С какво ви дразнят комшиите?

• 44 826
  • 579
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Имаше един такъв, дето с дни си държеше колата извън гаража, че и запречваше пътеката към входа. В съседство почна строеж на кооперация и кадърен водач на бетонпомпа вместо да излее плоча, мръднал 5см и изсипа доста нещо върху колата. Не знам съдиха ли се, обезщетиха ли го, но кола навън не оставя.

# 76
Коли, паркинги, неволи, съседи. Почти навсякъде по света е така. А колко по лесно щеше да бъде, като в Япония. Кола можеш да си купиш, само ако притежаваш или си наел парко място😂. И там има недостиг, но са си решили проблема.

# 77
Останах с впечатлението, че пречат САМО онези, които си имат гараж, ама не паркират в него(всеки път)? Останалите пречат ли?

# 78
На мен ми пречат тези, които паркират като селяндури. Сякаш времето им е ултра ценно и не могат да отделят минути, за да паркират на 1 място, не на място, което спокойно стига за 2 коли. Ама не, не би.

# 79
Смешно в да сравняваме ползването на градски транспорт и паркирането. Ама щом ще го правим. Не си длъжен да отстъпваш място на малко дете, възрастен човек, бременна жена ама е редно да го направиш.
Същото е с гаражите, не си длъжен ама е редно да си го ползваш.
Аз имах намерение да си купя паркомястото, гаражите бяха изкупени вече. Но няколко месеца преди да излезе акт 16 на сградата, имаше промени в законите и вече не се разрешаваше продажбата на паркомясто.
Проблема не е в паркирането за малко. Проблема е, че колите се оставят с дни на паркоместата, а не се прибират в гаражите. А заради мързела на някои, аз трябва да ходя да обикалям на съседни улици.
Да се купи буквално паркомясто може и да не може, но може да се учреди право на ползване (или както се води юридически).

Ако някой паркира на разрешено от закона място и заема 1 паркомясто, това е негово/нейно право, независимо колко гаража, къщи и ниви има.

btw, винаги отстъпвам паркомястото си на деца, бременни и възрастни Wink

# 80
  • Пловдив
Заема две паркоместа, защото не отстъпва гаража, не го ползва, не го продава - това е първото паркомясто, неговото. Второто паркомясто е това, което е заел отвън

# 81
Може да ползва гаража за склад. Също толкова нахално е, да държим сметка на хората ,за какво ,и дали, си ползват имотите.

# 82
Заема две паркоместа, защото не отстъпва гаража, не го ползва, не го продава - това е първото паркомясто, неговото. Второто паркомясто е това, което е заел отвън
Laughing

Има си гараж, позлва си го за каквото си прецени, стига да не нарушава законите. Може да е склад, може да е работилица, може и празен да го държи.

Като се купува гараж, не се отказваш от правото си да паркираш на разрешените за това места.

Има служебни абонаменти, ако някой иска да си запази мястото пред блока.

# 83
  • Пловдив
Никой не Ви оспорва правото!
Другото се нарича емпатия - съвсем за малко да не мислиш само за собствения си комфорт.

# 84
Наличието на гараж изключва емпатията.

# 85
Аз мисля така-имаш гараж, паркираш в него! Нямаш гараж,паркираш пред блока,така че да не пречиш на съседите!Всички сме хора,равнопоставени!Всяко едно отклонение от тази "норма",смятам,че е проява на лошо възпитание и липса на емпатия.

# 86
За съхранение на вещи има мазета/тавански помещения. В нашия блок има и голямо общо мазе, в което сложихме стойка за колела. Преди това колелата сме ги държали в нашето си мазе. Ние без гаражите също имаме вещи, не си ги държим на пътя Grinning
Силно се съмнявам е блока на всеки етаж, по едно и също време да има бебешки колички.
Не разбирам защо не си използвате гаража по предназначение, а го ползвате като склад.
Това си е чист мързел да си подредите вещите, да изхвърлите ненужните и да си прибирате колата, където и е мястото. Ама то и услие се изисква да се отвори тази гаражна врата.

# 87
Няма таванско и мазе. Защо решихте, че говоря за себе си? Трудно ли е да се зачете различното положение?

# 88
  • София
Добре де, кой трябва да се грижи за "правата" на собствениците на автомобили?
Знаеш че имаш автомобил, знаеш че трябва някъде да го паркираш.
Търсиш си гараж/място/платен паркинг?
Злобееш че съседа има гараж?
Чакаш на държавата/общината/и аз не знам кой да ти осигури и аз не знам какво?

За мен е било важно да имам къде да паркирам, погрижила съм се. Без гаражи и апартамента нямаше да купим, толкова е просто. Струваха буквално стотинки и съседите не ги искаха, ехеей какъв голям паркинг има отсреща. Сега се насели комплекса и се прескачат, псуват и наемат паркоместа за луди пари.
Кой точно да е отговорен за тази несправедливост?

# 89
Аз мисля така-имаш гараж, паркираш в него! Нямаш гараж,паркираш пред блока,така че да не пречиш на съседите!Всички сме хора,равнопоставени!Всяко едно отклонение от тази "норма",смятам,че е проява на лошо възпитание и липса на емпатия.
Значи хем сме равнопоставени, хем не си възпитан и ти липсва емпатия, ако спреш там, където е разрешено от закона. Като двоен стандарт ми звучи. Grinning
За мен е далеч от възпитанието и емпатията това. Да попитам в тази връзка, ако имаш два апартамента, а Иванчо нито един, ако не му дадеш единия, невъзпитано ли ще е от твоя страна и ще ти липсва ли емпатия?

Общи условия

Активация на акаунт