С какво ви дразнят комшиите?

• 44 820
  • 579
  •   2
Отговори
# 60
По темата с паркирането: всичко общо е общо. И да имам гараж, мога да паркирам в двора, ако е общ, мога да паркирам и пред съседния блок или в съседния квартал. Нагли са тези, които смятат, че нещо общо е тяхно!

# 61
  • Пловдив
Тези, които ги мързи да си прибират колата в гаража, веднага ще се преброят под поста 😀
Никой не може оспорва правото Ви да спирате в общите части, така е. Тук всеки гледа себе си! Защо да мислиш дали съседа ти има къде да паркира, докато ти си заел две паркоместа?!

# 62
Тези, които ги мързи да си прибират колата в гаража, веднага ще се преброят под поста 😀
Никой не може оспорва правото Ви да спирате в общите части, така е. Тук всеки гледа себе си! Защо да мислиш дали съседа ти има къде да паркира, докато ти си заел две паркоместа?!
Има съществена разлика между това да паркирам пред блока и това да паркирам пред блока, заемайки две паркоместа.
Защо един съсед да може да паркира, а друг не?

Следващият път като готвя, че сготвя и за съседа, че да има какво да хапне. А лятото може да му направя ремонт на банята и да му купя нов телевизор. Явно сме длъжни да осигуряваме комфорта на съседите.

# 63
Ей това е моята тема и бързам да се оплача. Живеем от три години в тази сграда, само млади семейства с деца на различни възрасти. Постоянно пребиваващи сме десетина семейства, другите са украинци, които се сменят често. Въпреки, че сме само млади хора, едно вино не мога да изпия на терасата понеже съседката до нас цяла нощ не спи, а слухти. Ако излезем с мъжа ми да пушим на терасата се звъни, че мн и шумим(а ние просто си говорим, за 5мин по една цигара), гости избягваме да каним поради същата причина. Звъни се точно в 22ч че е шумно, а тя ще става рано. Другия ми проблем е с децата - живеем на 10мин от морската градина, но не, децата се пускат с колелетата в гаража, който е приземен, а майките си павкат цигарите на двора. Не ми пречат децата, но цялата ми кола е надрана от тях. Чакам да я довършат и да я пребоядисам, освен финансов Проблема е, че е нова, а я направиха на нищо. При разговор с майките ми се посочва, че само моята кола видиш ли била надрана и аз какво съм искала от децата,къде да играят. Пак казвам 10мин от морската! От автомивка се отказах вече тотално-измият ли колата, на другия ден градинаря, който ни е и домоуправител слиза и мие гаража и двора по без образен начин!
И финала е тъй като бебето ми е на 2мес,а то не плаче и няма как да се мрънка за него, сега се мрънка, че количката ми била мръсна и съм цапала коридора!

# 64
Повечето хора са селяндури. А голяма част от тях са диви селяндури.

# 65
Аз не казвам, че не може да се паркира. Казвам, че е наглярско и несъобразително спрямо останалите живущите.

# 66
Аз не казвам, че не може да се паркира. Казвам, че е наглярско и несъобразително спрямо останалите живущите.
Защо е наглярско? Ако имам кола, наглярско ли е да се возя в градския транспорт, заемайки място?

# 67
Наглярско е да имаш паркинг зад къщата си,   вход към него и да паркираш пред гаража на  съседите срещу къщата си и то 3 коли.
На молбата да ми оставят поне пред гаража място,  отговор " ти и без това не го ползваш"  , същата ми одраска колата и се направи на ударена.
Оправия с такива няма.

# 68
Какъв е смисълът да имаш паркинг или гараж и да паркираш на улицата? Не се заяждам, просто не виждам логиката. В гаража колата ти е на по-сигурно, не се цапа, по няма опасност някой нещо да й направи. Паркира се на улицата тогава от мързел ли? Или гаражът е превърнат в склад или друго?

# 69
Мога да паркирам навсякъде, където законът позволява.

# 70
Да, разбира се. Ама аз друго питам.

# 71
Ако гаражът е склад, няма нищо лошо. Всеки си преценява как да стопанисва имота си.

# 72
  • София
Наглярско е да не си се погрижил за себе си и паркирането си, но да го очакваш и изискваш от хората, които са го направили.

Много рядко паркирам на улицата - ако съм за малко, ако нямам дистанционно по някаква причина, моя си работа. Ако съм на разрешено за свободно паркиране място, какъв точно е проблемът?

# 73
  • София
В апартамента, в който живеех едно време, пак се спираха по три коли във вътрешен общ гараж, въпреки че нямаше място за всички, а паркоместата бяха... персонални Wink Тоест, спираха на чужди места. И до ден днешен се разправят. В блока на един приятел са се разбрали с решение на домсъвета, в общото дворче да не спират коли на лица, които не живеят в блока и да не се спира повече от една кола на апартамент. Места за всички и без това няма. Само защото може, не значи, че трябва Wink На много наглотии съм се нагледала покрай това паркиране. Да не говорим тези, които слагат камъни на пътя, та някой да не им паркира пред къщата, въпреки че си имат дворен гараж.

# 74
Смешно в да сравняваме ползването на градски транспорт и паркирането. Ама щом ще го правим. Не си длъжен да отстъпваш място на малко дете, възрастен човек, бременна жена ама е редно да го направиш.
Същото е с гаражите, не си длъжен ама е редно да си го ползваш.
Аз имах намерение да си купя паркомястото, гаражите бяха изкупени вече. Но няколко месеца преди да излезе акт 16 на сградата, имаше промени в законите и вече не се разрешаваше продажбата на паркомясто.
Проблема не е в паркирането за малко. Проблема е, че колите се оставят с дни на паркоместата, а не се прибират в гаражите. А заради мързела на някои, аз трябва да ходя да обикалям на съседни улици.

Общи условия

Активация на акаунт