Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 94 296
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Ако е рефилабъл ще ударят десетката според мен, но не съм чула за токова нещо при тях. Изостават малко от тренда.

# 361
Няколко Dior Privee-та ще ги спират при нас, вкл. Feve Delicieuse, розите (Gipsy, Kabuki) и Holy Peony. Не се знае дали ще е само за Америка и ще могат да се намерят из Европа, но северноамериканките да си знаят. Аз съм се запасила с пълни 125-ци от Feve, Божура и Rose Gipsy.

# 362
  • Sofia
Минавам да споделя за едно парфюмно комбо, което сътворих абсолютно случайно, но се оказа ТОП! Simple Smile))
Нещо съм тра-ла-ла напоследък и съм аааадски разсеяна и вчера след душ се пръснах с Chanel N°5 Eau Premiere, дотук всичко е чудесно, започвам да пия кафета, да се приготвям и на тръгване, абсолютно изключила, че вече съм се парфюмирала, смело се напръсках с Un Jardin sur le Nil. Усетих се в същия момент, но беше късно, и за преобличане, и за всичко, и реших, че нищо не е термоядрено и че ще оцелее народа и тръгнах. Получи се божествена комбинация между двата, ама невероятна...млечна нежност, с малко екзотична нотка и много много звънлив въздух. Горещо препоръчвам, особено в по-топлите дни Simple Smile

# 363
  • Виена
Фев делисиоз и розите вече са спрени в Европа, в Милано още през декември нямаше, а последни бройки видях през април в Ка Де Ве, но и оттам ги събираха вече продавачките. Казаха, че ги предлагат последна седмица.

# 364
Fève Délicieuse ми беше влязъл в полезрението и мислех в някой момент да го придобия, ама сега като казвате, че е спрян, ме хваща яд, че съм го подминавала. За другите ми е все тая.

# 365
  • Стара Загора
https://www.youtube.com/watch?v=PHm-u83TweQ
Тук може да видите кои са спрени.

# 366
Нямам нищо от Лайт Блу серията.Най- много харесвам Форевър с тези бели цветя, а и при мен е много траен.Обмислям да си го купя,но първо чакам новото издание да пробвам и него.Монтал, ще се радвам да разкажеш за него и доколко прилича на първия издаден.
Задължително ще споделя.🙂 Вече пътува към мен.😉
Kovatcheva, това може само да ме радва, ако новото Лайт Блу е като оригинала. Той ми е любим, фланкърите не ме грабнаха. Благодаря за споделеното!

# 367
Да, потвърждавам, че много прилича. Точно като оригиналът е.

# 368
Момичета и момчета, преди месец бях тук да ви питам за мнения за Cabochard, в крайна сметка го взех на сляпо (ето тази версия: https://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Cabochard-1060.html) и изобщо не съжалявам. Интересното е, че ме върна в детството ми, някой, някъде го е носил покрай мен, не помня кого и кога, но ароматът ме върна там, абсолютна носталгия ме налегна. Нотки не смея да описвам и споменавам, тъй като за моя нос това е един доста сложен аромат, но най-близкото, което ми идва като асоциация е винтидж, даже лек барок. Доста силен, тежък и присъствен, смел аромат -  представям си го на дама с кубинки и кожено яке (така и го разносих първия път,  привечерно Sweat Smile) или съвсем в другата крайност - нещо свърх елегантно като за бал, по мое усещане няма среден вариант. Държа много на кожа - около 5 часа (моята е кофти и не задържа изобщо) с 2 фъса и излъчваше добре поне 2. Не е мойто нещо към което бих посягала постоянно, но го "наслоих" под английската круша на Джо Малоун и стана нещо чудесно, което е по-лесно за разносване като вечерен аромат. Изобщо с разни такива линеарни и флорални миризми става много добре. Пробвах и с някаква базова ванилия, но тук става още по-тежко положението и не ми допадна.

Благодаря ви за съветите когато се чудех! Супер сте Green Heart

# 369
Здравейте!
Ако знаете с какво удоволствие ви го казвам...! Днес ще ви разкажа, за мечтан от мен парфюм и за друго, много по - красиво! То е за bubanka!
Тя направи за мен нещо голямо, извънредно и изключително! Благодаря ти, bubanka! Heart
От години търся "моя" горчив бадем, открих го в L'Erbolario, но докато се "организирам", беше спрян! Миналата седмица, Milen спомена, че го пускат, по случай 45 - тата годишнина на марката. Благодаря и на Deetron, който ме посъветва да изчакам, и че ще се появи и при нас, беше прав! Днес отидох и вече го имам - Mandorla! Също Deetron, с негов пост, ми обърна внимание и на "Ванилията", която съм пробвала, но някак, тогава я подминах. Ванилията в парфюма, съвсем не е в "главната роля", но аромата е изключително интересен и с много красиво развитие! Когато мога, ще се "съберем"! Тази година имам юбилей (сериозен), имам щастлива семейна годишнина. Исках да ви споделя парфюмните си мечти и въжделения, но ще стане дълго и ще се изложа със сигурност! Познавам се, ще го направя - скоро! Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 19:43 от Magda Dimitrova

# 370
Магда, много се радвам! Такива неща обичам да чета, зареждат ме с положителна енергия!
Аз имах възможност да пробвам Coral Fantasy. Мирише ми на нещо познато, но не се сещам точно какво. Всъщност сега, докато пиша, осъзнавам, че ми носи същото ведро слънчево настроение като мимозата на Прада. Като аромат може и да нямат допирни точки, но ми въздействат по сходен начин.

# 371
  • София
Bubanka - нишов парфюм с Османтус 😁? Или Гардения 😁😁😁виждам че Шанел 22 е такъв.....

# 372
Аз пък искам да благодаря на дама, която за съжаление не е писала скоро тук - Miyako.
В търсене на моя ирис и в неистово четене на стари теми тук нейният разказ за Le Galion беше пръстчето, което натисна "купи го!".
Сега няма да спя спокойно няколко нощи, докато дойде. Разказите след това Simple Smile
Успокоих  се, че не съм единствената бяла врана, която не си пада по "модерните" парфюми.
Благодаря и на Клодилия, чиито ревюта са не по-малко вдъхновяващи и ценни.

# 373
Магда, заинтригувана съм, че са пуснали Mandorla, благодаря за инфото! Simple Smile Един от първите ми по-задълбочени досеги с парфюмния свят беше, като питах (в една спам тема) потребителката Базила за парфюми именно с бадем и получих (включително на ЛС) много интригуваща и подробна информация по тази тема, та за първи път четох такива интересни неща, каквито си пишем тук. И съответно почнах да се интересувам и да тествам парфюми...
Щом има бадем, а и е на Л'Ерболарио, само да го има още наличен, когато стигна до магазина след празниците, ще стане мой. Simple Smile Ще си прави компания с техните Мак, Ирис, Тиаре и Танц на цветята, които имам.

# 374
  • The Evergreen State
Ходих днес на малка парфюмна обиколка. Рядко ходя до мола, поръчвам всички парфюми онлайн но ми стана много приятно да обиколя парфюмните щандове и да помириша това онова. Тествах Givenchy Irresistible Rose Velvet както и отново Hermes градините Лагуна и Китира. И трите парфюма ми звучат познато от доброто старо време, много са приятни. Търсих и LVEB Iris Absolu но тук го няма все още.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 00:33 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт