Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 937
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Маце Благодаря, малко ми е тъмна Индия тази диагноза ама, божа работа е каквото казват, ще се прави. 🍀

# 646
Изобщо не е в ни клин, ни в ръкав. Всяко мнение е полезно! А не съм ходила досега при нея, а и май няма много отзиви за нея. Честно казано съм на мнение, че ендокринолозите в България не са много добри 😞 поне от личен опит съм останала с такова впечатление.
В последствие попаднах на добри ендокринолози. Имах усложнение и малко разбират от лечението, та се наложи търсене. Следеше ме изкъсо и при стимулация и трансфер.
Та не знам как е нивото по принцип.

# 647
  • На изток от Ада
Какви са тези болезнени гърди след л предполагама О ? То даже 2 3 дни ме болят . Ден 19 от мц съм  . Вчера ме болеше и корема, че пих но шпа .... Чак толкова ли си обърках цикъла от лекарствата оот Надежда?? От  март не пия нищо ....

# 648
  • София
Нормално е Наси, спокойно, работят си хормоните

# 649
Момичета, добро утро! Нов ъпдейт от мен - на моя кариотип резултата е “нормален кариотип с варианти на норма - 46 хх, 14pstk+, 15pstk+. “
По-дълги сателитни нишки на едната 14та и едната 15та хромозома и в извода пише, че се срещат при пациенти с идиопатичен инфертилитет и спонтанни аборти в семейството. На мъжа ми - няма изменения.
Май намерихме причината.

# 650
  • София
Дениза какво казват генетиците? На Кременски писа ли?

# 651
Какви са тези болезнени гърди след л предполагама О ? То даже 2 3 дни ме болят . Ден 19 от мц съм  . Вчера ме болеше и корема, че пих но шпа .... Чак толкова ли си обърках цикъла от лекарствата оот Надежда?? От  март не пия нищо ....

За съжаление всички лекарства явно имат подобен ефект… и аз не знам какво да очаквам сега след хапчетата за медикаментозния, сигурно за пръв път ще се радвам на МЦ, особено ако дойде без закъснения и проблеми, тъй като досега беше точно такъв.
Консултирах се с хомеопат и той ми каза какво да пия, за да детоксикирам малко… той е запален фен и на аквасор, та и от тях си взех някакви неща. Дано отминат при теб тези неразположения 😞🙏

# 652
Дениза какво казват генетиците? На Кременски писа ли?
Сързах се по healee с др Спасова.
Каза цитирам:
“Видях резултатите, които сте ми приложили. Резултатът, който е даден от Вашия кариотип показва, че имате изменение, което обаче влиза в категория вариант на нормата. Това означава, че то се среща сред хората достатъчно често, че да не води до специфични рискове. ” и ми зададе още някакви въпроси.

# 653
  • София
Това в супер. Пиши и на проф Кременски, безплатно отговаря. В МД също би трябвало безплатно да те консултират.

# 654
  • Замък сред облаците
Маце, тя Дениз е от моя роден град, сигурно трябва специално да пътува до София за консултация.

Иначе имейлът му е kremensk@yahoo.com (не е пропусната буква) и отговаря в рамките на десетина дни, доколкото знам.

# 655
Здравейте момичета, включвам се в темата ви с голяма болка, но и още по-голяма надежда за бъдещето. Някои от вас вече ме познават от темата за бебеправенето, на 32 години съм и миналата седмица първата ми и единствена за момента бременност завърши в 7 седмица със задържан аборт и последвало абразио. Днес си получих епикризата с хистологичния резултат и все едно на чужд език е написан, нищо не разбрах освен, че е имало някакви медицински индикации. Притеснява ме също, че в препоръките е написано да не се забременява 6 месеца. На някоя от вас писан ли е бил такъв дълъг период и отговаря ли на това, което АГ-то ви е препоръчало след прегледа?

# 656
  • Sofia
Fayona, съжалявам за това, през което преминаваш!

Моят мисед/кюртаж беше в 9гс. АГ, която направи кюртажа ми каза да изчакаме да минат 3 цикъла. После се консултирах с АГ специалист по рискови бременности и тя ми препоръча да изчакаме 6 месеца.
Ние подновихме опитите след 5м.

# 657
Здравейте момичета, включвам се в темата ви с голяма болка, но и още по-голяма надежда за бъдещето. Някои от вас вече ме познават от темата за бебеправенето, на 32 години съм и миналата седмица първата ми и единствена за момента бременност завърши в 7 седмица със задържан аборт и последвало абразио. Днес си получих епикризата с хистологичния резултат и все едно на чужд език е написан, нищо не разбрах освен, че е имало някакви медицински индикации. Притеснява ме също, че в препоръките е написано да не се забременява 6 месеца. На някоя от вас писан ли е бил такъв дълъг период и отговаря ли на това, което АГ-то ви е препоръчало след прегледа?

Много съжалявам, че трябва да го преживеете. 😞 за съжаление всички тук сме събрани, заради подобна болезнена ситуация. При мен задържания аборт приключи с медикаментозен аборт, и всички лекари ми казват, че е достатъчно да се изчака един МЦ след, което могат да се подновят опитите. Но ние ще започнем след няколко месеца, първо сме решили да си направим всички изследвания от първата страница и малко да се възстановя емоционално и физически.
 Знам, че след кюртаж и подобни изчиствания е необходимо повече време за възстановяване, заради самата интервенция.

# 658
Fayona, много съжалявам! Hug
На нас ни казаха да изчакаме за нови опити три месеца след абразиото. Възможно е при вас да са повече заради резултата от хистологията. Чела съм из темите, че на някои жени препоръчват 6 месеца. Честно казано не съм чела някакви проучвания по въпроса. Момичетата, които са по запознати, могат да кажат. Ние изчакахме 3 месеца. Така или иначе от моят аборт минаха 5 месеца, първите два месеца опити са ни безуспешни. Тъй че до момента сме "спазили" пет от шестте, според твоят доктор. Grinning
Моят аборт беше в края на третия месец, заради спряла сърдечна дейност. В последствие се разбра, че бебето е било със Синдром на Едуардс.

# 659
  • Sofia
АГ специалист по рискови бременности ми каза, че ако не се изчака достатъчно време, за да се възстанови матката, може да има усложнения при следваща бременност. Спомена ми нещо за плацентарна недостатъчност, но не си спомням много ясно - тогава не бях много на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт