Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 432
  • 792
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,

След инсеминация имам изписани дуфастон и утрогестан 2х2 вагинално. Имам ужасно подуване на стомаха. Има ли някой с подобни симптоми и това нормално ли е?

И дуфастон И утрогестан…? На мен никога не са ми предписвали две едновременно… или едното или другото…🤔. Аз лично от дуфастона имах много болки в гърдите, но от вагиналните никога не съм усещала нищо особено.

# 136
Здравейте,
Включвам се за първи път в темата и във форума като цяло. На 33г. съм и от 1,5г опитваме за бебе без успех. След като потърсих репрудоктивен специалист, направихме нужните изследвания (не се откри никакъв проблем освен ниско рискова тромбофилия) лекарката ни изписа добавки които ще пием 2-3 месеца и ще започнем с инсеминациите. На мен изписа Оувърбууст 2х2, пия го от два дена, но не се чувствам добре и мисля, че е от него. Страшно много ми се спи, отпаднала съм и даже 1-2 пъти ми се догади. Случвало ли ви се е и на вас с тази добавка и дали този ефект може да отмине след няколко дни. Да се мъча ли да я пия още няколко дни или направо да помоля да я сменим с нещо друго.

# 137
Здравейте, колко време след инсеминацията правите тестове, на мен ми казаха 20 дни - "за да е сигурно", съответно и лекарства ще приемам до тогава. Изглежда ми като доста дълга агония Simple Smile . Чудя се каква е идеята на тези 20 дни ...

# 138
Здравейте, кръвен на 13 ти ден, домашен на 15-ти Simple Smile

# 139
Бих предложила да се изследвате за инсулинова резистентност - високата кръвна захар скапва яйцеклетката.
Здравейте, момичета - аз да се отчета с третото инсе - съвсем отрицателен тест - 0,26 Sad

Б12 на горна граница, фолиева киселина на горна граница, вит. Д - 28.8 (препоръчителното е 30, и се надявам скоро да го прехвърля), TSH 2.43 преди терапия с 0,25 микрогр. л-тироксин (след 10 дни ще разбера как е сега). АМХ 2.78 преди старта на инсе номер 1.

Чудя се къде бъркам, какво още не съм изследвала, какво още мога да направя, което зависи от мен...

Моля, ако някой може да даде съвет какво пропускаме, или има предложение какво още можем да проверим да сподели.

Вече се отчайвам...

# 140
Аз направих четири поредни инсеминации със стимулация и последната се оказа успешна (в 28 г.с съм). Ако наистина всичко се развива по план, всички цикли са нормални и с достатъчно на брой доминантни фоликули, бих ти препоръчала да ги направиш  последователно. За моят трети опит лекарката ми вложи доста старания със стимулация с лекарства и два вида инжекции - мисля си, че тази стимулация се оказа много ключова за следващият ни успешен опит.
Желая ти успех! Доста се колебах докато тръгна по този път, надявах се на естествено развитие на нещата, мислех че тези болници са машини за пари, но сега съжалявам че не отидох по-рано, макар че и Ковид ситуацията допринесе много за моето отлагане. Най-важно е да избереш своето място и точния лекар, на който имаш доверие. Бях се наслушала на много негативни мнения за много от прехвалените центрове и бях категорична, че в Пловдив няма да стъпя, въпреки че ми е по-близка дестинации. Категорично бих препоръчала Надежда - много са натоварени, но са голяма болница със всякакви специалисти, модерно оборудване и винаги изпробват различни и съобразени с индивидуалните особености подходи.
Може 4 поредни месеца, стига да няма задържани фоликули. Моя съвет е ако имате възможност и няма медицинска индикация, правете ги една след друга. И двата пъти, в които забременях беше след като натрупахме 3 процедури една след друга.

# 141
Здравейте.
По време на стимулация с фемара пускате ли хормони и кои?На кой ден от цикъла ви беше инсето?

# 142
Здравейте.
По време на стимулация с фемара пускате ли хормони и кои?На кой ден от цикъла ви беше инсето?

Аз не съм правила изследвания на нищо при стимулацията (този месец за първи път). Днес бях на преглед, има два фоликула: 16/18 мм, неделя вечер хомирион и понеделник трябва да е инсе.

Предполагам, че на кой ден ще е, е доста специфично и зависи от много неща. Първата ми инсеминация беше на ест цикъл , аз съм с доста късна овулация и беше след доста повече време Simple Smile))

# 143
Момичета,
Фемара в каква доза ви я изписват ?
(На мен е от 2.5 mg 2 x 1, а отдолу друго: 2 таблетки наведнъж през устата за 6 дни. Не става ясно 2 по 1 или 2 по 2 ?!)
Съобразяват ли с хормоните ви и другите изследвания, или винаги дават стандартно предписание. При мен ендокринологът каза, че хормоните, които ще ми дават за инсеминация, трябва да са в много по-ниски дози от обикновено заради завишените ми други хормони и прочие неща, но така и не разбрах дали АГ това го е консултирал с колегата си и дали се е съобразил, те са в един център и би трябвало да си говорят. Изписа ми фемара, но ме е страх да я пия - включително и заради наследствена обремененост от карциноми. Това всичко съм го написала в досието и го казах, но това досие не го бяха видели, не знам поради каква причина. След което ми записаха час при друг лекар, защото моят АГ бил много зает, та този новият много мълчеше и дали го бяха запознали  напълно със случая, не е ясно.
Моля, споделете за фемара. Благодаря!

# 144
Здравейте. На мен фемара/летрозол
2.5 мл. ми я изписаха- първия път я пиех 3 поредни месеца за естествени опит от 2 ден за 5 дни 2х1т.(сутрин и вечер). После имах почивка и сега началото на годината имах две инсе пак същата схема 2х1т.за 5 дни. Единственото което забелязах от нея е по-обилен Ц първите 1-2мес.след приема. (при мен М е доста оскъдна и за това го забелязах). Но вече всичко се нормализира. Нямахме резултат и ще се подготвяме на инвитро.
Относно хормоните, пускан ми е само LH повреме на процедурата. Другите щитовидна, полови са пускани преди това.
Успех и положителен рузултат ви желая!

# 145
Здравейте. На мен фемара/летрозол
2.5 мл. ми я изписаха- първия път я пиех 3 поредни месеца за естествени опит от 2 ден за 5 дни 2х1т.(сутрин и вечер). После имах почивка и сега началото на годината имах две инсе пак същата схема 2х1т.за 5 дни. Единственото което забелязах от нея е по-обилен Ц първите 1-2мес.след приема. (при мен М е доста оскъдна и за това го забелязах). Но вече всичко се нормализира. Нямахме резултат и ще се подготвяме на инвитро.
Относно хормоните, пускан ми е само LH повреме на процедурата. Другите щитовидна, полови са пускани преди това.
Успех и положителен рузултат ви желая!

Благодаря Ви за отговора, успех пожелавам и аз!

Имахте ли страничните ефекти, описани в листовката. Мен ме притеснява виенето на свят и прималялостта...

Освен това на рецептата пише 2x1, което в аптеката ми казват, че значело 2 таблетки наведнъж (1 път на ден), а аз мислех, че е 2 пъти по 1 табл. Не смея да ги почна по 2 наведнъж, както го разчитат в аптеката...

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 16:02 от cleopatria

# 146
Благодаря! Simple Smile
Не, определено нямах никакво прималяване и световъртеж. Но си е до организъм, мене ме притесняваше като ми ги изписаха, но доки ме успокои, че се пият само 5 дни т. Е. малко време.
На моята рецепта също пишеше 2х1 (което си е два пъти, по една таблетка). Не знам защо така са ви го казали в аптеката. Не ми звучи логично 2х1 да означава 2 на веднъж. Може да попитате и на друга аптека. Дуфастона след инсето беше 3х1 което си беше три пъти по една таблетка.
Изписвани са ми пет пъти това лекарство, винаги беше на този принцип.
Не знам дали има такава спема за прием по две наведнъж. Дано не ви обърквам, ако някое друго момиче може да се включи да каже мнение.

# 147
Благодаря! Simple Smile
Не, определено нямах никакво прималяване и световъртеж. Но си е до организъм, мене ме притесняваше като ми ги изписаха, но доки ме успокои, че се пият само 5 дни т. Е. малко време.
На моята рецепта също пишеше 2х1 (което си е два пъти, по една таблетка). Не знам защо така са ви го казали в аптеката. Не ми звучи логично 2х1 да означава 2 на веднъж. Може да попитате и на друга аптека. Дуфастона след инсето беше 3х1 което си беше три пъти по една таблетка.
Не знам дали има такава спема за прием по две наведнъж. Дано не ви обърквам, ако някое друго момиче може да се включи да каже мнение.

Много благодаря!
Ще попитам пак акушерката, но и аз мисля, че е 2 пъти по 1.

Стискам палци!🪭

# 148
Благодаря! Simple Smile

Много благодаря!
Ще попитам пак акушерката, но и аз мисля, че е 2 пъти по 1.

Стискам палци!🪭

Здравейте ,аз съм фармацевт и със сигурност 2х1 винаги значи 2 пъти по 1 таблетка.
2 наведнъж е ако пише 1х2 ,поне аз така ги пиша на пациентите в аптеката.

# 149
Благодаря! Simple Smile
В момента съм на стимулация с Летрозол.
Схемата ми е сутрин и вечер по една таблетка.Успех момичета 🙏

Общи условия

Активация на акаунт