С какво ви дразнят комшиите?

• 45 488
  • 579
  •   1
Отговори
# 195
Винаги ми е било чудно защо родителите не си изкарват децата повече навън, за да изразходват енергия. Едва ли децата бягат като гламави по цял ден, от сутрин до вечер. Сигурно има и по-диви и енергични, ама и те се уморяват.
Чувала съм от родители  че когато е студено не извеждат децата навън. За справка, говорим за 5/6 градуса, без дъжд и без силен вятър.

# 196
От този тип са да , но аз все си мисля ,че с добър тон може да се разбереш с човек.  Мъжа ми обаче не мисли така , надявам се да не се повтаря но като гледам си е практика да го правят сметище .

# 197
  • Сф
От този тип са да , но аз все си мисля ,че с добър тон може да се разбереш с човек.  Мъжа ми обаче не мисли така , надявам се да не се повтаря но като гледам си е практика да го правят сметище .
Не става винаги с добър тон ..и не важи за простаци. С тях, по техния начин. Държавата е абдикирала от доста отговорности.

# 198

И ако следващите са същите, какво правим? Местим се по веднъж годишно, щото няма оправия.

# 199
Не знам , да се местим няма шанс . Търсим решение някакво

# 200
това с местенето изобщо не е решение, каква е гаранцията че, и следващите няма да са такива. Дадох пример за безхаберието в държавата и как се приема за нормално - щом има проблем, да се местят потърпевшите, а  наглите хора - си продължават без проблем и на никой не му прави впечатление

# 201
  • София
Подобна ситуация , но по агресивна. Разхождам кучето около блока , сама жена съм. Виждам група цигани да бият с пръчка кон жестоко (един от въпросните -живее в къща на другата улица)  - това се случва в 17ч  посред бял ден, снимат с телефоните и се смеят. Просто няма как да подмина това, такъв човек съм - обичам животните. Започнах да викам по тях от разстояние какво правят , защо бият животното да го оставят. Съседа ром от групата започна да скъсява разстоянието между нас обиждайки ме и викайки по мен ,че не е моя работа видиш ли животното си е негово и ще го убие ако иска. Разбира се заплаших с полиция и звъннах веднага (в интерес на истината хората веднага откликнаха и казаха ,че ще изпратят патрул ) след това ми действие разбира се те спряха и започнаха да леят още повече вербална агресия по мен. Както ме бяха посъветвали полицаите , се прибрах вкъщи. Споделих на ММ , при което той  изрази точно тези си притеснения ,че живеем през една улица и се тревожи да не започнат да ме дебнат да си отмъщават. Сега живя в лек страх когато се прибирам и разхождам кучето сама около блока. Човек вече не знае как да процедира .. За радост не сме се засичали повече.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 12:55 от paranoir

# 202
Процедираш като нищо не им казваш и тихомълком викаш полиция, без да видят, че говориш по телефона

# 203
Правилно сте дали сигнал до полицията, но той се дава анонимно от вкъщи. Да се саморазправяте с банда цигани е чиста лудост.

# 204
  • София
В интерес на истината въобще не видях да идва патрул .. нищо ,че  бяха много любезни по телефона. Не съм сигурна ,ако не се бях намесила и не ги бях сплашила за да спрат , дали щеше да оцелее животното .. НЕ ,че не си го прибраха .. та не се знае. Изключително ужасна ситуация. Аз също не се замислих на момента за последици ,притесних се след това...

# 205
Ако познаваш някой природозащитник - има доста луди от тях и могат да им стъжнят живота. Те знаят и какво да правят. Една такава около нас ни беше направила на луди. Баща ми искаше да се подкастри короната на едно дърво, защото им засенчваше стаята. Подаде молба в общината, плати някаква сума, за да направят оглед и накрая от общината пратиха фирма, която да го окастри. Оная дойде 100 пъти да вдига скандали за дървото, ходи в общината да подава възражения, въпреки че живее в друг блок, въобще не го вижда това дърво. Не можа нищо да направи, защото всичко беше по реда си. Но такава, ако види, че тормозят животно, ще ги направи на луди.

# 206
Моя съседка скоро казваше колко било глупаво да се оплакваш от деца, трябва да им се радваш. Нейните внуци също много търчат, чувам ги, въпреки че са през един етаж и не ми пречат.
През един етаж не е същото като да са ти над спалнята. Обикновено, плюс това, радостта е от собствените деца. Я да и пратя моето дете тийнейджър с метъла и няма да мисли така 😛😂.
След 22 часа е редно да се пази тишина, хората работят все пак и тн. Да не говорим,че децата трябва да са по леглата, малките. Но обичайно зависи от възпитанието, което дават родителите.

Много точно - каквито родителите, такива е децата им.
Под нас търчат като коне да 12ч вечер, не се усещат изобщо че 22ч е минал отдавна и че децата - едно в ДГ друго в начален клас, е трябвало да са отдавна по леглата.
Всъщност не ме касае кога ще си ги слагат да лягат, ако искат да ги държат будни и цяла нощ - тяхна си работа, касае ме след 22ч да се ограничат с тихи занимания, а не да се будя от викове посред нощ.

Ноо--- невъзпитани родители, невъзпитани деца. От кого да видят децата как трябва да се държат, няма от кого.

# 207
Чудя се, дали не дразня и аз съседите. Уикенда включвам прахосмукачката около 9.30-10.00 часа, както пералнята около същото време. После имам други ангажименти и се опитвам да свърша това преди излизане. Никой нищо не ми е казал, но се чудя, дали не ги дразни това.

# 208
След 8ч. сте в правото си. Няма значение дали ги дразни.

# 209
  • София
Мисля, че по закон е позволено между 8 и 22 часа, като 14:00-16:00 е времето за почивка.

Общи условия

Активация на акаунт