Парфюмни размисли и страсти - 283 април 2023 г.

• 94 277
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
bell_87, честит рожден ден! Здрава и щастлива бъди и много сбъднати ароматни желания!🙂
Солена луна, от личната ми колекция на алдехидни парфюми, а съм установила, че имаме сходни парфюмни предпочитания, бих препоръчала Iris Poudre Frederic Malle и Pure Eve The different company. Не е с алдехиди, но мнооого ми харесва на моя приятелка, която работи в офис Flam Memo. Бялото пачули на VCA също е подходящо според мен.
Да разкажа първи впечатления от  Light blue summer vibes. Много свежо, звънливо, създаващо настроение. Тръгва с познатия цитрус, който после омеква с лека праскова. Чудесен за лятото. Само ми се струва, че не е особено траен. Или поне не толкова, колкото ми се иска.😀Но се надявам в горещите дни да се държи по друг начин.
Получих мостра и на новото DG Dolce Violet. Сладък и свеж същевременно, виолетката се губи при мен, усещам предимно касиса. Но трайността беше 2 часа на китката и после няма никой.

# 421
bell_87, честит рожден ден! Здраве и желани парфюми.
Campomarzio70 се премества отново до старото си място.
В магазин Koncept beauty на Калоян вече могат да се пробват парфюмите от линията Tuscan Creations на Салваторе Ферагамо.

# 422
bell_87, честит рожден ден! Здраве и желани парфюми.
Campomarzio70 се премества отново до старото си място.
В магазин Koncept beauty на Калоян вече могат да се пробват парфюмите от линията Tuscan Creations на Салваторе Ферагамо.
Densi, а знаеш ли от кога се премества Campomarzio70? Дори мислех да звъня на мацката да питам, но ако имаш инфо, няма да я притеснявам.

# 423
Не се знае още. Преместването вече тече.

# 424
  • The Evergreen State
Честит рожден ден Бел, бъди жива и здрава!

Днес на работа бях с Shalimar Philtre. Acqiured taste за мен определено, все още го намирам странен и противоречив но и вече много любим.

# 425
Lemon Tart на Theodoros Kalotinis тъкмо дойде, хич не е лош. Много реалистичен лимонов тарт си е, ванилов крем с настъргана кора от лимон. Не е особено сладък.

# 426
Lemon Tart на Theodoros Kalotinis тъкмо дойде, хич не е лош. Много реалистичен лимонов тарт си е, ванилов крем с настъргана кора от лимон. Не е особено сладък.
А от към трайност как е?

# 427
Здравейте, умувам между три парфюма, Кадифена орхидея, черното Джими Чу и Нектар Идол, искам хубав шлейф? Кой да избера? Моля, дайте ми съвет.

# 428
А от към трайност как е?

На мен, след като се облях, точно час.

# 429
И аз си взех моя - буквален лимонов сладкиш с доста ванилия и масло.
Теодорос май си е такъв, няма скрити замисли на парфюмера, нито завоалирани послания, каквото е заглавието, такъв и ароматът. Смокинята и кафето са същите - първият е смокиня и смокиня, завършваща със зелена смокиня, а вторият -  прясно сварено еспресо, линейни от началото до края.
Трайността е час-два, после иска подновяване. Аз лично съм доволна и ще си го пръскам за релакс.

Солена луна, ето няколко много красиви алдехиди извън стандартните Шанел 5 и семейство:
https://www.fragrantica.com/perfume/Jul-et-Mad-Paris/Stairway-To … Heaven-56947.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Metallique-55766.html
Izia Sysley някой я спомена - горещо препоръчам също, особено сега за пролетта.
И трите интерпретират алдехидите много меко и женствено, а същевременно успяват да бъдат и дистанциращи аромати.

И да не забравяме Byredo Blanche и MFK 724:
https://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Blanche-6686.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/724-75754.html
Студени и перилни алдехиди и при двата. Само за истински почитатели на тази съставка.

# 430
Втори ден разносвам Iris Le Galion и тъна в блаженство Simple Smile
Много  красив и нежен парфюм, много френски. Луксозно и фино ухание на букет ириси, мимоза и лилии, мускът е чист като бял лен и пухкава пяна за вана.
Не би се харесал на нослета, падащи си по гурме, шлейфове, арабчета и последните фланкъри-хитачки.
Дали си струва цената? За мен да. За други може би ще е пладнешки обир Simple Smile
Ирисите в село ухаят - но само тези, в пурпурно:
Скрит текст:
Белите и бледолилавите ухаят много слабо на зелено.
А в града е странно - не миришат, дори и пурпурните. Нито в жега, нито в дъжд или вятър.
Скрит текст:
Иначе са прекрасни, като цветя от коприна.

# 431
  • The Evergreen State
Пак ме омаяха нещо бутилките на La Vie Est Belle (противно на това което прочетох наскоро във Фрагрантика където бяха оплювани като евтино изглеждащи Rolling Eyes) и ми се доиска отново това бутилче - колебая се между L'eveil и Iris Absolu - може ли да направите сравнение ако ги познавате? Бях поръчала L'eveil в началото на годината но си върнах поръчката неотваряна, нещо се разколебах да я запазя. Ирис Абсолу не е зареден във физическите магазини, онлайн го намирам за поръчка. Мерси на всички отзовали се. Вмъквам само че имаше една лимитирана версия EDT Florale, много любима ми беше с отчетливи виолетки в нея. В пирамидите и на двата горни за които питам изреждат виолетки но всъщност усещат ли се и в кой от двата повече? Също така и не ми стана ясно L'eveil лимитирана бутилка ли е само но с оригинала вътре или си е различна версия на парфюма.
Имам от доста време L'eclat, има много жасмин и ириси в него, предимно това е, с плътна база. Не го ползвам често но ако се сетя ми харесва. Не ми се иска обаче да взема нещо което твърде много прилича на него, в този ред на мисли как сравнявате горните два с L'eclat?

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 05:02 от Athena

# 432
L'eveil не познавам. Iris Absolu според мен не прилича на L'eclat. Много е близък до оригинала, само няма същата сладост. Виолетка не долавям, по-скоро леко тръпчиви червени плодове в началото.

# 433
И аз не познавам L'eveil, нося много Iris Absolu, a от любимия LVEB Florale имам останало около 15мл, т.е. нося, познавам, и не е по спомен.
С L'Eclat не се харесахме, имам по-любими белоцветни, и не е мой.

Виолетки в Ирисовия клон не усещам, нито смокините от пирамидата. Тепърва ще видим на топло как ще се развива. За мен абсолютно си заслужава (защото ми застана добре, явно), обичам червилени ириси, 30мл ще заминат бързо. Като утихне на кожа в драйдауна е много подобен на Intensement. Бутилчето е наистина много красиво.

Нежни, пудрени, и деликатни виолетки са в Дама Бианка, но е толкова немощна, че чак се питам защо я взех. Много я исках, дебнах за малко шишенце, но няма да я повторя.
Има някакво подобие между Dama Bianca и Junoon Noir, но не достатъчна, за да се смятат за близнаци, или заменими. Абсурд. Дамата е деликатна, крехка, Junoon е сластна, гладка (повече сантал), плодовият акорд е по-гъст, не е искрящ, прозрачен сок като в италианката.
А още по-хубави виолетки с роза са в Drole de Rose. Нея най-много харесвам в жега, и това лято ще я довърша.

Преди няколко дни се случи, че два пъти вървях по дирята на класическия LVEB, и въпреки че бе масовка и го отричах, реших, че спешно ми трябва 100ца.
Имам лимитка, която уж би трябвало да е същия сок в друга бутилка:
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Glitter-22333.html
Според мен разлика има, но ще видим.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 09:28 от Dez

# 434
Момичета, имам леко странно питане, за разнообразие Grinning имате ли мъжки парфюми, които носите и харесвате? Ясно е, че полът е субективен в света на парфюмите, но ме интересуват миризми, които са маркетирани за мъже, но и нежните дами носят. Аз разносвам Авентуса на ММ и Encre Noire (наслоен с нещо обикновено, но и "ей, така"). Имате ли и вие подобни "залитания"? Момчета, кои ваши парфюми ви се струват удачни и за дама?

Общи условия

Активация на акаунт