С какво ви дразнят комшиите?

• 44 890
  • 579
  •   2
Отговори
# 405
  • По света и у нас
Съседката над нас всеки ден тупа шалте на което лежат кучетата ѝ. Тупа по всяко време и не се интересува дали има някой на балкона или има пране. Направих ѝ забележка, но отговорът ѝ беше, че има кучета и не ѝ пука, че ми цапа.
Прахосмукачка няма ли тази “гражданка”? Аз тупам чергичките във ваната. И после пускам една вода и всичко изчезва.

# 406
  • София
Съседката над нас всеки ден тупа шалте на което лежат кучетата ѝ. Тупа по всяко време и не се интересува дали има някой на балкона или има пране. Направих ѝ забележка, но отговорът ѝ беше, че има кучета и не ѝ пука, че ми цапа.
Предложете й да тупа от прозореца на стълбището. То не че е трудно да се сетиш, ама...
И да ѝ предложа няма да го направи. Сега обмислям какво да направя, за да не ми влизат космарлаците. Не искам да остъклявам.
слагате си козирка от назъбена ламарина. Като съдере две-три шалтета, ще престане. От опит.
Много добра идея! Благодаря Ви! 💐
⛔️Внимавайте , да не стане играчка плачка.
Ако жената е хванала здраво и супер неочаквано за нея дръпнете силно , да не полети.

# 407
  • Сф
Вижте си наредбата за обществения ред на населеното място. Такива примитивни дейности като тупане на черги, миене на балкони с кофи вода и подобни подлежат на санкции от общината.

# 408
Повдигнете въпроса на събранието да сложат един лост за тупане край блока!

# 409
Има лост за тупане отстрани на блока.  За София става въпрос.
П. П. Тя не си връзва псетата и те ровят в градинката пред блока, налитат на хора, не чисти след тях. Толкова е нагла, че при забележки все не са нейните кучета.

# 410
Е, това с кучетата е повсеместно. Все са си забравили кесийките вкъщи.

# 411
  • София /Абсурдистан
Вижте си наредбата за обществения ред на населеното място. Такива примитивни дейности като тупане на черги, миене на балкони с кофи вода и подобни подлежат на санкции от общината.
На общината не и пука. Поне на нашата. За София иде реч.

# 412
И аз мисля, че да чакаш санкции от общината е като да чакаш от умрял писмо. Най-напред как ще докажат, че тръска черги и космите са от нейното куче? Едва ли служител на общината ще застане под балкона цял ден, за да я види как изтърсва черги.

# 413
Кажете ми според вас нормално ли е 2-годишни деца да си лягат в 11-12 всяка вечер и да тичат като коне, да набиват пети в пода като слонове, да тропат, да блъскат, да удрят топчета в пода и да викат по това време? Какво мога да направя аз като потърпевша, защото вече не издържам на този ежедневен тормоз…
Нито мога да си легна по-рано, ако съм изморена, нито мога да спя до по-късно, защото тормозът започва още в 7 сутринта всеки ден.. През почивните дни и на празници пък е някакъв ад, ако цял ден са си вкъщи и не излизат никъде, което се случва доста често.
Вчера сутринта се събудих пак в 7 и нещо от някакъв много силен шум и така се уплаших (спя с тапи за уши). Не мога да се будя така почти всеки ден. Това не е нормално.. Нервите ми не издържат вече.
В момента чакаме и бебе - жените в темата могат да ме разберат какво е да не можеш да спиш през нощта от неразположенията, а тези отгоре да не ти дават да спиш по никое друго време. Аз ако не спя докато те спят между 12 и 7 часа, за мен няма спане в този блок и вече не издържам..
Един път вече е говорено с тях още преди няколко месеца - лъжат, че не тропат и тормозът си продължава с пълни сили всеки ден. Какво друго мога да предприема или няма какво да се направи с такива “хора”?
И ние имаме сходен проблем, с тази разлика, че не е всеки ден тропане и крясъци. Но пък си наваксват. Като отидеш да кажеш, че вдигат много шум и помолиш да се съобразяват, отговорът е: Е, какъв е проблемът?!". И така няколко пъти, докато не ти писне да обясняваш какъв точно е проблемът. Май няма спасение, освен преместване нящъде на последен етаж или в къща.

# 414
И последният етаж не е решение, след като от двете страни имаш и*иоти.

# 415
Май няма особено спасение.. аз все си казвам, че са деца и няма как. Ама и ние имаме дете на 2г, което си ляга в максимум 10ч, но и през другото време не тича като кон из стаите. За сметка на това чуваме детето на съседите до 12 вечерта, което два етажа под нас и е около 3 годишно. Та май си е до дете, ама и до родители Simple Smile

# 416
До възпитание е. Там липсва адекватно такова. Прости родштели, прости деца. СорЕ..ама е факт.
Кой да им каже на тия деца че след 22ч следва да са тихи?

# 417
Преместихме се в къща на последен етаж, под нас има още един етяж с едно семейство.  Ами до нас е залепен в съседната къща един ръб, който вечер към 12 блъска, дотогава е напълно тих и сутрин от 5. Аз повече от 6 часа почти не съм спала за близо 12 години в този къща. А сложих ме и изолация на всички стени в спалнята
 Но ако някой блъска, това не спасява.
Събота и неделя прави същото.
Той си цил вкъщи, аз не съм, на гости съм му сигурно.

# 418
Живеем до училище, прозорците ни буквално гледат в училищния двор. По обяд пускат учениците на двора, да се раздвижат. Излизат предимно малките, мисля, че има и деца на забавачка там.
 Да, шумно е,  децата играят с топка, гонят се, викат, смеят се, крещят... разтоварват се от ученето преди обяд. Това продължава около час- два, не съм засичала, защото не ми пречи и не се вторачвам в такива неща.
Днес се прибирам и  минавам през училищния двор за по -напряко ,и виждам една съседка която наскоро роди се кара с учителка, че децата вдигали много шум и й будят бебето, заплаши, че  следващия път ще звъни на 112.

Може и да прозвуча странно, но баба ми живее до училище. Гостувам й често от дете, включително с преспиване, и ми е много приятно да слушам глъчката от училищния двор. И баба  ми не се оплаква, радва се на децата.

# 419
Бихте ли ми казали дали трябва съседите да предупреждават, когато ще пробиват нещо с бормашина и ще вдигат шум от рано сутринта  или щом е след 8:00 часа в делничен ден не са длъжни?

Общи условия

Активация на акаунт