С какво ви дразнят комшиите?

• 44 790
  • 579
  •   1
Отговори
# 465
В описната ситуация, аз лично не знам чия точно страна бих подкрепил.

Ами предвид подписката, която събрахме, над 70% от живущите искаха камерата да бъде отстранена и заявиха желанието си на общо събрание, колата да не бъде спирана на съответните места.
Относно историята със сина ми, там не е въпрос на заемане на страна. Направи си белята, ние си платихме. Сега си търпим последствията да го сочат с пръст въпросните и да го разнасят наляво надясно. В крайна сметка му е за урок. Достатъчно голям е, за да го разбере. Лошото е, че отприщи една вражда, която можеше да се избегне, но категорично не е свързана с настроенията срещу камерата. Там комшиите влязоха в остър конфликт с доста хора. На сина ми му е обяснено след това милион пъти, че независимо харесва или не някой, няма право да нанася щети, каквито и да са те.
Не може да искате такова нещо. Не раздавате вие инвалидните места.
Нали го говорихме вече. Въпрос на усет и човещина е да. Хората им обърнаха внимание, че има много по-нуждаещи се да спират там. За това казах "заявиха желание", всеки има право да изрази мнение.
Явно това е въпроса, който теб касае, но всяка ситуация е различна.
Не мисля, че е ок да споменавам от какво точно е болна жената и за какво има телк, но определено трудноподвижни хора би трябвало да са с предимство. Кой както го усеща.

# 466
  • Сф
Не знам за какви инвалидни места говорите Чакалка? За бг ли?  Какви неписани правила? Ако инвалид се нуждае от паркомясто по адрес, то е лично. Със знак за вдигане на неправилно паркирал , с номера на колата на инвалида. А на общите инвалидни в града, пред учреждения  и тн, спира всеки с талон. Да не влизаме в подробности и тн и злоупотреби.

# 467
Не знам за какви инвалидни места говорите Чакалка? За бг ли?  Какви неписани правила? Ако инвалид се нуждае от паркомясто по адрес, то е лично. Със знак за вдигане на неправилно паркирал , с номера на колата на инвалида. А на общите инвалидни в града, пред учреждения  и тн, спира всеки с талон. Да не влизаме в подробности и тн и злоупотреби.
Не са лични. Всеки вход има право на 2 инвалидни места, не са поименни. Може и 10 инвалида да са, местата са 2.

# 468
  • София
Не ме касае лично по никакъв начин. Просто ми направи впечатление, че това, което сте решили на ОС, е незаконно и го отбелязвам.

# 469
Не ме касае лично по никакъв начин. Просто ми направи впечатление, че това, което сте решили на ОС, е незаконно и го отбелязвам.
Не сме го решили. Няма как. Просто изразихме желание тези места да продължават да се ползват от същите хора, както досега. Реално си права. Ако решат да спират там, не може нищо да им кажем.

# 470
  • София
След като не ги смятате, за читави хора, защо изобщо отразявате какво говорят за детето ви?
Нагледала съм се на съседи, които отначало силно се заобичват, а след време също толкова силно се намразват

# 471
След като не ги смятате, за читави хора, защо изобщо отразявате какво говорят за детето ви?
Нагледала съм се на съседи, които отначало силно се заобичват, а след време също толкова силно се намразват
Чак да отразявам - не, но не ми е приятно да го изкарват, като причина за каквото и да е. Мъжът ми живее там почти цял живот, аз от малко повече от десетилетие. Имаме някакво име и се уважаваме с останалите живущи. С някои сме особено близки, ходим си на гости, каним се на празници. Не е приятно да се пораждат някакви съмнения, заради единично провинение, макар хората да ги познават и да не ги харесват. Но хората познават и детето ми и знаят, че е палав. Макар и това да е първата по-сериозна простотия, която прави.
Не е приятно и на всяко събрание да стават панаири и да не се говори с нормален тон.
Някои от живущите предложиха дори да ги изселим по някакъв там параграф от закона за етажната собственост, което категорично казахме, че е нелепо и няма как да участваме в подобно нещо. Единствено бяхме против камерата им.
Иначе чак да сме се обичали, не сме. Но не е имало конфликти и напрежение и всичко е било в хармония.

# 472
Не мога да симпатизирам на Чакалка.
Първо сина и посегнал на чужда собственост, после тя търси вината в комшиите.

А да забранят на ОС на инвалиди да спират на инвалидно място защото имало инвалиди по инвалиди, меко казано ми се повдигна.
Да не дава господ дет се вика.

# 473
Не мога да симпатизирам на Чакалка.
Първо сина и посегнал на чужда собственост, после тя търси вината в комшиите.

А да забранят на ОС на инвалиди да спират на инвалидно място защото имало инвалиди по инвалиди, меко казано ми се повдигна.
Да не дава господ дет се вика.
Къде видя, че търся вина в комшиите за делата на сина ми?
Това, че пиша в темата не означава, че търся симпатии от непознати. Не съм на 15г, за да търся нечие одобрение и похвала.
И си права, да не дава Господ, да мъкнеш дете инвалид над 50кг, защото някой, който няма почти никакви проблеми, е "в правото" си да спира. Тогава може съвсем да ти се повдигне.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 12:24 от Чакалката

# 474
Съжалих, че се намесвам по този начин, но имам близък с инвалиден стикер, който не е трудноподвижен, но все пак е инвалид. Интересно ми е някой да дойде да му каже, че не може да спре на определено инвалидно място и да степенува кой инвалид повече заслужава. Няма да се стърпя, със сигурност.

# 475
Аз също бих подкрепила някаква толерантност към трудноподвижни хора. Да, няма разлика в правата на различните инвалиди, но има действително много тежки случаи.
Преди да направят улицата ни зелена зона, имаше по-малко коли и всеки спираше на определено място, независимо че е улица. Със една съседка имахме коли с един и същи модел и цвят и ако не спирахме на различни места, сигурно доста щяхме да си бъркаме колите.

# 476
  • При семейството си
Интересно в кой град с платени зони за паркиране има по 2 инвалидни паркоместа на вход.
Камери, да, не могат да се поставят току така.
Вземете мерки и за детето си, “доста палав”, след определена възраст, може да е индикация и за проблем.

# 477
Имах съседка възрастна жена, два етажа над мен. Няколко съседки твърдяха, че не е добре и им правила мизерии, сигнали еди къде си, гнусотии им слагала в пощенските кутии и т. н. Не съм вярвала, жената изглеждаше нормална, малко досадна.
Един ден ми звънна на вратата. Обясни ми, че прането съхне за 2 часа лятото, а аз моето не го прибирам по 2 дни. (бях с току що проходило и вярно ми изоставаха някои неща). През зъби благодарих за инфото. Ама не, тя да ми кажела, че това е безобразие и това пране се праши, да си го прибирам същия ден. Полудях и отвърнах, че е клюкарка и следи на хората прането. И тя полудя и ми каза, че съм неблагодарна. Тя ми дава съвет като на дъщеря, да не си намеря утре храна в прането. Зяпнах. Ми да, тя не може да си тупа от мен покривките и юрганите, защото мен ме мързи. Не го прави само защото и е жал за детето и да не му цапа дрехите, ама като съм такава... Заявих и, че няма право да тупа нищо и да плиска кофи на балкона (миеше си го често), ще подам сигнал и ще и направя страшен проблем, и ще я глобят. Много се ядоса. Тя никога не е тупала, никога не е казвала такова нещо, аз я клеветя. Иии ако искам пък да знам, даже ще си замълчи относно моите компетенции как се простират дрехи. 😳😂

# 478
Аз също бих подкрепила някаква толерантност към трудноподвижни хора. Да, няма разлика в правата на различните инвалиди, но има действително много тежки случаи. ...
Това не е вярно.
Има разлика в правата на различните "хора с увреждания", не се казва "инвалиди ".
И аз съм с ТЕЛК, но от общината ми отказаха талон за паркиране на сините места за паркиране. Не всички хора с ТЕЛК имат право да паркират на тези места.
И това момче, което е над 50кг на количка може би би могло да получи отделно специално място за паркиране.
Не знам какви са тези паркоместа полагащи се на всеки вход, за първи път чувам такова нещо. Къде е това? Официално ли е или нещо специално за този жилищен блок или кооперация?

# 479
По-нагоре прочетох, че няма разлика, не съм в течение. Това, което искам да кажа е, че винаги бих разбрала и толерирала човек с проблем.

Общи условия

Активация на акаунт