С какво ви дразнят комшиите?

• 44 840
  • 579
  •   1
Отговори
# 90
Това, че имам гараж, не означава, че някой има право да ми казва къде да си паркирам колата. Ако искам, ще си я паркирам в гаража. Все едно всички, дето имат сушилня да са длъжни да си сушат дрехите в нея, щото примерно ако са ги увесили на балкона, може да пречат на нечия гледка.
Хипотетична ситуация - моята кола е в гаража, ама някой е минал и спрял пред моя гараж. Е, аз как да си изкарам моята? Върви търси полиция или община, та да я вдигнат.

# 91
Аааа... Значи не било от мързел, aми от страх някой да не ти запуши гаража Grinning

# 92
Доста нагло е да се държи сметка на някого как и за какво си позлва личното имущество, при положение че спазва всички правила и закони.

Пък мъзеливците, които не искат да ходят пеша и държат колата им да е пред блока, да си платят за служебен абонамент, вместо да искат някой друг да им осигурява комфорта.

# 93
Много съм доволна, откакто направиха кварталът ни зелена зона. Преди си държах колата на платен паркинг, защото коли от цяла България паркираха по улицата ни. Не бяха пожалени тротоари, зелени площи, имаше коли, застояли с години, семейства с по 3-4 коли, понякога и скандали. Сега набиха колчета по тротоарите, ако паркираш в зелената площ ще те заскобят, места има колкото искаш, паркирам си пред вратата в повечето случаи. Явно има начин. Ако купувам сега жилище, бих търсила такова с гараж или паркомясто, но жилището ми е наследствено, купувано е 50-те години, когато въпросът с паркирането не е стоял, в целият квартал има не повече от 2-3 гаража.

# 94
Аааа... Значи не било от мързел, aми от страх някой да не ти запуши гаража Grinning

😁😁 аз винаги си прибирам колата, не в гаража, щото имам поставена тента и дворна маса, но в двора. Това не означава, че някой има право да ми казва къде да си паркирам колата, стига да е по правилата за движение. Ако пък някой ми запуши двора, има 112. Нямам проблем да им звънна. Освен туй имам голямо и силно лаещо куче в двора, та не много хора се престрашават да идват в непосредствена близост до него.

# 95
Живеем в къща, като цяло съседите ни са готини хора, освен тези от ляво на нашата къща. Само да се затопли малко времето и се започват купоните, не стига, че слушат силно музика ами и дъни един бас, прозорците вибрират. Рядко се случва след 22:00,23:00 да вдигат такъв шум, но като надънят музиката в 17:00 човек не може да си стои спокойно на двора, шума е непоносим. Дразни ме, че са супер несъобразителни, знаят, че сме с две малки деца и пак го правят, те също имат малко дете, а ние никога не се позволяваме такъв шум. За мен това е чиста селяния, надуеш музиката да те чуе махалата, не говориш, а направо крещиш да не би случайно да остане човек в радиус от километър който да не те чуе. Веднъж другите ни съседи отишли да им правят забележка, онзи скочил на бой ( той млад на около 30, те са баба и дядо, може би около 70 годишни ) и им викал “ Вие знаете ли кой е баща ми, той е кмет, не се разправяйте с мен! “. Баща му кмет на едно забутано село… Не ги понасям такива хора

# 96
  • София
И ние имаме такива на село… като са на село и си мислят, че всички са длъжни да им слушат музиката в радиус от 10 км. Само че такива баща ми много лесно ги оправя, дали не им беше казал, че ще им резне жиците на тока… нещо такова май беше. Баща ми блъфираше, ама имаше ефект Grinning

# 97
От известно време в апартамента под нас се върнаха да живеят "собствениците" - синът им се прибра от чужбина и се е нанесъл в техния апартамент, който бил по-голям, а те дойдоха под нас. Докато имаше наематели, никакъв проблем. Често се сменяха (не знам по каква причина) - и младежи е имало, и семейства с малки деца, и две момичета с голямо куче - никакви проблеми, чували сме съвсем нормални звуци от нормален живот, нищо дразнещо. Веднъж идваха да ни питат за купон - казахме ОК, мислехме, че ще е лудница, а то пак нищо.
Докато не се върнаха великите "собственици". Мъжът е на около 65-70 - шумен, невъзпитан, и непрекъснато крещи по някого. Не знам с кого говори по телефона, но всяка втора дума му е "дебил", "кретен", "идиот". На жена си вика "***** заспала", "тъпанарко" и все такива "мили" думи. Зимата го чувахме единствено в банята и тоалетната, и беше поносимо. Обаче сега като са отворени и нашите, и техните прозорци, все едно у нас крещи. Разговаряхме със съседите до тях, които го познават по-отдавна. Същия си бил от млад, "кибритлия". Посъветваха, да не отваряме прозорците, и да не му обръщаме внимание, най-много ако направим забележка да стане още по-шумен и да агресира нарочно. "Той си е такъв". Легален ход нямаме, той си вика у тях си. Но е много неприятно.

# 98
От известно време в апартамента под нас се върнаха да живеят "собствениците" - синът им се прибра от чужбина и се е нанесъл в техния апартамент, който бил по-голям, а те дойдоха под нас. Докато имаше наематели, никакъв проблем. Често се сменяха (не знам по каква причина) - и младежи е имало, и семейства с малки деца, и две момичета с голямо куче - никакви проблеми, чували сме съвсем нормални звуци от нормален живот, нищо дразнещо. Веднъж идваха да ни питат за купон - казахме ОК, мислехме, че ще е лудница, а то пак нищо.
Докато не се върнаха великите "собственици". Мъжът е на около 65-70 - шумен, невъзпитан, и непрекъснато крещи по някого. Не знам с кого говори по телефона, но всяка втора дума му е "дебил", "кретен", "идиот". На жена си вика "***** заспала", "тъпанарко" и все такива "мили" думи. Зимата го чувахме единствено в банята и тоалетната, и беше поносимо. Обаче сега като са отворени и нашите, и техните прозорци, все едно у нас крещи. Разговаряхме със съседите до тях, които го познават по-отдавна. Същия си бил от млад, "кибритлия". Посъветваха, да не отваряме прозорците, и да не му обръщаме внимание, най-много ако направим забележка да стане още по-шумен и да агресира нарочно. "Той си е такъв". Легален ход нямаме, той си вика у тях си. Но е много неприятно.

Ужас. Как издържате? Аз бих отговорила с опера на макс, след забележката, дали ще я издържи?

# 99
Ужас. Как издържате? Аз бих отговорила с опера на макс, след забележката, дали ще я издържи?

Не е въпросът да си правим напук и да се надцакваме. Ескалирането не води до нищо добро, особено с такъв тип човек. Засега ще отваряме за малко, а ако имаме късмет, може през лятото както някои от другите съседи да е на село или вила, и да не се задържа много-много тук. Ще го мислим в движение. Не сме единствените недоволни, и другите съседи са потърпевши.

# 100
Поне няма да си обучавате децата на нецензурни думи - ще ги научат от съседа безплатно.

# 101
Истината е ,че живеем в леко непредвидим свят . От една страна не ги знаеш , дали няма да те убие за едната забележка както вече става в България няколко пъти . Като човек живеещ в чужбина ще споделя ,че тук има ред и закони и хората наистина не смеят да правят нарушения заради санкциите.  С мъжа ми в краят на този месец се прибираме и разбрахме ,че в къщата до нас вече има нов съсед и си пожелавам само да не е от тези луди шумни защото наистина живеем на много тихо местенце в София .

# 102
Поне няма да си обучавате децата на нецензурни думи - ще ги научат от съседа безплатно.
В интерес на истината, точно това си говорихме първите дни като се нанесоха - добре, че децата ни не са малки, иначе трябваше доста да обясняваме Hands Plus1
Учудвам се на жена му. Не мога да си представя някой да ми говори по този начин. А те са семейство сигурно повече от 40 години. Какво самочувствие може да има жена, на която всеки ден се повтаря, че е ".... заспала"? Грозно и смачкващо е.

# 103
Имаше една съседка до нас, докато живеех с родителите си. В къща. Възрастна жена, с психични отклонения явно.
Цял ден си говореше и крещеше реплики, клетви и всякакви нецензурни, разхождайки се в двора си. С брат ми сме се наслушали на какво ли не. От как иска да дойде края на света и да умрат всички освен нея, през как всички жени са к...., щото имат деца, до колко много и се еве и се надява някое момченце да и посегне.
Меко го разказах даже...

# 104
Кой рекъл, казал, кой има няма право, проблем е, че държавата в лицето на институциите не е на място. Това е проблема, хем ще има ред, чистота и спокойствие, хем държавата ще събира едни солидни глоби. Видяхме как го убиха психолога, явно и той е подценил и не е диагностицирал съседа си правилно, че всъщност е много опасен. Разруха. Психичната грижа е много зле, хора, които определено трябва да са и институция, тормозят хората. Гледах някакво предаване на Карбовски жена, видимо неадекватна без доходи, подпомагана от някаква жена ежемесечно, живее в един коптор, кмета съдейства за лична карта и понеже има жилище в съседен град няма право на социалта помощ. В този блок, където тя не иска да живее, съседите искат по някаква програма да санират жилището, обаче тя не дава, жилището пустее, съседите искат да живеят по-добре, но тя е пречка, институциите са безсилни.  В крайна сметка имаш ли собственост, имаш и отговорности, не живееш сам, съобразяваш се с правилата. Не е нормално от луд човек, да зависят толкова хора.

Общи условия

Активация на акаунт