъветвала е да изследваш придобитите тромбофилии при имунолог - лупус антикоагулант, антифосфолипиден синдром и третите антитела не ги помня.

Среднощно слънце, няма смисъл от ф13 и АСЕ понеже с 4Г ще си на терапия така или иначе.

# 427
Имаш половин мутирал ген, отговарящ за фибринолизата. По принцип не се смята в този случай, че е налице тромбофилия, но не е гаранция, че не се “отключва” дефект по време на бременност. Медицинските проучвания показват като цяло че с включване на НМХ се повишава шанса за задържане на бременност при история с аборти.
Другото, което бих те посъветвала е да изследваш придобитите тромбофилии при имунолог - лупус антикоагулант, антифосфолипиден синдром и третите антитела не ги помня.

Благодаря ти за съветите!
Имам и още един въпрос, тъй като имах нисък прогестерон и зацапвах и без да съм бременна, това разреждане на кръвта ако е ненужно няма ли да доведе до по усилено кръвотечение при бременност?

# 428
  • Замък сред облаците
При нисък прогестерон тялото отхвърля бременността един вид. Приема се допълнителен и това спира причината за кървене.
Освен това НМХ не разрежда кръвта, не увеличава кървенето  - компенсира фибринолизата като разгражда слепените тромбоцити и предотвратява агрегирането им в тромби, които при бременност, тромбофилия и други състояния се слепват повече от обичайното. Аспиринът разрежда кръвта, защото пречи на естественото слепване на тромбоцитите, което си е част от кръвния цикъл.

# 429
АА, благодаря, правилно съм запомнила значи.

# 430
  • София
Деница аз съм на клексан и АП без да имам мутации, така изкарах и бременноста със сина ми, заради загуби, заради ИР и пр, всички лекари са на мнение, включително и хематолог че трябва да съм на НМХ, сега съм и плюс АП, предстои ми на 9ти среща с хематолог да види кръвните. Прогестерон приемам заедно с АП от 21ви ден след овулация, защото имам и биохимична с нисък прогестерон.

# 431
  • На изток от Ада
Маце какво общо има ИР с клексан и Ап. Стана ви интересно.  Нали към с ИР index 3.99
То ще съм та терапия ако забременея ,трябва да запиша час да хематолог

# 432
  • Замък сред облаците
ИР също сгъстява кръвта.

# 433
  • София
ИР също сгъстява кръвта.

Дам, инсулина сгъстява, отделно и допълнителния прием на прогестерон. Според Калчев съм и с намален кръвоток в матката. Абе демек на хартия няма причина, а уви има. Американските АГ та слагат почти всички след загуби и над 35 на АП поне.

# 434
  • На изток от Ада
ИР също сгъстява кръвта.

Дам, инсулина сгъстява, отделно и допълнителния прием на прогестерон. Според Калчев съм и с намален кръвоток в матката. Абе демек на хартия няма причина, а уви има. Американските АГ та слагат почти всички след загуби и над 35 на АП поне.
Ясно.  Ще имаш второ бебче ....

Общи условия

Активация на акаунт