Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 950
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Katstyr приемаш ли аспирин? Стискам палци да е нещо физиологично. Шийката е като носа, все си тече нещо от нея. Споделяй си тук да ти олеква и стискаме палци всичко да е наред утре!

# 601
Благодаря Simple Smile

Аспирин - не, говорихме евентуално за след 12 г.с., на клексан съм 0.4 всеки ден, нош па 3х1 и утрогестан 2х2, и витамини. Притесняваме, че АГ нямаше предположения от какво е кървенето. Аз ходех при 2, по ЗК и на частно, едната видя отлепване и омфалоцеле, следващата седмица (на 03.05) другото АГ каза, че няма отлепване и всичко си изглежда окей и спокойно си чаках ФМ другата седмица и това кървене днес много ме изплаши. Мислех, че съм прескочила страшното Sweat Smile

# 602
  • София
Аз прицапвах освен от ап, при всяко намаляване на прогестерона, до към 14гс. Ако не е силно ярко червено, няма място за паника 🍀

# 603
Момичета, за съжаление и аз се записвам при вас Sad Направих спонтанен аборт в края на април. Реално трябваше да съм 8 г.с., но плодното сакче отговаряше на 6г.с. Ембрионче така и не се появи. Започнаха зацапвания и така след седмица се случи най-лошото. Успях да се изчистя сама, бях на лекар и всичко е наред. Физически съм добре, доторката ме посъветва да изчакаме 3 цикъла преди нови опити. А след 1-2 цикъла да си пусна изследвания. Психически ми беше много трудно, беше силно желана бременност, но явно така е трябвало да стане. До последно се надявах на чудо, че е късна овулация, че ще се появи ембрионче. Сега гледам напред и се надявам следващия път всичко да е наред Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 23:56 от Elizabeth1997

# 604
Елизабет, съжалявам много! Кураж и търпение, ще стане. Моята ситуация беше подобна, с тази разлика че абортирах началото на 10 г.с, а ембрионът отговаряше на 8. И аз през цялото време се надявах да е била късна овулация. Излезе сам, но въпреки това ми направиха кюретаж, не знам дали беше правилното решение това. При мен вече мина един цикъл и следващата седмица чакам втори, да видим дали ще е по график. Докторката ми иска да излседвам NK клетки, но ме боля гърлото предната седмица и сигурно ще пусна изследването след приключване на другия цикъл. То в това време се чудя как да нямаш настонко-подобни симптоми..

# 605
Ян, може да запазиш час за Калчев, за когато има първи свободен и по-ранен при Ковачев. Ако се открие проблема или пък бебето вземе, че стане, може да отмениш часа за Калчев. Защото ако не се получат нещата, ще трябва да чакаш нови три месеца за час. А така ще си се подсигурила. Поне аз така бих направила. Ти ще си решиш за теб.

Здравейте, момичета, да знаете, че днес звънях, за да запиша час при д-р Калчев, за съжаление нови пациенти приема чак септември😞 записах се при доктор Чучумишев за начало. Понеже, както ви споделих не съм особено очарована от Илиев в Надежда, тази седмица ще отида при него за контролен преглед след МА, но след това ще го сменям, че искам другия месец да проверя микробиология и тн след МЦ.

Също ми препоръчаха д-р Атанасова в Токуда. Та, започва отново ходене по мъките и “ в търсене на добър АГ” 😅
Иначе излезнаха поне кръвните изследвания и съм с недостиг на витамин Д вече. Като го изследвах в началото на бременността беше добре, после си пих витамини всеки ден, но явно не ги усвоявам. Витб12 ми е 307, а Фолиевата киселина ми е 28.1. Ще гледам тия месеци да наваксвам.

Елизабет, много съжалявам, че и ти се записваш тук. И аз преживях подобни, но при мен трябваше да се изчистя с помощта на медикаменти Sad наистина е много болезнено чисто психически. Все още не мога да повярвам и се чувствам много празна…
Молих се и аз две седмици, ходих на църква, но уви… лошото е, че с всеки изминал ден страха, че ще се повтори ми се увеличава повече и не знам какво да направя вече, за да не мисля за подобни неща. Гледам да се разсейвам с каквото мога, но вечер като си легна отново оставам насаме с лошите мисли.
Кураж и спокойствие ти пожелавам! Стискам палци бързо да се възстановиш и следващия път да се похвалиш с успешна бременност и още по-успешен и хубав финал! 🙏❤

# 606
  • София
Elizabeth1997 ,съжалявам ,съвсем скоро ще може да опитате пак и всичко този път ще е наред!Не си набивай в главата че имаш проблем,понякога се случва.
. miaa7 ,аз ходя при Кръстев в Надежда и ми харесва, със сериозно отношение към пациента е когато е нужно.Иначе е доста цапнат в устата 😂 Мен не ме бърка ... важното е да си върши работата ,а в напечена ситуация го доказа
Слънце за НК клетките трябва да си напълно здрава,влияят се от всичко общо взето.
Маце ,това за шийката е много точно сравнение 😂😂😂 Ох,не знам хем е смешно ,хем трагично ...
Брин , а на теб истмоцелето при бременност създавало ли ти е грижи?Прави ми впечатление че сме еднакви 😂 Само където твойта шийка е по-адекватна от моята.
.  Katstyr   пиши след прегледа.Дано всичко е наред,може просто да не от изкачването на плацентата това кървене,имаше нещо такова около 11 г.с

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 15:13 от *Bubble*

# 607
Ехеее, Калчев до септември няма как да го чакам .... Отпада..
Атанасова и Ковачев занимават ли се с трудно забременяване, правят ли някакви изследвания, хистеро, нещо?

# 608
  • София
Ковачев прави абсолютно същото като Калчев, той го е обучавал. Та ти е добър вариант.

# 609
Ехеее, Калчев до септември няма как да го чакам .... Отпада..
Атанасова и Ковачев занимават ли се с трудно забременяване, правят ли някакви изследвания, хистеро, нещо?

Аз се отказах от Ковачев, четох доста кофти неща за него и нещо реших да не тествам. Мисля да пробвам Атанасова аз, четох доста добри неща за нея, но предполагам, че и там ситуацията с часовете ще е подобна. Иначе и Арабаджикова мисля да тествам евентуално, едни близки приятели ще ми дадат контактите и.

# 610
  • София
miaa7 какво лошо прочете за Ковачев? Че аз го следя, не съм го посещавала, но не съм попадала на нищо лошо.Даже имам позната раждала при него, помогна за забременяване, износване, боготвореше го. АА я знае, в една отчетна бяха.

# 611
  • София
miaa7 какво лошо прочете за Ковачев? Че аз го следя, не съм го посещавала, но не съм попадала на нищо лошо.Даже имам позната раждала при него, помогна за забременяване, износване, боготвореше го. АА я знае, в една отчетна бяха.
То като се разровиш за всеки лекар ще откриеш и добри и лоши неща.Най-добре е лично да отидеш и да поговориш с доктора и да усетиш става или не за теб.

# 612
Има нова тема за Ковачев и наистина пише кофти неща та не знам... Сигридов, Калчев и Ковачев ли са само добрите репродуктивни ? Шефкетова?

# 613
  • Замък сред облаците
А къде е темата? Не я намирам.

# 614
  • София
Има нова тема за Ковачев и наистина пише кофти неща та не знам... Сигридов, Калчев и Ковачев ли са само добрите репродуктивни ? Шефкетова?
Реално Ковачев е доста млад лекар,четох че скоро трябва да вземе специалност ... няма как да очакваме да работи с опита,знанията  и сръчността на Калчев.

Общи условия

Активация на акаунт