Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 94 283
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
kovatcheva,
Много благодаря за насоките! Много добре сте го описали, това наистина е най-чистият, деликатен и отличителен парфюм, който съм ползвала. Просто не прилича на нищо друго, което съм тествала, но ще пробвам с изброените от вас. От тях само с Nomade Absolu съм запозната.

# 406
Привет, имам по-специфично питане.
Някога си купувах един парфюм, който вече не се произвежда - Pure на Jil Sander. Опитвам се последните години да открия нещо, което да наподобява същия аромат, но не мога. Уж трябва да е мускусен, но всички други мускусни, които съм пробвала са ми като мъжки парфюми. Ако някой го е ползвал и е успял да намери заместител, ще се радвам да сподели.

Много го харесвах, но така и не намерих негов заместник, за съжаление. Преди години имах възможност да го купя, но реших, че ми е омръзнал и не го искам повече, а сега толкова съжалявам! Ковачева е дала насоки, но никой от тях не е като него точно.

# 407
  • София
Солена Луна моите парфюми с алдехиди, които са носими в офис среда са:
Patchouli Blanc Van Cleef & Arpels
Fatal Charme Xerjoff
Pikovaya Dama 2018 Xerjoff
Valentino Noir Absolu Musc Essence Valentino - този е доста силен, него само с 2 пръскания. Препоръчвам за проба, ако не ги познавате Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 07:18 от FatalSnare

# 408
  • София
Солена луна, Atkinson Fashion Decree (в Мейкъп го пускат на добра цена), Carthusia Fiori di Capri, Montale Chypre Fruite. Подходящи са и Chanel cristalle eau Verte (въпреки, че не искаш Шанел, този не е труден за носене), Van Cleef & Arpels Neroli Amara, Paul Smith Rose. А може да ти паснат за новата работа L’Ambre des Merveilles или Elixir des Merveilles Hermès.
На Carthusia харесах и Terra mia. За моя вкус е много по-добър от Montale intense cafe. Последният ме души и в него усещам основно локумена роза и е "накъртващ" аромат, докато този на Картузия е по-фин и в него се усеща много добре кафето, а розата и сладостта не са натрапчиви.
Givenchy irresistible rose velvet не ме впечатли, харесвам предното издание. В началото на rose velvet присъства и една нотка, която не ми е по вкуса, но базата му е хубава.
Dolce & Gabbana Dolce Violet - много хубав лек аромат, свеж, сочен. Усеща се касис, ефирна виолетка и циклама, но не е мощен и траен парфюм. Въпреки това, ако не му беше висока цената като за нов парфюм, щях да го купя.
Un Jardin à Cythère Hermès - разкошно цитрусово начало и шамфастък. Бих го взела веднаха, ако тази фаза беше дълга и не се превръщаше след това в аромат на горчиви листа, поръсени с черен пипер. Странно развитие...
От мъжките парфюми ми харесаха Montblanc Explorer Ultra Blue и Legend red.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 02:12 от Vesika

# 409
Ей, чудесно, списъкът с проби набъбна, благодаря!

# 410
Здравейте парфюмни дами, искам да помоля за мнението ви, за тези два парфюма - La petite robe noire black perfecto florale edt Guerlain и Love Chopard.

# 411
  • Бургас/Пз
Привет на всички Simple Smile
Надявам се някой от вас да сподели мнение за тази красота на Долче и Габана. Имам рд през юли и много ми се иска да го имам. Няма къде да го тествам и ще ми го купят от чужбина, затова много се надявам тук някой да го е пробвал и да сподели мнение. Пирамидата много ми допадна, но все пак ще е на сляпо, въпреки че последните ми поръчки са точно такива и всяка е супер попадение за мен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Q-by-Dolce-Gabbana-78873.html

# 412
Ani_d, в София го има в шоурума на Парфюм БГ. Също така във ФБ групите дами предлагаха отливки от него.
Приятен цитрусов е, но не е особено траен 😔 мен ме грабна първоначално, но малката трайност ме отказа.

# 413
Добро утро,
Пиша Ви за мнение за Montblanc Signature absolue, имах оригинала и ми харесваше, дали фланкъра е подобен, или на кой друг парфюм оприличавате, заслужава ли си на сляпо да поръчам?
Благодаря за мненията ви предварително! 🍀😚

# 414
  • в Кошера
Добро утро,
Пиша Ви за мнение за Montblanc Signature absolue, имах оригинала и ми харесваше, дали фланкъра е подобен, или на кой друг парфюм оприличавате, заслужава ли си на сляпо да поръчам?
Благодаря за мненията ви предварително! 🍀😚

Нямат нищо общо.
Първообразът е сметанов сладолед, фланкърът е флорален и плодов (в началото). Peace

# 415
Здравейте! Отбивам се да благодаря за препоръката за La Petite Robe Noire. Отговаря на търсенето ми и го намирам за очарователен.

# 416
А аз за съжаление не мога да намеря нищо люляково в Issey  Miyake Drop, удря ме една химична нотка на препарат. Взех си го на сляпо от офертите на Дъглас за комбинация заедно с Montblanc Signature, който напълно оправда очакванията ми от описанията. Signature млечна, вкусна ванилия без накъртваща сладост, подходящ ми е за ежедневието.

# 417
И аз взех насляпо люляковият Issey Miyake, подлъгана от сравненията с люляците на Ив Роше и съм съгласна, че има нещо химично в него, докато моят спомен от Ив Роше е все едно миришеш люляк от дървото. Все пак бая години са минали, но за себе си реших, че няма да търся заместители, ако го няма оригинала. Така се разочаровах и от спрягания за подобен на Love Chloe - Emozione на Ferragamo.

# 418
  • The Evergreen State
Ако имате около час време за мързелуване с чаша вино - споделям с вас едно документално филмче на Диор на което попаднах случайно. Филмчето е леко и отпускащо, заповядайте

https://www.youtube.com/watch?v=RpsYAVbACi8

# 419
Добро утро! Малка почерпка за рождения ми ден:
Скрит текст:
SOTD: La Petite Robe Noire EDP

Общи условия

Активация на акаунт