Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 926
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, аз днес зацепих, че един приятел на ММ е лекар в една от частните болници и се занимава с хистеро , офис хистеро и репродуктивни проблеми. Нали вчера се чудих къде да ходя. Сигурна съм ,че той ще ми обясни и направи всички изследвания,но да ви питам каква е разликата между обикновена и офис хистеро, също дали е сравнително безопасна процедура? Не е от известните имена,които се спрягат. Млад лекар е, има хубави мнения за него , но пак казвам няма опита на Калчев със сигурност. Затова се чудя , колебая се , понеже съм убедена,че няма да направи нищо излишно и само за парите, но от друга страна нямам мнения на познати от работата му.

# 676
  • Замък сред облаците
Офис хистеро се прави в съзнание, без упойка доколкото съм наясно тъй като е амбулаторна процедура.

# 677
Офис хистероскопията обаче боли. Търпи се, но не е приятно. И ти дават да гледаш какво ти правят в момента на екран. Накрая нямах нужда от епикриза 😂

# 678
  • На изток от Ада
Да ,Миа , аз слес Русев имам още 2 аборта .
Ян, иди при някой. За всеки ще чуеш и хубави неща и лоши.

# 679
  • София
Мен грам не ме е боляла офис хистерото, ама бях взела обезболяващи преди това по схема. Махнаха ми сраствания и надраскване на лигавицата

# 680
При мен много странно протекоха нещата. Хем сама изхвърлих сака, хем завеждащият отделение ми нареди 3 мускулни инжекции за медикаментозен, от които още ме боли задника, пък накрая моята докторка реши, че няма какво да ме чакат да кървя и ми направиха и абразио... От всичко да има.

Тъй и тъй си споделяме хистологиите:
"Фрагменти от decidua compacta с огнищни възпалителни инфилтрати и микронекрози. Кръв. Не се попада на хориални въси."
Според вас да пускам ли нещо и аз за тези "възпалителни инфилтрати".?

# 681
  • На изток от Ада
Аз съм изхвърляла няколко сака сама, в нас и в Аг ми колкото аборта имам толкова кюретажа.  В Стара Загора съм в държавното Аг са всички без първият...

# 682
Скрит текст:
За абразиото изчакай поне 3 месеца и вижте с АГ как е матката, понякога и 3 са достатъчни, ще е добър индикатор каква е лигавицата.
Точно. Хубаво е да се следи лигавицата.
Моята 6 месеца след кюртажа беше много тънка и не беше добра за имплантация.
Да, това пропуснах да напиша. Аз ходих на преглед след втория и след третия цикъл. И двата пъти лигавицата ми беше много добре одебелена. И двата ми бяха след овулация.

# 683
  • Замък сред облаците
При мен много странно протекоха нещата. Хем сама изхвърлих сака, хем завеждащият отделение ми нареди 3 мускулни инжекции за медикаментозен, от които още ме боли задника, пък накрая моята докторка реши, че няма какво да ме чакат да кървя и ми направиха и абразио... От всичко да има.

Тъй и тъй си споделяме хистологиите:
"Фрагменти от decidua compacta с огнищни възпалителни инфилтрати и микронекрози. Кръв. Не се попада на хориални въси."
Според вас да пускам ли нещо и аз за тези "възпалителни инфилтрати".?

Не е имало наченки на плацента. Накратко - поседяло е без развитие някакво време в теб. Некрозите и инфилтратите по всяка вероятност са от това преседяване. При нас с теб беше в напреднала седмица, т.е е спряло развитие в някакъв момент и е поседяло в организма, оттам и некрозите (грозно казано загниване). При Файона беше на много начален етап и възпалителните промени от такъв порядък са по-скоро с друга причина са възпалителните промени при нея.

# 684
Mia, радвам се че си доволна от срещата с др Русев. Понякога ни трябва само зрънце надежда, за да станат нещата. Позитивната нагласа и вяра са много важни. Успех и като се почувстваш готова - да е скоро и до финал.

# 685
Mia, радвам се че си доволна от срещата с др Русев. Понякога ни трябва само зрънце надежда, за да станат нещата. Позитивната нагласа и вяра са много важни. Успех и като се почувстваш готова - да е скоро и до финал.

Много благодаря! Дай боже при всички тук нещата да се подредят по най-добрия начин, стискам палци и аз на всички🙏
Др. Русев е чудесен, хареса ми нагласата му, отношението му, супер много ме предразположи и наистина ми вдъхна кураж. Отдавна не се бях чувствала така след преглед при някой лекар. Знам, че не всичко зависи от него, но поне първата крачка смятам, че я направихме. Лека-полека ще вървим към хубав финал 😍

# 686
Не е имало наченки на плацента. Накратко - поседяло е без развитие някакво време в теб. Некрозите и инфилтратите по всяка вероятност са от това преседяване. При нас с теб беше в напреднала седмица, т.е е спряло развитие в някакъв момент и е поседяло в организма, оттам и некрозите (грозно казано загниване). При Файона беше на много начален етап и възпалителните промени от такъв порядък са по-скоро с друга причина са възпалителните промени при нея.
Благодаря, АА! Hug

# 687
Може ли да коментирате моята хистология "Материал представен от децидуа с некротични и остри възпалителни промени, излив на фибрин и пресни кръвоизливи". Това е от втория ми задържан аборт. Правиха ми кюртаж бях в 8 седмица, но според размера на ембриона отговаряше на 6.4 г.с.

# 688
  • Замък сред облаците
Същият съвет като на Файона за изследванията. Като под съвет имам предвид, че аз бих изследвала това, нали да не остане някой с грешно впечатление, не съм мед.лице. Просто тоя излив на фибрин потенциално се свързва с възпаления и е добре да се изключат такива.

# 689
Благодаря АА, според следящи я ме АГ това нищо не показвало. Интересното е, че нищо не пише за хориални въси, на последния преглед при АГ в 6 седмица се видяха пулсации на ембриона.

Общи условия

Активация на акаунт