🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 6 (02.04 - 16.04) 🌴

• 38 675
  • 795
  •   1
Отговори
# 780
  • SF
Ами така го изтълкувах, цитирам - "Станилия аз грам не я желая тука, от 15 човека, топ 2 на човека който не желая да видя тука".
Сега на второ гледане стоплям, че това било начин да каже колко всъщност ѝ желаела да остане в играта.

Не иска да я види - в смисъл, не иска да бъде изгонена от Сървайвър, а да продължава напред.
Двете много се подкрепяха. Снежи също много й симпатизира. Поддържаха се по време на съветите, когато Станилия беше упреквана от своето племе.
Понеже съм фен на Станилия, сега искам в основното племе да се върне и Божана, за да си има коалицийка и да се подкрепят.

# 781
  • София
Новото обзорно видео на Ауткаста

# 782
И все пак в анкетата повечето са гласували, че им харесва сезона. На мен не ми харесва. Искам истински Сървайвър, сезон като миналогодишния.
Първоначално харесвах Елина, Геновева и Ермина. Елина вече не е в играта. Ермина - малко се отдръпнах, след като прочетох онази статия. Постарах се да се абстрахирам от това, защото тук трябва да оценяваме играчите като такива, а не какви са в живота. Ермина блесна още в началото като силен играч и до там. Говори бавно, премисля, но сякаш няма собствено мнение. Може и да е стратегия, защото обикновено тези, които много говорят се набиват на очи и си заминават рано, особено както е и силен играч. При нея, обаче, по-скоро е липса на опит и до характер и темперамент (да говори бавно, да не изказва свое мнение). Засега отпадна от листата ми с любимци. Но може да се реабилитира.
Геновева е открита, емоционална, добре се представя в игрите. Показа и сървайвърско мислене, наблюдателност, продължавам да и' симпатизирам. Дано съумее да отиде до финала. Тя (според мен) е малко тип Анелия от предния сезон.
От началото си бях набелязала и Павел да следя. Очаквах повече в игрите от него в началото, тогава се представяше посредствено, сега се позасили. Има добри разсъждения, ще се радвам ако надиграе Едис.
От острова предпочитам да се върне Станилия, защото си мисля, че ще даде най-добър отпор на коалицията на Благой.
Божана е прекалено експресивна.
Чефо ми е симпатичен, изглежда умен и интелигентен, но е наивен и не е за Сървайвър. Той и Снежана ми бяха симпатични при Известните.
Ще изгледам сезона, защото се редуват периоди на скука и динамика, та се надявам, че идва вторият период.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 16:32 от Не се сърди, човече

# 783
Еми нали Сървайвър бил игра за надхитряне, надиграване и т.н. Те са там такива, каквито са по принцип. Разликата от реалния свят е, че може би не могат да се прикриват толкова дълго и са поставени в обстоятелства по-бързо да се извади и види чертите на характера им. За уменията им в игрите се вижда с просто око, но за капацитет на ум, за черти на характера, за това какви са по принцип трябва да се види с времето и очакваните ходове предвидят от зрителите примерно. За мен поне това е било винаги тръпката, да разчетеш характера, да знаеш човека (в реала съм "гола вода" направо с преценка) Та, ако не го знаеш човека и какво да очакваш от него как да предвидиш на какво е способен. А това става, като го разчоплиш и разбереш какви ги е вършил, начин на поведение, на отношение, на разбиране и т.н. Който си е подъл и лицемерен навън, такъв е и в играта. Който е точен, премерен, отзивчив, милозлив е такъв също и сега. Та...какво да пишем, чоплим си и гледаме да видим откъде ще изскочи заекът.

# 784
В играта човек може да бъде какъвто си иска, стига да има акъла да съобрази поведението си спрямо историята, която представя.

На Монополи някой може да обере цялото си семейство, това не значи, че и живота ще ги доведе до просешка тояга.

# 785
  • earth
Истинската същност ли си разкриват хората в Сървайвър, или само някои от тях, или никои? Ето това е интересен въпрос.
Според мен след 2-3 месеца истинският им характер се вижда.

# 786
Истинската същност ли си разкриват хората в Сървайвър, или само някои от тях, или никои? Ето това е интересен въпрос.
Според мен след 2-3 месеца истинският им характер се вижда.
Така е. Друг е въпросът дали ние го виждаме.

# 787
Има една хубава приказка - "На пръсти можеш да застанеш, но колко можеш да стоиш?".
Игра, стратегия,  хубаво, но човек не може да е в роля толкова дълго време. Маските се пропукват,  нормално. Ето един Едис,  който упорито твърди, че е в ролята на злодей.  Стратегии, надиграване- всичко е в духа на формата. Ролята на злодей обаче се припокри перфектно с човешката му същност в момента, в който той се изгарви първо с Елина и после със Снежана. Напълно ненужни ходове, без никаква полза за Едис, освен да подхрани егото с виртуозните си умения на провокатор и манипулатор. И какво? Куршуми във въздуха, с риск да се превърнат в рикошет? Малоумно изпълнение, разкриващо достатъчно за човека Едис, пък и за играча.

# 788
В този сезон и аз съм съгласна, че няма хора с капацитет да играят в играта.

В един от скорошните американски сезони имаше пасторка, която от началото си каза, че в играта ще лъже и предава, без да и мигне окото, без значение от ценностите, в които вярва и които проповядва. Отделно, че там ценят добрата игра, приемат спокойно факта, че са надиграни и няма празни приказки за чест и достойнство, и физически силни играчи. Тази игра се печели с ум, в което е и цялата и красота.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 23:32 от Дидичка

# 789
Христос Воскресе!
Пожелавам Ви здраве, дълголетие, любов, щастие и късмет в живота!
Бъдете благословени!

Чакам с нетърпение понеделника, нали ще има епизод или...
Иначе разбирам надиграване, надлъгване и т.н., но трябва да се прави с финес и как да го напиша-допустимо, с лавиране. То иначе какво съдържание би имало това предаване да си ...
Ако човек в реала трудно лъже, не мами, има ценности мисля пак би могъл да развърти стратегия, да има гръб, да печели битки (ако има подготовка) Така написано по-горе е все едно на всяка цена да се лъже, да се предават близките, да правиш мръсно и т.н., да стъпиш на гърба на приятел , за да изплуваш и да го елиминираш. В живота има такива хора и биха се справили там идеално по принцип, че и си живеят без угризения, щастливо и пробиват навсякъде за съжаление. Но си мисля целта на предаването е да си съобразителен, да си изобретателен, да се харесаш на другите. Няма начин човек с принципи и достойнство да падне толкова ниско и те го знаят там участниците си мисля, пазят поведение повечето. Други са си такива в живота, няма как да станат в предаването други. Вижте, че никой не пребърква за идола, никой не се набутва така, че да изглежда зле, а им се иска ми се струва на някои да го направят. И това е част от играта, дори не е толкова низко, колкото на Едис предателството, умишленото падане на червените , за да изпратят Станилия на елиминация и др. такива...

# 790
Как се лъже с финес и това прави ли те по-добър човек?
Лъжата, без значение как е поднесена, все е лъжа и все наранява.
Ако аз по природа съм намусен темерут, но започна работа в Билла, където трябва с усмивка да поздравя всеки клиент, това прави ли ме лицемерна, защото се държа противно на характера си? Или добър служител, защото следвам изискванията на работодателя си?
Ако излъжа някого в играта, защото това ще гарантира собственото ми оставане и ще ми помогне да спечеля голямата награда, подла ли съм или съобразителна?
Това е само игра и не бива да се приема толкова лично. Целта е да се оцелее, а не да наградим най-силния мъж или най-честния човек. В журито обикновено има поне няколко участника, които са играли така, че на финал биха спечелили, но уви, някой друг ги е надиграл и ги е пратил в журито. Рядко в играта някой прави мръсно, само за да им е гадно на другите. Едис бил подъл, хубаво. А Божана, която прахоса половината храна на племето, при положение, че гладуват от седмици, и набавянето на нова храна не е гарантирано, каква е? Тя не е злобна, гнусна подлярка, така ли? А това дори не беше свързано с опит да оцелее в играта!

Да вземем една Борислава от миналия сезон. Тя подла схемаджийка ли е или интелигентен, съобразителен участник?

Нищо не е черно и бяло нито в играта, нито в живота.

# 791
Дидичка, точно действия, които не са свързани по никакъв начин с оцеляване не са приемливи и разграничават човека от играча. Важи както за Едис, така и за Божана. Иначе всичко, което спомага за придвижване напред си е в реда на нещата и в духа на формата.
С финес играе Павел. Яхнал е Едис като ракета носител и се справя блестящо до момента. Накрая "топ стратегът" ще обере всички негативи,  а Павел ще е с поне едни гърди напред при гласуване. Така се прави, за мен това е добра игра,  всичко друго е ала -бала и его до небето.
Добрата игра е в баланса - хем да продължиш напред, надигравайки всички, хем да го направиш по начин, който да ти гарантира гласове. Към момента такива играчи за мен са само Павел и Тино  Станилия е чудесна,  много я харесвам, но директността и губи бъдещи гласове.

# 792
  • Sunshine state
То пък щото пасторите тук са едни морални..
Няма как да играел без това да зависи и от това какъв човек си. Ако си злобен, добър и тн, ще лъсне. Човек играе според характера си. Играта без емоции е безинтересна и определено не би ми харесала. Сравнението с Монополи е нелепо, защото го играеш на удобното диванче у вас, а не си подложен на изпитание, каквото Сървайвър е.

# 793
  • София
За мен Сървайвър е най-тежкия за печелене формат, защото:
1) Извън България си и то далеч!
2) Най-много се гладува именно в Сървайвър
3) Тук социалната игра е най-важния фактор, а това социално общуване е най-сложното нещо за хората (много по-сложно от бързи, смели и сръчни).

Всеки може да спечели, което прави формата още по-сложен.
Има най-малко намеси/побутвания от страна на продукцията.
Марката/името е много тежко и тежи!

Ако искате да сравните bTV с Нова + за прословутите три часа, заповядайте да гласувате в новата тема за Телевизия и спамо-чат по Всичкология:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1544645

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 16:46 от Diavolo

# 794
Христос Воскресе!
Бъдете живи, здрави и много, много обичани всички.

Общи условия

Активация на акаунт