Предстои ми инсеминация - тема 33

• 45 514
  • 792
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен!
Лека бременност и прекрасен финал на всички бъдещи мами!
Следя темата от известно време, всъщност откакто се установи, че ще прибегнем до този метод на асистирана репродукция.
Днес беше първата ми инсеминация и ще стискам палци да ни се получи. Лекаря ме остави малко да полежа и каза, че всъщност няма нужда от много лежане, че движението помага всичко да си дойде на мястото... Сега остава да чакаме и да се надяваме, че ни се е получило! Успех на всички и дано скоро си пишем в темите за бъдещи мамчета!🤗
Успех ти желая. След броени дни е и моята първа инсеминация ☺️

# 196
Здравейте! Средата на май направихме първата инсеминация и онзи ден теста показа положителен резултат 🥳 чувствам се сякаш сме спечелили джакпот от тотото! Сега се водя 4-та седмица и след две ще ми правят ултразвук. Дано всичко протече нормално нататък. Успех на всички!

# 197
Здравейте, някои бил ли е при някой от тези доктори и кой бихте ми препоръчали? Откриха ми полип, за съжаление и трябва да се махне…

Др. Димов, Салвебис
Др. Иванов, Софиямед
Др. Даскалов, Св. София
Др. Спасов, Шейново

Благодаря!

Аз бих ви препоръчала Карагьозов(Вита). За мен няма по-добър лекар, само на него бих доверила подобна процедура.
Мен лично ми прави LETZ, но на приятелка маха полип и мисля, че поема проблеми като Вашия Simple Smile

# 198
  • Пловдив
Freziq_P, стискам палци! Heart Exl
Напоследък много прашец се рее из темичката и се случват чудеса, така че пожелавам пухкави хубавини на всички!  Nature Sparkles Nature Sparkles Nature Sparkles

# 199
  • София
Честито на NikGe! 🍀🍀🍀 Радвам се, че късметът спохожда все повече мацки в темичката и стискам палци и другите да се похвалят скоро!

# 200
NikGe, честито Simple Smile!!! Лека бременност и здраво бебенце 🤗!!

При мен след 5 неуспешни инсеминации (при различни лекари), най-накрая един печен доктор откри, че имам полип и най-вероятно заради него не се е получавало (дано само това да е била причината 🤞🏼). Мислех да скачам на инвитро вече… но след хистеректомията ми се иска да направя още един опит с инсеминация😇. Та може след 2 месеца и аз да се похваля с положителен тест 🥰.

# 201
  • Пловдив

При мен след 5 неуспешни инсеминации (при различни лекари), най-накрая един печен доктор откри, че имам полип и най-вероятно заради него не се е получавало (дано само това да е била причината 🤞🏼). Мислех да скачам на инвитро вече… но след хистеректомията ми се иска да направя още един опит с инсеминация😇. Та може след 2 месеца и аз да се похваля с положителен тест 🥰.

yanamm, предполагам, визираш хистероскопия, защото при хистеректомия се премахва матката. Simple Smile
Полипите със сигурност са фактор, който пречи за забременяването. Аз правих оперативна хистероскопия в средата на декември месец и съм убедена, че в нашата ситуация това беше един от положителните фактори за настоящото хубаво развитие. Стискам ти палци да мине процедурата и с нови сили и свежа "основа" да се засилите към хубавия финал!  Flowers Four Leaf Clover Nature Sparkles

# 202
Хаха, ох, да, хистероскопия имах предвид 🙈😇. И аз се надявам това да е била причината за неуспехите до момента!! Сега се чудя къде да я направя тази хистероскопия… струва ми се сериозна процедура 🙈 - двоумя се м/у др. Иванов (от СофияМед) и др. Калчев (от клиника Калчев). Бях се спряла на д-р Иванов, но се освободи час и при д-р Калчев и пак съм в дилема…

yanamm, предполагам, визираш хистероскопия, защото при хистеректомия се премахва матката. Simple Smile
Полипите със сигурност са фактор, който пречи за забременяването. Аз правих оперативна хистероскопия в средата на декември месец и съм убедена, че в нашата ситуация това беше един от положителните фактори за настоящото хубаво развитие. Стискам ти палци да мине процедурата и с нови сили и свежа "основа" да се засилите към хубавия финал!  Flowers Four Leaf Clover Nature Sparkles

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 18:24 от yanamm

# 203
Здравейте Simple Smile,
Аз идвам да помрънкам хихи. Стигнах и аз до инсеминацията, първа такава,  Овитрела бит събота 22.30, след това на 6.06 понеделник инсеминацията. Фоликула не се пука, седи си на 23 мм и си хубавее. Миналия месец се спукаха два големи фоликула предварително. Докторката каза, че 98% от хората пукат фоликул с Овитрел, е явно съм в двата процента. Приницпно съм с нисък естроген и прогестерон и тия хормони са нещо ново за мен. Обикновено съм супер чил, почти без емоции, сега виждам света по друг начин, не много добър (но това са теми за психолог знам Simple Smile. С две думи, нямам думи. Желая успех на вас, щом дори за мен тоя райд е rollercoster, представям си за емоционални жени какво е. Пийс аут

# 204
За съжаление когато човек тръгне по този път трябва да има много търпение и да св грижи за себе си, защото всяко разочарование е отчайващо.Като минала през това само давам съвет, търпение.. много търпение.И не се обвинявайте и самобичувайте.
На мен най-вероятно пак ще ми предстои този път и от сега се настройвам психически.

# 205
  • Пловдив
yanamm, за лекарите това си е направо рутинна процедура, но все пак се ориентирай към някой опитен, на който имаш доверие. Аз моето хистеро го правих в Щерев при доц. Андреева и останах много доволна  - не само от нейния професионализъм, а от цялостната организация и отношение на всички. Това ми е най-спокойният престой в болница!

Petya D, дори и най-уравновесеният и спокоен човек е нормално да се чувства така по време на подобни процедури.  Но не се отчайвай в никакъв случай! Говори с хора, които те разбират и ще ти дават кураж!
Дай си ясна сметка, че няма точна формула, по която се случват нещата всеки месец. Дори без никакви репрудуктивни проблеми не всеки цикъл може да се забременее по естествен път. Факторите са много, а при всяка жена/двойка ситуацията е различна. Реално си е голяма доза късмет нацелването на точния момент + подходящите условия.
Бъди спокойна и не губи надежда! Flowers Four Leaf Clover

# 206

Petya D, дори и най-уравновесеният и спокоен човек е нормално да се чувства така по време на подобни процедури.  Но не се отчайвай в никакъв случай! Говори с хора, които те разбират и ще ти дават кураж!
Дай си ясна сметка, че няма точна формула, по която се случват нещата всеки месец. Дори без никакви репрудуктивни проблеми не всеки цикъл може да се забременее по естествен път. Факторите са много, а при всяка жена/двойка ситуацията е различна. Реално си е голяма доза късмет нацелването на точния момент + подходящите условия.

Да, ние сме двойка жени с донор, който ни е близък познат (модерна работа). Поне мога да й споделя и тя има цикъл и флуктуации в хормони и знае за какво иде реч. Да, явно реагирам малко театрално и пренатягам нещата, ше гледам да се успокоя Simple Smile. Благодаря за хубавите думи.

# 207
Ох, това което в момента ме мъчи е колко ще боли… Д-р Иванов каза, че ще ми направи процедурата с упойка и няма да ме боли, докато д-р Калчев е прави само с обезболяващ гел. И всички казват, че така много боли 🙈.

yanamm, за лекарите това си е направо рутинна процедура, но все пак се ориентирай към някой опитен, на който имаш доверие. Аз моето хистеро го правих в Щерев при доц. Андреева и останах много доволна  - не само от нейния професионализъм, а от цялостната организация и отношение на всички. Това ми е най-спокойният престой в болница!

# 208
  • Пловдив
yanamm, неразположения покрай такава процедура са нормални, но аз лично непоносими болки чак не съм имала. Моята беше със спинална упойка - не съм усетила нищо, а след процедурата редовно си получавах обезболяващи + коктейл от антибиотици. Smiley
Най-неприятно ми беше първото ходене до тоалетна след това.
Но всичко се преживява...

# 209
Ох, това което в момента ме мъчи е колко ще боли… Д-р Иванов каза, че ще ми направи процедурата с упойка и няма да ме боли, докато д-р Калчев е прави само с обезболяващ гел. И всички казват, че така много боли 🙈.

Няма как да те боли, защото си под упойка и ще си заспала. Аз бях с пълна кратка такава, заспиваш за 10-15 мин и се събуждаш все едно си пил две малки и с приятно усещане в главата. Та болката няма какво да я мислиш. Относно колко е сериозна, рутинна е, не е инвазивна и рядко има странични ефекти. За мен това с абсолютно нищо не ми повлия на психичното здраве, но да кажем, че не ме е страх от упойки и цялостно от процедури. Ходенето по прегледи, взимане на хормони и чакането ми бяха в пъти по-вредни за главата. Та искам да те успокоя, че за лекарите това е рутина. Аз махнах полип март месец при Марта Дончева в Mclinic, за 950 лв. плюс тест за алергии - 80 лв. Отидох в 9, в 9 и 30 ме взеха за процеурата в 10 без 10 бях будна и ок. Simple Smile После болките от цикъл и самият цикъл нямаха нищо общо в положителна насока спрямо до преди това. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт