Предстои ми инсеминация - тема 33

• 44 277
  • 792
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Maze_Girl, как се доказа тромбофилия чрез консултация? Пуснала ли си необходимите изследвания за всички видове тромбофилии?

Момичета, аз се записвам с неуспешен втори опит.Disappointed Дано следващия път имаме повече късмет!
Някой с плюсче, който да ни вдъхне малко надежда?

# 106
  • София
Много съжалявам, @elysia Sad

Следващият път ще е твоят!

Правих изследвания по повод на високи Хистони в кръвта с неизвестен произход. Консултирах се с имунолог (доц. Русев, РепроИнова), който прецени, че е добре да се изследва и тромбофилия, във връзка с това, че не успяваме по естествен начин няколко месеца да стигнем до резултат. Пусна кръвни тестове - ДНК анализ за тромбофилия и се оказа, че имам предразположеност.

В хода на консултациите със специалисти след тази "находка", разбрах, че всяка втора българка била с тромбофилия, не е нищо фатално. Просто няма кой да ни насочи да се тестваме, а до преди 5-10 години просто не сме се изследвали , защото не е отдавано такова значение, и тогава не е било толкова често срещано. Сега за тромбофилия изследват вече, но само ако и когато са налице мин. 2 неуспешни бременности, защото това е сигнал да се провери за такова състояние.  Потвърди ми го лично проф. Паскалева, ръководител на лабораториите в Националната кардиологична болница.

След Ковид пандемията се наблюдавало по-често "сгъстяване" на кръвта, в не толкова напреднала възраст, и това било едно от предизвикателствата при опитите за бебе, и успешното износване след + резултат.

Както казва един познат лекар - "Няма здрави пациенти, има непрегледани".

Maze_Girl, как се доказа тромбофилия чрез консултация? Пуснала ли си необходимите изследвания за всички видове тромбофилии?

Момичета, аз се записвам с неуспешен втори опит.Disappointed Дано следващия път имаме повече късмет!
Някой с плюсче, който да ни вдъхне малко надежда?

# 107
Здравейте, ще правим инсе, но в клиниката, която правим няма стимулация, няма следене на хормони, нито инжекция за пукане на фоликул? Какво мислите като минали по този път, успеваемостта не е ли минимална?

# 108
Момичета, някой имал ли е проблем с цикъла след инсеминация? На 07.03 правихме първа инсеминация, пих Дуфастон и след като тестовете бяха отрицателни, след като спрях лекарството ми закъсня с 5-6 дни.

Април нямах доминантен фоликул и останахме да чакаме новия цикъл, за да може евентуално да направиме стимулация , НО цикъла ми не идва Sad По принцип съм с редовен цикъл, та се чудя дали сте имали подобни забавяния и тн след прием на Дуфастон Sad

# 109
  • София
Здравейте, какво означава "няма". Не могат да го предложат като допълнителна услуга и нямат квалификация и опит в това?

Каква информация ще използват, за да потвърдят, че имате добър хормонален баланс, добър яйчников резерв, добри общи показатели като цяло  има смисъл да се пристъпи към тази процедура при Вас?

Здравейте, ще правим инсе, но в клиниката, която правим няма стимулация, няма следене на хормони, нито инжекция за пукане на фоликул? Какво мислите като минали по този път, успеваемостта не е ли минимална?

# 110
  • Пловдив
Момичета, някой имал ли е проблем с цикъла след инсеминация? На 07.03 правихме първа инсеминация, пих Дуфастон и след като тестовете бяха отрицателни, след като спрях лекарството ми закъсня с 5-6 дни.

Април нямах доминантен фоликул и останахме да чакаме новия цикъл, за да може евентуално да направиме стимулация , НО цикъла ми не идва Sad По принцип съм с редовен цикъл, та се чудя дали сте имали подобни забавяния и тн след прием на Дуфастон Sad
roni4ka, аз бях със задържан фоликул след първата инсеминация, после цикълът ми дойде на 14ден и нямах доминантен фоликул. Даже лекарят ме прати вкъщи да си правя тест за бременност...
Когато отидох на преглед отново в 8-9ден (заради продължителното кървене), вече имах и даже правихме инсе (неуспешно). Grin
Та... стават аномалии от приема на прогестагени.

Ама как така нищо не следят и правят инсе? По погледа ли разбират кога ви е времето? Коя е тази клиника?

# 111
Здравейте на всички!
 След направена цветна снимка на 24.04 и резултат - дясна и лява маточна тръба : нагънати, стенотични - пропускат слабо при високо налягане; /изчетох всички предходни теми за инсеминация Grinning/
Докторът ни предложи 3 варианта /инсеминация, лапароскопия и ин витро/, но ни посъветва да направим инсеминацията първо и на 2-ри ден от МЦ да се свържа с него, за да задействаме нещата, но навсякъде прочетох, че тази процедура е противопоказна за дами с проблемни тръби. Извинявам се много, ако това, което пиша е неуместно, но просто все още не съм запозната как действа сайтът и моля да бъда извинена Simple Smile.
Много бих се радвала, ако ми споделите вашето мнение относно по-горе описаното, а иначе изследването е правено в АГ Селена, ако има значение.
/като бонус имам ИР/

# 112
Здравейте! Аз съм в Селена.
Октомври 2022г. правих цветна снимка, резултата е същия като вашия. Последваха опити 3 мес и фоликулометрия, без резултат. Февруари направих инсе+ ре инсе. Неуспешно.
Март пак инсе, пак неуспешно. Заради разочарованията от неуспех, подадох документи за инвитро. Но при нас има и мъжки фактор. При кой лекар сте?
Разказах ви, защото и на мен ми беше предложено първо инсе, като по-лека процедура, защото въпреки всичко тръбите пропускали/така каза лекаря/Дано при вас да се получи! Hands Pray

# 113
Здравейте! Аз съм в Селена.
Октомври 2022г. правих цветна снимка, резултата е същия като вашия. Последваха опити 3 мес и фоликулометрия, без резултат. Февруари направих инсе+ ре инсе. Неуспешно.
Март пак инсе, пак неуспешно. Заради разочарованията от неуспех, подадох документи за инвитро. Но при нас има и мъжки фактор. При кой лекар сте?
Разказах ви, защото и на мен ми беше предложено първо инсе, като по-лека процедура, защото въпреки всичко тръбите пропускали/така каза лекаря/Дано при вас да се получи! Hands Pray

Аз съм при д-р Д. Ставрев. Спермограмата на мъжа ми /по негови думи/ е перфектна. Както при вас, така и при нас идеята е да тръгнем от по-лекото към по-сложното, защото все пак са пропускливи, но имам някво предусещане, че няма да се размина само с инсеминация. Иначе от две години обикалям лекарските кабинети, защото при мен имаше липса на менструация /през 60-90 дни/, хормонален дисбаланс и прочие, та д-р Ставрев още от първия преглед предположи какъв е проблемът и се установи, че имам и инсулинова резистентност.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 11:48 от Koleva0106

# 114
Не се притеснявайте. Аз знаех, че няма да е успешно при нас защото мъжа ми беше с доста ниски резултати. Но лекаря каза пробваме, ако желаете, има шанс. Ноо..
Щяхме 4 да правим, след втората, психиката ми не издържа и реших на по сериозното да се пробва. Ние също обикаляме година и половина/но заради неговите резултати, и така не се намири причина за тях/ и просто вече този неуспех ми идва в повече. От бившия ми мъж имам дъщеря на 8г., тогава не съм го мислила изобщо, а сега съм кълбо от нерви.
Желая ви от сърце, ако пробвате, от първи път да имате успех с щастлив финал!

# 115
Не се притеснявайте. Аз знаех, че няма да е успешно при нас защото мъжа ми беше с доста ниски резултати. Но лекаря каза пробваме, ако желаете, има шанс. Ноо..
Щяхме 4 да правим, след втората, психиката ми не издържа и реших на по сериозното да се пробва. Ние също обикаляме година и половина/но заради неговите резултати, и така не се намири причина за тях/ и просто вече този неуспех ми идва в повече. От бившия ми мъж имам дъщеря на 8г., тогава не съм го мислила изобщо, а сега съм кълбо от нерви.
Желая ви от сърце, ако пробвате, от първи път да имате успех с щастлив финал!
Дай Боже всички ни! А относно нервите и психиката, аз съм същата, но тук поне може да се подкрепяме и да си даваме кураж една на друга. Ще чакам успехи и от вас Purple Heart

# 116
Момичета, след инсеминация на някоя давали ли са прогестерона Кринон гел?
Днес поставих първия и няколко часа по-късно от мен излезе нещо неособено приятно, та се чудя дали е самият гел, примесен със зацапването след процедурата 🤔

# 117
  • София
Привет, момичета! Аз докато чакам да дойде време за тест след инсе No.3, се сдобихме със скарлатина вкъщи, дъщеря ми си е донесла от училище и 1/4 от класа днес, се позитивираха. Доколкото разбрах, карантината е 10 дни, и се чудя, дали да не направя само "пиклив" тест след 4 дни (толкова ми остават)и да видя резултата. За кръвен не смея, контактна съм на детето и не искам да ходя да разнасям нещо в лабораторията, и да се разболее някой, заради мен.

Вие как бихте постъпили?

# 118
Привет, момичета! Аз докато чакам да дойде време за тест след инсе No.3, се сдобихме със скарлатина вкъщи, дъщеря ми си е донесла от училище и 1/4 от класа днес, се позитивираха. Доколкото разбрах, карантината е 10 дни, и се чудя, дали да не направя само "пиклив" тест след 4 дни (толкова ми остават)и да видя резултата. За кръвен не смея, контактна съм на детето и не искам да ходя да разнасям нещо в лабораторията, и да се разболее някой, заради мен.

Вие как бихте постъпили?

Домашен тест или в краен случай с маска до лабораторията, но без да я свалям и поставена стриктно, за да не рискувам да сея зараза. Ако домашните тестове покажат обаче, не бих ходила до лаборатория.

# 119
Аз съм правила само домашни тестове, ще си покажат ако има нещо. Само ако е имало бледа черта или някакво съмнение съм ходила за кръвен.

Общи условия

Активация на акаунт