С какво ви дразнят комшиите?

• 45 491
  • 579
  •   1
Отговори
# 360
Моето е на 9г,другото на 11г.
Аз съм ги оставила,но винаги моето е потърпевшо от поведението на майката и дъщеря и.До кога да толерирам такова държание! Не искам детето ми да си създава грешен образ за приятел.И утре други ден да си мисли,че това е нормално отношение между приятели.Едното да бъде водено,контролирано,а другото да прави каквото си иска с него.Вие бихте ли седяли в такива токсични отношения с "приятел"? Или да позволите детето ви да общува с такова дете?
Другите деца не са такива и е нямало такива случаи с тях,с нито едно.А не са заедно от вчера..Идвали са и в къщи и вън на двора са си играли.И други деца се оплакват от съседското дете и не искат да си играят с нея,защото много се сърдило и им разваляло игрите.

# 361
Може единствено да възпиташ и подготвиш ТВОЕТО дете за живота. От там насетне то да приложи наученото в живота.
Не можеш да възпитаваш чужди деца.

На този етап, тряБвало е твоето вече да е наясно, че човек държащ се лошо с него, няма място в живота му. Такъв урок преподаде ли му ти на твоето...

Изобщо твърде много задълбаваш в игрите на децата.

# 362
аз съм чувствителна на тема, някой да се държи лошо с детето ми. И когато се е случвало, избягвам да се обяснявам с когото и да било, НО ПРЕКЪСВАМ ОТНОШЕНИЯ и говоря със сина си, да не търпи такова отношение, а да избягва контакт с хора, които го обиждат.
Не влизам в обяснителен режим с разни персони, но и не търпя-простотии и подобно държание - игнор

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 09:52 от Crissy

# 363
Ами заключете я затворена да стои.
как? не знаех че, има ключ вратата на асансьора, а и предполагам ако се вземат мерки в тази посока трябва домоуправителят да го направи

ами пробвай да отвориш вратата на асансьор докато се движи. повикайте техниците поне да блокират вратите да не ги дочупват.

# 364
И аз бих била чувствителна. Не бих се обяснявала на майката, но бих прекъснала такъв тип токсични отношения. Бих ѝ обяснила да избягва такива хора в живота си, независимо, че са съседи.

# 365
домоуправителят твърди че, им е казал на техниците /вярвам му/ но им било омръзнало да идват за едно и също нещо-случвало се и на други етажи и допълнително ще му кажат кога.
Така било по тези стари блокове, нямало какво да се направи.
Simple Smile

# 366
Teta75 правя го колкото мога и знам.И това,което е решение за мен е да не общува с това дете.Защото другата майка се намесва,не аз.Аз дадох като пример случаи,където майката се меси и пак моето дете излиза виновно за нещо.На нея и е добре,защото нейното дете контролира,а когато не може да контролира ,моето става виновно.Сега моето дете е виновно,защото я е търсила,тя не искала,ама и с друго дете да не си играе,щом няма да е с нейното! Защо си играеш с Таня,заради нея моето дете остана! Това са и били думите!
Това пък на какво мяса???!

# 367
Както и останалите коментари - и аз бих обяснила на моето дете да изолира другото. Държанието на другото не ме интересува. В живота няма да среща само подходящи и приятни хора, тук е твоето място да обясниш на дъщеря си как да отреагира в подобни ситуации и да не обръща внимание на коментарите и да не се засяга от тях. Да, има и такива хора за съжаление. И да, аз избягвам да общувам с тях.

# 368
Я се меси, я не...май е повече твой проблем, отколкото на децата...

Като не те устройва нещо, отдръпнете се и прекратети контакти. Простичко е.
Децата се карат и събират...детски истории.

Ама това са детски работи...и истории....

# 369
Толкова пъти съм и казвала и обяснявала.Но другото дете почва да и звъни да се извинява.Дъщеря ми я съжалява и пак си играят.На следващия ден същата история.И да вече ми е проблем,защото все моето е виновно..Дори когато не е!

# 370
нормално е да ти жал и чувството ти, че твоето е ощетено, да те кара да търсиш решение в тези на пръв поглед детски истории.
Но, в случая проблемът е майката на детето, тя може да реши проблема или да го задълбочи.
Игнорирай я, и детето ти-нейното. Щом позициите са неравностойни, и все твоето е виновно, избягвайте ги. Такива хора не се променят

# 371
Да,майката така се развикала като че ли,моето е длъжно да си играе само с нейното дете.Не трябваше да вика на моето,а на нейното! Тя е излъгала,че ще излизат на разходка,накрая моето виновно,и неблагодарно,защото си играе с друго дете и не вика принцесата.А,дъщеря ми я търси поне 3,4 пъти! Сетила се,че и се играе,когато видяла дъщеря ми с другата и приятелка.Много несправедливо!
Един път пък,майката специално дойде до нас да ми се навика,че детето и се разсърдило,защото не съм дала на дъщеря ми да отиде при нея.Детето и не било болно от заразна болест,че да пазя моето и да не и давам да си играят.А,тогава детето и беше с пневмония,а аз вкъщи имах и 2месечно бебе.Дай сега моите деца да се разболеят ама да стане кефа на нейното дете!

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 15:50 от *ĤĚŇĂ*

# 372
*ĤĚŇĂ*, твърде меко го раздавате с майката, според мен. Как пък няма да търпя някаква случайна жена да ми държи сметка на детето.. и при това защото не си играло с нейното. Взимай телефона на детето и си поговорете на висок тон как може и не може да се държи с детето ти и какви обвинения да ѝ отправя. Аз, лично, бих взела и детето. За мен, майката я е тормозила от авторитета си на родител, а не съм съгласна някой да ми стресира детето. Виж, да е направила беля, да ѝ се скара, ама защо била карала колело с друго дете... След един такъв разговор на висок тон с другата майка, почти гарантирано детето ѝ няма да припари до твоето, тя ще се погрижи.
И да не е спам, дразня се, че комшиите през един етаж под нас правят ремонт. В смисъл, ремонта на апартамента беше наложителен след покупката, не можеше да се живее в него, и го разбирам. Не ме дразни шумът или нещо друго, но вчера, след един уикенд извън дома, всичко беше потънало в бял фин прах от къртене. Явно е влязъл през въздуховода на банята и беше полепнал навсякъде.
А, и комшийката от първия породи смесени чувства, когато на първия ни разговор изобщо, ме пита "Вие младо семейство ли сте или си самотна майка, нещо?" Sweat Smile

# 373
  • По света и у нас
Да, какви драми определения - неблагодарница , незнам какво си. Просто кажи на дъщеря си да спре да играя с лиглата и това е. Повече да не си ги видяла заедно.

# 374
  • София
Толкова пъти съм и казвала и обяснявала.Но другото дете почва да и звъни да се извинява.Дъщеря ми я съжалява и пак си играят.На следващия ден същата история.И да вече ми е проблем,защото все моето е виновно..Дори когато не е!
Хора, какви са тези оправдания "тя ще изкара моето виновно". Кажи: "Да, моята е нахална, невъзпитана, затова няма да контактува с твоето прекрасно създание, да не го повреди нещо." Съветвам следващия път, когато детето й се обади, да вземеш ти телефона и да му кажеш това-онова.

Синът ми е вече на 14, но и той преди 1 година беше ту така, ту иначе с един съученик. Аз няколко пъти му се навиках да не контактува с него и иронично да се съгласява. Да видиш как онзи спрял да се подиграва, като няма кой да му се връзва.

2 години уж са малко, но за тях не са. Може другото момиче вече да има наченки на пубертетни драми

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 18:14 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт